ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έτσι "έφτιαξε" τον Λιβάγια ο Κωστένογλου

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τα γεγονότα έχουν δείξει ότι ο Μάρκο Λιβάγια ψάχνει μόνιμα το ψυχικό δέσιμο με τον εκάστοτε προπονητή. Όταν το βρίσκει, μεγαλουργεί. Όταν το χάνει, μιζεριάζει...

Είναι πλέον κοινό μυστικό στα Σπάτα, το έχουν εμπεδώσει και όλοι οι Ελληνες ποδοσφαιρόφιλοι. Ο Μάρκο Λιβάγια εκτός από ένας εκπληκτικός ποδοσφαιριστής για τα εγχώρια δεδομένα, είναι και ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, ένας ιδιαίτερα συναισθηματικός άνθρωπος , οποίος επιζητεί την αναγνώριση του ταλέντου του, θέλει να νιώσει εμπιστοσύνη, μεγαλουργεί όταν εισπράττει αγάπη.

Μόνον έτσι, μόνον εφόσον υπάρχει ψυχικό δέσιμό με τον (εκάστοτε) προπονητή στην ΑΕΚ και προκύπτει κατανόηση του ενός για τον άλλον μέσα από συζήτηση και ξεκαθάρισμα του ρόλου του, μπορεί να ξεδιπλώνει στον απόλυτο βαθμό το αστείρευτο ταλέντο του. Ο Λιβάγια δεν έχει συγκεκριμένη θέση στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορεί να έχει για να αποδίδει στο απόλυτο. Σε κάποιους προπονητές αυτό αρέσει, σε άλλους πάλι καθόλου...

Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα και αποδεικνύουν τα προαναφερθέντα. Ο Λιβάγια για τον Μανόλο Χιμένεθ, λέει πάντα ότι "είναι άνδρας και τιμά το λόγο του". Οι δυο τους συνεργάστηκαν άψογα, ξέχωρα από στιγμές διαφωνιών και μικροεντάσεων, πράγματα φυσιολογικά ανάμεσα σε έντονους και ηγετικούς χαρακτήρες. Με τον Ουζουνίδη στον πάγκο, ο Κροάτης βίωσε κάποια είδους κατάθλιψη καθώς δεν του ταίριαζε η προσέγγισή του, ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα έπαιζε και ο ρόλος στον οποίο επιχειρούσε να τον καθιερώσει.

Το ίδιο και με τον Καρντόσο, σε ακόμα πιο έντονο και επίπονο για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή βαθμό. Δεν υπήρχε κώδικας επικοινωνίας, ούτε ο προπονητής του άφηνε το περιθώριο για να σκεφτεί διαφορετικά, όσον αφορά το τακτικό κομμάτι. Ο Λιβάγια δεν έβρισκε στον Καρντόσο κάτι που να τον εμπνέει, διαπίστωνε δε μια απάθεια απέναντί του, όταν προσπαθούσε μέσα από συζήτηση να του εξηγήσει ότι θα μπορούσε να προσφέρει στην ομάδα περισσότερα πράγματα, με άλλον τρόπο αξιοποίησης. Στον Κωστένογλου τώρα, ο Λιβάγια βρήκε και πάλι εμπιστοσύνη, ελευθερία κινήσεων, πίστη στις δυνατότητές του.

" Παίξε τη μπάλα σου, να είσαι ο εαυτός σου. Θέλω από εσένα να παίρνεις πρωτοβουλίες, να δρας ελεύθερα και να λειτουργείς ηγετικά", είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής στον διεθνή επιθετικό και εκείνος αμέσως αναθάρρησε. Τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή στο γήπεδο. Από πριν ο Λιβάγια προσπαθούσε για το καλύτερο, εκθέτοντας σε αρκετές περιπτώσεις τον Καρντόσο για τις αποφάσεις του, ωστόσο πλέον νιώθει τόσο καλά, όσο θέλει ο ίδιος προκειμένου να λάμψει.

Όταν ρωτήθηκε μπροστά στην κάμερα για το αν θα ήθελε την παραμονή του ή όχι στον πάγκο της ΑΕΚ, απάντησε ξεκάθαρα, ορθά και κοφτά: " Ναι"! Το ίδιο βέβαια μάλλον ίσχυε και για όλους τους άλλους. Ωστόσο η περίπτωση του Λιβάγια είναι ξεχωριστή και χρήζει περισσότερης προσοχής. Όταν εκείνος δεν νιώθει καλά για τους προπονητές, αυτοί στην ΑΕΚ δεν μακροημερεύουν. Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ