ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Τβέντε 0-2

Ολυμπιακός-Τβέντε 0-2
Ολυμπιακός-Τβέντε

O Ολυμπιακός ηττήθηκε άνετα με 2-0 από την Τβέντε, με κακή εμφάνιση. Ανέτοιμοι οι ερυθρόλευκοι

Κόντρα σε μία ομάδα που είναι υποψήφια αντίπαλός του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε νωθρός, δίχως φρεσκάδα στο παιχνίδι του, χωρίς επιθετικότητα και με πολλά αμυντικά κενά, με αποτέλεσμα να ηττηθεί δίκαια, στο τρίτο και τελευταίο φιλικό ματς επί ολλανδικού εδάφους, το οποίο διεξήχθη στο Όλντενζαλ.
Το πέμπτο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν και το πιο δυνατό. Τη σεζόν 2007/08 η Τβέντε εντυπωσίασε στο ολλανδικό πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Μάλιστα, η ολλανδική ομάδα ενδέχεται να βρεθεί στο δρόμο του Ολυμπιακού στην κλήρωση της 1ης Αυγούστου, με "έπαθλο" μία θέση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι (τέταρτο συνεχόμενο), ο Μίκελ Αλόνσο επιβεβαίωσε πως δεν είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός χαφ περιμένει να μάθει το μέλλον του στην ομάδα και την τελική εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Το μόνο σίγουρο είναι πως η περίοδος δοκιμής του ολοκληρώθηκε και σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη είτε θετική είτε αρνητική (για τον ίδιο τον παίκτη).

Τα τέρματα για την ολλανδική ομάδα, η οποία είχε και δύο δοκάρια, σημείωσαν οι Χουΐσεγκεμς (14') και Αρναούτοβιτς (53'). Να σημειωθεί πως ο Στιβ ΜακΚλάρεν μέχρι το 80ο λεπτό πραγματοποίησε μόλις μία αλλαγή στην αρχική εντεκάδα, γεγονός που αποδεικνύει την αγωνιστική ετοιμότητα της Τβέντε, τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ανώτερη η Τβέντε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Νικοπολίδης, με τον Τοροσίδη να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Ραούλ Μπράβο στο αριστερό και τους Ζεβλάκοβ, Άντζα στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Οι Γιάννης Παπαδόπουλος (ντεμπούτο με τους Πειραιώτες, έστω και σε ανεπίσημο επίπεδο) και Πατσατζόγλου αγωνίστηκαν ως αμυντικοί μέσοι. Πιο μπροστά, σε επιτελικό ρόλο έπαιξε ο Μίκελ Αλόνσο, με τον Γκαλέτι δεξιά, τον Όσκαρ αριστερά και τον Μήτρογλου μοναδικό προωθημένο.

Η... πειραματική εντεκάδα που παρέταξε ο Ισπανός προπονητής δεν απέδωσε καρπούς, καθώς απουσίασε πάνω από όλα η διάθεση από την ομάδα του Πειραιά. Η Τβέντε ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε ένα γκολ, ενώ είχε τις ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της.

Ο Ολυμπιακός είχε παθητικό ρόλο και ως μοναδική καλή στιγμή του στον αγώνα καταγράφεται ένα γυριστό αριστερό σουτ του Μήτρογλου στο 15ο λεπτό μέσα από τη μεγάλη περιοχή, στο οποίο ο τερματοφύλακας της ολλανδικής ομάδας αντέδρασε θετικά, μπλοκάροντας την μπάλα.

Ένα λεπτό νωρίτερα (14'), η Τβέντε είχε ανοίξει το σκορ. Ο Βέλγος επιθετικός, Στέιν Χουΐσεγκεμς, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Λουκ Γουΐλκσαϊρ, την αδράνεια στην ερυθρόλευκη άμυνα και το λάθος του (εορτάζοντα) Παρασκευά Άντζα και με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αντώνη Νικοπολίδη, που βρέθηκε εκτεθειμένος.

Οι παίκτες της Τβέντε είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, καθώς το πρέσινγκ που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές του ο Βαλβέρδε δεν εφαρμόστηκε ποτέ στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Ρομάνο Ντένεμπουμ "αλώνιζε" από τα δεξιά, με τον Ραούλ Μπράβο να εκφράζει τα παράπονά του προς τον συμπατριώτη του Όσκαρ Γκονθάλεθ, επειδή ο τελευταίος δεν πρέσαρε από την αριστερή πλευρά. Οι δύο Ισπανοί κάλυπταν την αριστερή πτέρυγα, αλλά συνάντησαν πολλά προβλήματα από τους ποδοσφαιριστές του Στιβ ΜακΚλάρεν.

Στο 27', ο Ελιέρο Ελία σέντραρε από τα αριστερά, η μπάλα πήρε μία περίεργη τροχιά και κτύπησε στη συμβολή των δοκαριών, ενώ στο 44' ο Νικοπολίδης πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, στο δεξί σουτ του Χουΐσεγκεμς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Ακίνδυνος ο πρωταθλητής
Στο δεύτερο ημίχρονο, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός δεν πάτησε καν στην αντίπαλη περιοχή, δείχνοντας ανήμπορος να αντιδράσει. Η Τβέντε ήταν καλύτερη και έφτασε στο 2-0. Στο 53', ο Λουκ Γουΐλκσαϊρ βρήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μάρκο Αρναούτοβιτς, ο οποίος στην πλάτη των Ζεβλάκοβ και Άντζα, πρόλαβε τον Νικοπολίδη στην έξοδο και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ύψος του πέναλτι.

Ένα σουτ του Αλόνσο στο 55' δεν βρήκε στόχο (η μπάλα κατέληξε άουτ), ενώ η ολλανδική ομάδα έφτασε κοντά σε ένα τρίτο γκολ στο 68', αλλά το δυνατό δεξί σουτ του Τιοτέ τράνταξε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προσπάθησε με αλλαγές να βελτιώσει το παιχνίδι της ομάδας του, δίχως, όμως, αποτέλεσμα.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον 19χρονο Αυστριακό επιθετικό, Μάρκο Αρναούτοβιτς, να έχει δύο καλές στιγμές. Στο 75', σούταρε με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή, προ του Αβραάμ Παπαδόπουλου, αλλά ο Νικοπολίδης μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 86' σε κενή εστία πάτησε την μπάλα και δεν κατάφερε σε κενή εστία να εκμεταλλευτεί την εκπληκτική κούρσα του Ελία από τα δεξιά.

Συμπέρασμα; Τα αποτελέσματα σε παιχνίδια προετοιμασίας περνούν σε δεύτερη μοίρα, είτε είναι θετικά είτε αρνητικά. Άλλωστε, οι αγώνες αυτοί γίνονται για τους προπονητές και τους παίκτες. Μόνο γι' αυτούς. Τα επίσημα παιχνίδια είναι... άλλη ιστορία. Προβληματισμός για την εμφάνιση μπορεί να υπάρχει στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, όμως τα "κακώς κείμενα" μπορούν να διορθωθούν με πολλή δουλειά στις προπονήσεις. Συν, φυσικά, τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού. Και θα γίνουν...

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ζεβλάκοβ, Άντζας (69' Α. Παπαδόπουλος), Ραούλ Μπράβο (63' Πάντος), Γ. Παπαδόπουλος (63' Μενδρινός), Πατσατζόγλου (83' Κατσικογιάννης), Μίκελ Αλόνσο (82' Νικλητσιώτης), Γκαλέτι (69' Τζόρτζεβιτς), Όσκαρ (69' Σίσιτς), Μήτρογλου (85' Ματσούκας).

Η σύνθεση της Τβέντε: Μπόσκερ, Βίελαερτ, Ντάγκλας, Μπράαφχεϊντ, Τιοτέ, Ελία, Γιάνσεν (85' Μπράμα), Γουΐλκσαϊρ (83' Βέλενμπεργκ), Ντένεμπουμ, Χουΐσεγκεμς (82' Χέρσι), Ν' Κούφο (46' Αρναούτοβιτς). Στο 90' μπήκαν ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και οι Ζόμερ, Χόμπαχ και Γκερίτσεν, οι οποίοι πρόλαβαν να αγωνιστούν για περίπου τρία λεπτά.

Βαλβέρδε: "Με προβλημάτισε αυτό που είδα"
Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Τβέντε, δηλώνοντας προβληματισμένος με την εικόνα του Ολυμπιακού: " Η Τβέντε ήταν πολύ καλύτερη από μας. Είχε ένταση στο παιχνίδι της, ενώ εμείς φανήκαμε στο γήπεδο μέχρι το πρώτο γκολ. Μετά είχαμε πολλά προβλήματα. Με προβλημάτισε πολύ αυτό που είδα σήμερα. Πρέπει να γίνουμε πιο δυνατοί, πιο γρήγοροι. Ακόμη πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας".

Από την πλευρά του, ο Μίχαλ Ζεβλάκοβ τόνισε: " Ο αντίπαλός μας έδειξε ότι ήταν πιο δυνατός από εμάς, πιο φρέσκος. Εμείς πρέπει να χαλαρώσουμε και να βρούμε τη φρεσκάδα που μας λείπει. Οι παίκτες της Τβέντε πήγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα κι από τη στιγμή που προηγήθηκαν κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε να παίζουμε κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους. Θα βρούμε σιγά-σιγά τον εαυτό μας και θα διορθώσουμε τα λάθη που κάνουμε. Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι μέχρι το πρώτο ματς στο Champions League".


































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ