ΑΕΚ

ΑΕΚ: Έξυπνο deal με Σιμάνσκι

ΑΕΚ: Έξυπνο deal με Σιμάνσκι
Σιμάνσκι/ΑΕΚ/in time deltio tipou ΣΙΜΑΝΣΚΙ/ΑΕΚ/IN TIME DELTIO TIPOU

Το Sport24.gr αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ της ΑΕΚ, της Αχμάτ Γκρόζνι και του Νταμιάν Σιμάνσκι.

Σε ένα πολύ συμφέρον deal προχώρησε η ΑΕΚ με τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι για την απόκτηση του Νταμιάν Σιμάνσκι, στην περίπτωση κατά την οποία αποφασίσει να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που έχει συμφωνηθεί μεταξύ της Ένωσης και της ομάδας που ανήκει ο ποδοσφαιριστής.

Εφόσον λοιπόν οι «κιτρινόμαυροι» μείνουν ικανοποιημένοι από τον Πολωνό χαφ θα έχουν την δυνατότητα να τον κάνουν δικό τους το ερχόμενο καλοκαίρι πληρώνοντας 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το βολικό της υπόθεσης ωστόσο, είναι ότι τα χρήματα αυτά θα μπορέσει να τα καταβάλλει σε τρεις εξάμηνες δόσεις των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ έκαστη.

Άρα η αποπληρωμή για την αγορά του Σιμάνσκι, εφόσον η «Ένωση» αποφασίσει να ενεργοποιήσει το δικαίωμα της οψιόν, θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2021, αποφεύγοντας έτσι το να πληρώσει μονομιάς 1,5 εκατ. ευρώ, κάτι που αποδέχθηκαν οι Ρώσοι μετά από αρκετή διαπραγμάτευση.

Εφαρμοσμένο απόλυτα στα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ είναι και το deal που έγινε με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή για την τετραετούς διάρκειας συνεργασία που θα έχει μαζί του, εφόσον τον αποκτήσει. Το τετραετές συμβόλαιο φέρει ήδη την υπογραφή του Σιμάνσκι, όπως δηλαδή είχε γίνει και με την περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια (και του Λούκας Μπογέ, απλώς δεν ενεργοποιήθηκε).

Οι αποδοχές του Πολωνού μέσου θα είναι κλιμακωτές και συνολικά θα λάβει για τέσσερα έτη, σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ. Από 400.000 ευρώ τον πρώτο και δεύτερο χρόνο, 450.000 ευρώ τον τρίτο και 500.000 ευρώ το τέταρτο έτος της συμφωνίας.

* Όσον αφορά στο ιταλικό δημοσίευμα για τον 25χρονο Σλοβένο Λούκα Κράιντς της Φροζινόνε, όντως ο παίκτης έχει εξεταστεί από τον Ίλια Ιβιτς, αλλά δεν είναι η πρώτη του επιλογή όπως γράφτηκε στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ούτε έχει γίνει η παραμικρή επαφή.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ