ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ξεκάθαρο μήνυμα του Ανιγκό στους παίκτες και η εξαιρετική επίδοση εναντίον του Παναθηναϊκό σε άδειο γήπεδο

Ο Ζοζέ Ανιγκό στο πρώτο παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού
Ο Ζοζέ Ανιγκό στο πρώτο παιχνίδι στον πάγκο του Ολυμπιακού INTIME

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πατήσουν το χορτάρι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να παίξουν για τη νίκη, για την ιστορία τους και τον κόσμο τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα πατήσουν το χορτάρι του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για να παίξουν για τη νίκη, για την ιστορία τους και τον κόσμο τους στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την προτελευταία αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League (21:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE στο SPORT24).

Οι ερυθρόλευκοι επιθυμούν διακαώς τη νίκη για μια σειρά από λόγους τους οποίους έχουμε ήδη αναλύσει, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν να κερδίσουν δύο χρόνια του πράσινους.

Ο Ζοζέ Ανιγκό μπορεί να βρίσκεται μόλις μερικές εβδομάδες στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας, αλλά ήταν από τις αρχές σεζόν δίπλα στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής και γνωρίζει πολύ καλά, τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό μία νίκη εις βάρος του Παναθηναϊκού, έστω και αν δεν κρίνει τον τίτλο για τους ερυθρόλευκους.

Ο Γάλλος, λοιπόν, στην ομιλία του στους ποδοσφαιριστές, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής: "Είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και παίζουμε πάντα για τη νίκη. Πρέπει να παίξουμε για την ιστορία του Ολυμπιακού, την αξιοπρέπεια μας και τον κόσμος μας".

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά έμεινε με τις εντυπώσεις, καθώς τα ματς έληξαν ισόπαλα 1-1 στη Λεωφόρο και 0-0 στο Φάληρο. Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στον αγώνα των playoffs πριν από ένα μήνα και πήραν τους τρεις βαθμούς στο «Απόστολος Νικολαϊδης» (2-0).

Πλέον, οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλείσουν με τη νίκη στη σεζόν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", καθώς ναι μεν δεν διεκδικούν τον τίτλο, ωστόσο θέλει τους τρεις βαθμούς για λόγους γοήτρου. Όλα για την τρίτη θέση της βαθμολογίας για τον Ολυμπιακό θα κριθούν στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (14/5) στην Τούμπα, αλλά προηγείται το ματς με τους πράσινους.

Οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας επιθυμούν τη νίκη στο ντέρμπι αιωνίων για έναν επιπλέον λόγο καθώς, όχι μόνο δεν έχουν κερδίσει τους αντιπάλους τους μέσα στη σεζόν, αλλά δεν το κατάφεραν ούτε πέρυσι.

Συγκεκριμένα, στα τελευταία επτά παιχνίδια πρωταθλήματος ανεξαρτήτου έδρας, ο Ολυμπιακός δεν έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση των τριών βαθμών, αφού η τελευταία του νίκη ήταν πριν από δύο χρόνια, το εμφατικό 4-1 μέσα στη Λεωφόρο, στις 16 Μαϊου του 2021.

Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει καλύτερα αποτελέσματα κόντρα στον Παναθηναϊκό τα τελευταία πέντε χρόνια παίζοντας χωρίς κόσμο στο Φάληρο, παρά με γεμάτες εξέδρες. Μοιάζει παράδοξο, αλλά συμβαίνει.

Στους πέντε αγώνες που διεξήχθησαν μπροστά σε άδειες κερκίδες στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», είτε λόγω τιμωρίας είτε λόγω του κορονοϊού, ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία: 1-1 (4/3/2018), 1-0 (5/1/2020), 3-0 (21/6/2020), 1-0 (21/11/2020) και 3-1 (11/4/2021). Αντίθετα, με κόσμο στο γήπεδο τα αποτελέσματα ήταν: 1-1 (11/11/2018), 0-0 (3/10/2021), 1-2 (11/5/2022) και 0-0 (25/2/2023).

Το ζητούμενο είναι οι παίκτες του Ολυμπιακού να παρουσιαστούν όπως πρέπει, δίνοντας τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ