ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δεμένη με 26 συμβόλαια

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ανοίγει το φάκελο των συμβολαίων που υπάρχουν και έρχονται στην ΑΕΚ, τα ανοιχτά ζητήματα με πωλήσεις και ανανεώσεις και τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν.

Μετά την επέκταση των συνεργασιών με τους Τάσο Μπακασέτα και Αντρέ Σιμόες, την προσθήκη του Βόσνιου μέσου Ανέλ Σαμπανάτζοβιτς, ο οποίος θα ενταχθεί στο ρόστερ το ερχόμενο καλοκαίρι και τις διαφαινόμενες αποκτήσεις του Σέρβου εξτρέμ Μίλος Ντέλετιτς και του γκολκίπερ Γιώργου Αθανασιάδη, η ΑΕΚ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο τη βάση των ποδοσφαιριστών με τους οποίους έχει συμβόλαιο τουλάχιστον έως το 2020.

Συνολικά, στην κατηγορία αυτή ανήκουν 26 παίκτες (της πρώτης ομάδας), συγκεκριμένα οι Μπάρκας, Τσιντώτας, Γιαννίκογλου, Γκίνης (τερματοφύλακες), Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Σβάρνας, Οικονόμου, Μπακάκης, Χουλτ, Λόπες, Βασιλαντωνόπουλος, Γιαννούτσος (αμυντικοί), Σιμόες, Κρστίτσιτς, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Σαμπανάτζοβιτς, Μπάμπης (μέσοι), Αλμπάνης, Γιαννιώτας, Κλωναρίδης, Λιβάγια, Μπότος, Γιούσης (επιθετικοί).

Εφόσον προστεθούν σε αυτούς οι Ντέλετιτς και Αθανασιάδης, ο αριθμός θα ανέλθει στους 28, ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα ανανέωσης του Ροντρίγκο Γκάλο, καθώς επίσης και εκείνο του Βασίλη Λαμπρόπουλου. Ανάμεσά τους είναι και κάμποσοι πιτσιρικάδες, για κάποιους εκ των οποίων υπάρχει σκέψη να αξιοποιηθούν, ενώ κάποιοι άλλοι θα παραχωρηθούν ως δανεικοί.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΛΑΡΙΣΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επίσης, υπάρχει πάντοτε πιθανό το ενδεχόμενο πωλήσεων, όπως συνέβη το περασμένο καλοκαίρι με την παραχώρηση του Βράνιες στην Άντερλεχτ. Ανοιχτές παραμένουν (και θα είναι για αρκετό καιρό ακόμα) οι υποθέσεις των Εσεκιέλ Πόνσε, Αλεφ Σαλντάνια και Λούκας Μπογέ. Για τους δύο πρώτους υπάρχει επιθυμία να παραμείνουν στο ρόστερ, ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από το ύψος της οικονομικής δαπάνης που θα αποφασιστεί συνολικά για το έμψυχο δυναμικό, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το ρόστερ της ΑΕΚ αν και είναι αρκετά γεμάτο, έχει ανάγκη από σωστές επιλογές στις 5-6 προσθήκες ποιότητας που θα πρέπει να γίνουν, ειδικά στην περίπτωση που δεν προκύψουν συμφωνίες για τους Πόνσε και Αλεφ. Ο Χιμένεθ έχει ζητήσει να έχει λόγο στις μεταγραφές του καλοκαιριού, όσον αφορά στα χαρακτηριστικά των παικτών και από την απόφαση για το ποιο σύστημα θα παίξει πρωτίστως η ΑΕΚ την ερχόμενη σεζόν, θα αποφασιστεί και η ενίσχυση σε συγκεκριμένες θέσεις.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

* Για τον Χιμένεθ, ο Ροντρίγκο Γκάλο είναι μια πολυτέλεια στη δεξιά πτέρυγα. Είναι μεν 32, ωστόσο δεν έχει θέματα με τραυματισμούς, γυμνάζεται πολύ καλά και προσέχει πολύ την εξωγηπεδική ζωή του. Είναι ένας παίκτης που έχει ακόμα μία καλή διετία μπροστά του, με τρομερή εξέλιξη στα στημένα χτυπήματα και συνέπεια στην απόδοσή του. Η εισήγηση του προπονητή για την παραμονή του, είναι θετική. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Βασίλη Λαμπρόπολου, που ακόμα περιμένει μια κίνηση από τον Μελισσανίδη.

* Ο Γιάννης Γιαννιώτας δεν κατάφερε να «κουμπώσει» ούτε με την ΑΕΚ και η έλευση του Ντέλετιτς, λογικά θα συνδυαστεί με τη δική του αποχώρηση. Άλλωστε με Ντέλετιτς, Αλμπάνη και δύο εξτρέμ που έχει αποφασιστεί ότι πρέπει να αποκτηθούν για να είναι βασικοί (βέβαια από την απόφαση στην πράξη, για το επιτελείο της Ένωσης έχει αποδειχθεί μακρύς ο δρόμος), δεν διαφαίνεται το πως θα πάρει ευκαιρίες.

* Τα 20 εκατ. ευρώ που μεταξύ σοβαρού και αστείου, άνθρωποι της ομάδας συζητούσαν ότι κάποια στιγμή θα φέρει (μέσω μεταγραφής) ο Μπάρκας, είναι όνειρο απατηλό. Η εξέλιξή του δεν είναι αυτή που άπαντες ανέμεναν και οι εμφανίσεις του, κατά περιόδους θυμίζουν ασανσέρ. Με κάτι παραπάνω από το 1/4 του προαναφερθέντος ποσού, η Ένωση θα ήταν ευχαριστημένη, ωστόσο ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένο ενδιαφέρον μέσω κατάθεσης επίσημης πρότασης.

ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΑΝΝΙΝΑ -ΑΕΚ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

* Ο Κροάτης επιθετικός Μάρκο Λιβάγια, διανύει μια περίεργη σεζόν. Ενώ πολλά πράγματα δεν του βγαίνουν, ενώ υπάρχουν ματς στα οποία μοιάζει εξαφανισμένος, έχει καλύτερα νούμερα από πέρυσι σε γκολ και ασίστ, παίζοντας λιγότερα ματς. Μια πρόταση υπερδιπλάσια από το ποσό που η ΑΕΚ δαπάνησε για να τον αποκτήσει (2 εκατ. ευρώ), σίγουρα θα την έβαζε σε σκέψεις.

* Ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, ανήκει στην κατηγορία παικτών που ενδέχεται να φέρουν πρόταση αγοράς τους το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο ατζέντης του έχει αναλάβει να ψάξει στο εξωτερικό, καθώς μετά από καιρό, φαίνεται και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ώριμος και διατεθειμένος να δοκιμάσει εκτός συνόρων, εφόσον ασφαλώς προκύψει κάτι που θα τον ενδιαφέρει. Κι εδώ τα 5 εκατ. ευρώ μοιάζουν ποσό ικανό για deal.

* Η φετινή είναι η τρίτη σεζόν που ο 27χρονος δεξιός χαφ-εξτρέμ Βασιλαντωνόπουλος, αγωνίζεται ως δανεικός από την ΑΕΚ. Είναι και φέτος βασικός στη Λαμία, κάνει καλά παιχνίδια και έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να πάρει μια κανονική ευκαιρία στην ομάδα που ανήκει. Αυτό ήταν αρχικά το σχέδιο και το περασμένο καλοκαίρι, όταν επέκτεινε τη συνεργασία του με την Ενωση, ωστόσο ο Ουζουνίδης είχε αντίθετη άποψη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ