NBA

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν 2023/24, μαζί με Γιόκιτς και Ντόντσιτς

NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν 2023/24, μαζί με Γιόκιτς και Ντόντσιτς
AP PHOTO/MORRY GASH

Ακόμα ένα παράσημο στην σπουδαία καριέρα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα του NBA για την σεζόν 2023/24, έχοντας μαζί του μεταξύ άλλων τον - MVP της κανονικής περιόδου - Νίκολα Γιόκιτς και τον Λούκα Ντόντσιτς.

Σε μία γνώριμη θέση βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος ψηφίστηκε από τους δημοσιογράφους στην κορυφαία πεντάδα του NBA για την σεζόν 2023/24. Αυτή είναι η 6η σερί χρονιά που τα κατάφερε.

Μαζί με τον Γιάννη στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν βρέθηκαν ακόμα ο - MVP της κανονικής περιόδου - Νίκολα Γιόκιτς των Νάγκετ, ο Λούκα Ντόντσιτς των Μάβερικς, ο Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ των Θάντερ και ο Τζέισον Τέιτουμ των Σέλτικς.

Στην δεύτερη κορυφαία πεντάδα ψηφίστηκαν οι Τζέιλεν Μπράνσον (Νικς), Άντονι Έντουαρντς (Τίμπεργουλβς), Κέβιν Ντουράντ (Σανς), Κουάι Λέοναρντ (Κλίπερς) και Άντονι Ντέιβις (Λέικερς).

Στην τρίτη κορυφαία πεντάδα ψηφίστηκαν οι Ταϊρίς Χαλιμπάρτον (Πέισερς), Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), ΛεΜπρόν Τζέιμς (Λέικερς) και Ντομάντας Σαμπόνις (Κινγκς).

Σε ηλικία 39 ετών, ο ΛεΜπρόν έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία που κατάφερε να συμπεριληφθεί σε οποιαδήποτε από τις τρεις κορυφαίες πεντάδες της σεζόν. Την ίδια στιγμή, παραμένει ο νεότερος παίκτης που τα έχει καταφέρει (την σεζόν 2004/05).

TAGS NBA ΗΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΝΙΚΟΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΛΕΜΠΡΟΝ ΤΖΕΙΜΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ