NBA

NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε πάλι ιστορία με την παρουσία του στην 3η καλύτερη πεντάδα της σεζόν

NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έγραψε πάλι ιστορία με την παρουσία του στην 3η καλύτερη πεντάδα της σεζόν
AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συνεχίζει να μεγαλώνει τον μύθο του, προσθέτοντας ακόμα ένα σπουδαίο επίτευγμα στο ενεργητικό του μετά την ανακοίνωση ότι ήταν μέλος της τρίτης καλύτερης πεντάδας της σεζόν 2023/24.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ψηφίστηκε από τα ΜΜΕ ως μέλος της τρίτης καλύτερης πεντάδας του NBA για την σεζόν 2023/24, σε μία ψηφοφορία που τοποθέτησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην πρώτη πεντάδα. Και, κάπως έτσι, γράφτηκε για ακόμα μία φορά ιστορία.

Ο "Βασιλιάς" έγινε σε ηλικία 39 ετών ο γηραιότερος παίκτης που κατάφερε να μπει σε μία από τις τρεις κορυφαίες πεντάδες του NBA. Ο ΛεΜπρόν μάλιστα είναι παράλληλα και ο νεότερος παίκτης που τα έχει καταφέρει, δείγμα της κλάσης και της διάρκειάς του.

Αυτή ήταν η 20η φορά (και μάλιστα συνεχόμενη) που ο ΛεΜπρόν κατάφερε να ψηφιστεί σε μία από τις τρεις καλύτερες πεντάδες της σεζόν σε 21 χρόνια καριέρας, σε μία επίδοση που επίσης αποτελεί ρεκόρ. Η μοναδική φορά που δεν τα κατάφερε ήταν στην ρούκι σεζόν του (2003/04), όπου είχε μπει απλώς στην καλύτερη ρούκι πεντάδα.

Μετά και από αυτό, ΛεΜπρόν έχει πλέον 13 παρουσίες στην πρώτη πεντάδα του NBA, 3 παρουσίες στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα και 4 στην τρίτη καλύτερη πεντάδα. Και όλα αυτά χωρίς να προστεθούν ακόμα τα 4 πρωταθλήματα που έχει, τα 4 βραβεία MVP της κανονικής περιόδου και άλλα 4 βραβεία MVP των τελικών, οι 5 παρουσίες του στην καλύτερη αμυντική πεντάδα του NBA και - φυσικά - το γεγονός ότι είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA και ο μοναδικός που έχει σπάσει το φράγμα των 40.000 πόντων στην καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΛΕΙΚΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ