ΑΕΚ

AEK: Γροθιά στα social ο Σιμόες

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Από τους πλέον πολύτιμους στην πορεία κατάκτησης του τίτλου. Από τις ηγετικές μορφές που "βούλιαξαν" στην περυσινή μετριότητα. Ο Αντρέ Σιμόες επιστρέφει στα καλύτερά του.

Η απόσταση από την αποθέωση στην απαξίωση για έναν αθλητή, είναι μικρή. Στα ομαδικά αθλήματα ακόμα περισσότερο. Δεν είσαι μόνος ώστε να αρκεί το να βάλεις σε μια σειρά τον κακό εαυτό σου, προσπαθώντας να τον συνεφέρεις όταν λαθεύεις και λοξοδρομείς. Εδώ εξαρτάσαι από τους άλλους. Όχι μόνο τους συμπαίκτες σου, αλλά και τον (εκάστοτε) προπονητή.

Το τι γράφτηκε στα Social Media και ειπώθηκε σε ραδιοφωνικές εκπομπές για τον Αντρέ Σιμόες το τελευταίο εξάμηνο, χρήζει κλινικής οπαδικής έρευνας. Πολλοί λένε να μη δίνει ο κόσμος ιδιαίτερη βάση στο τι ταξιδεύει με όχημα τα Μέσα κοινωνικής διαδικτύωσης, ωστόσο είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων, ασφαλώς και των αθλητών, όσο σοβαρά και με κάποια απόσταση, επιχειρούν να συμβαδίσουν με το φαινόμενο.

Όλοι μας πλέον (ή σχεδόν όλοι με απειροελάχιστες εξαιρέσεις ή απαγορεύσεις από περίεργα καθεστώτα), άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, εκφραζόμαστε δημόσια μέσα από αυτά, οπότε είναι αδύνατον να μη τα λογαριάζεις. Πόσω μάλλον ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος διαπιστώνει σε πολύ κοντινό διάστημα, ότι η αγάπη του κόσμου μετατράπηκε σε ανάθεμα! Σκληρή η προσαρμογή στη νέα κατάσταση, για χαρακτήρες εξοικειωμένους.

Από εκείνη την αποθεωτική για τον ποδοσφαιριστή περίοδο, όταν οι συντριπτικά περισσότεροι οπαδοί της ΑΕΚ απαιτούσαν την παραμονή του, παίρνοντας το μέρος του απέναντι στους χειρισμούς της διοίκησης στο θέμα του συμβολαίου του, αίφνης ένα μεγάλο κύμα αμφισβήτησης μετατράπηκε σε εναντίον του τσουνάμι: τάχα μου ότι έκατσε πλέον πάνω στο τριετές συμβόλαιο που πήρε και ότι δεν διακρίνεται πια για το νεύρο και τη μαχητικότητα που τον έκαναν να ξεχωρίζει τα προηγούμενα χρόνια. Ναι, ταξίδεψαν και αυτά εντός του αέναου κυβερνοχώρου.

ΑΠΟ ΤΟ "ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΩΣΤΑ" ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

Η αλήθεια βέβαια ήταν διαφορετική: η πολυεπίπεδα άρρωστη κατάσταση εντός της ομάδας, τόσο κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν όσο και στο ξεκίνημα της φετινής, ήταν αυτή που επηρέασε (και) τον Σιμόες, αυτή που τον οδήγησε στα πρόθυρα της αγωνιστικής κατάθλιψης. " Δεν ξέρει να δίνει τη μπάλα μπροστά, δεν μπορεί να κάνει πάσα στο μισό μέτρο, δεν τρέχει, δεν μαρκάρει, δεν κόβει, δεν, δεν, δεν...". Τον πήρε η μπάλα και τον σήκωσε. Μα ποιος ήταν εκείνος που λειτουργούσε τόσο καλά γύρω του, ώστε αυτός ο ατόφιος εργάτης του συνόλου, να ξεχωρίσει κι από πάνω;

Να όμως που με μια απλή αλλαγή προπονητή, με έναν άνθρωπο στον πάγκο που μίλησε στις καρδιές όλων, όπως και στη δική του, με θέρμη, ζεστασιά αλλά πρωτίστως με μια σωστή για τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες του συνόλου τακτική στόχευση, ο Πορτογάλος μέσος είναι και πάλι (υπέρ)πολύτιμος στους αγωνιστικούς χώρους και στα αποδυτήρια.

Έχει ξανά την ψυχολογία του υπέρτερου, έχει βρει το σωστό ρόλο για εκείνον στο σύνολο και ανεβάζει διαρκώς την απόδοσή του. Οπως λένε και οι συμπαίκτες του " αυτός είναι ο Αντρέ που ξέρουμε και που θέλουμε" αναγνωρίζοντας ότι η παρουσία του στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, είναι καταλυτικής σημασίας καθώς όταν εκείνος δεν είναι καλά, η "τρύπα" στις θέσεις των χαφ δύσκολα μπαλώνεται.

Ολοι ξέρουμε ποιος είναι ο Σιμόες και πόσα μπορεί να κάνει. Όταν του ζητάς αυτά που γνωρίζει καλά να δώσει, σε ένα σύνολο ομοιογένειας και λειτουργικής προσέγγισης, τότε είναι δεδομένα ότι θα πάρεις και περισσότερα. Η γροθιά του Σιμόες στους βιαστικούς (και πάντα εύχαιρους) επικριτές των Social Media, δεν θα τους ρίξει νοκ άουτ. Θα επανέλθουν! Είναι ωστόσο άξια καταγραφής η ικανότητά του να φεύγει από τα σχοινιά και να στέκεται όρθιος στο ρινγκ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αυτό(ς) είναι η ΑΕΚ
ΑΕΚ: Έτσι "έφτιαξε" τον Λιβάγια ο Κωστένογλου
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ