ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το βασικό πλάνο Μαρτίνς, ο Σουντανί κι ο Ραντζέλοβιτς

Ο Πέδρο Μαρτίνς
Ο Πέδρο Μαρτίνς EUROKINISSI

"Φτιαγμένοι" για νίκη Μαρτίνς και παίκτες παρά τις σημαντικές απουσίες. Ενοχλήσεις και αναμονή για Μπρούμα. Το πλάνο 11άδας με Φορτούνη στην κορυφή, η εναλλακτική Σουντανί και το… κόλπο Ραντζέλοβιτς.

Το λες και… μούντζα! Δεν έχει προηγούμενο τα τελευταία χρόνια αυτό που συνέβη τις τελευταίες τρεις μέρες στον Ολυμπιακό ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό (19.30, Novasports 1). Οι “ερυθρόλευκοι” θα παραταχθούν σε λίγες ώρες απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλο χωρίς τους δύο βασικούς τους επιθετικούς (Χασάν, Αραμπί) λόγω κορονοϊού, χωρίς τον “στρατηγό” Βαλμπουενά, χωρίς αριστερό μπακ (Χολέμπας και Βινάγκρε κρίθηκαν ανέτοιμοι κι έμειναν εκτός 23άδας), αλλά και χωρίς τον κόσμο του που παραδοσιακά σε τέτοια παιχνίδια αποτελεί τον 12ο παίκτη.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Γεωργακόπουλος - Δημήτρης Σαμόλης

Κερασάκι στην ατυχία, το “τσίμπημα” που ένιωσε στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης ο Πορτογάλος εξτρέμ Μπρούμα με αποτέλεσμα δίπλα από το όνομά του να μπει ερωτηματικό έως την τελευταία στιγμή. Υπάρχει, ωστόσο, συγκρατημένη αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά και θα τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Χωρίς μια πολύ χρήσιμη πεντάδα (ή εξάδα), λοιπόν, θα παραταχθεί απόψε η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με σημαντικές τρύπες σε δύο νευραλγικές θέσεις της ενδεκάδας, αλλά και χωρίς τον Γάλλο μαέστρο, η απουσία του οποίου ανοίγει χώρο για τη μεγάλη επιστροφή του φορμαρισμένου μαέστρου Κώστα Φορτούνη. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ότι η ομάδα του είναι έτοιμη και σε καλή κατάσταση, προσθέτοντας πως έχει λύσεις για κάθε πρόβλημα. Δεν κρύφθηκε πίσω από το δάκτυλό του, έχει εμπιστοσύνη στο ρόστερ και στην καλή -καθημερινή- δουλειά και περιμένει αποτελέσματα μέσα στο γήπεδο.

Εκείνο που πολύς κόσμος είτε δεν σκέφτεται, είτε δεν θυμάται είναι πως παραδοσιακά ο Ολυμπιακός ως οργανισμός βγάζει εξτρά μέταλλο όταν προκύπτουν δυσκολίες. Αυτή την ομάδα όπως έλεγε και ο αείμνηστος Σάββας Θεοδωρίδης πρέπει να τη φοβάσαι όταν όλα δείχνουν καλά και έχει προκληθεί χαλαρότητα, τόσο μεταξύ των ποδοσφαιριστών, όσο και στον κόσμο της. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν φαίνεται να συμβαίνει αυτή τη φορά. Δεν είναι υπερβολή ότι άπαντες στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη είναι στην… τσίτα ενόψει της αποψινής αναμέτρησης με τον “αιώνιο” αντίπαλο, αφού λειτουργεί και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΠΑΚ ΓΙΑ ΣΙΤΙ

Αναμένοντας Χολέμπας και Βινάγκρε ή έστω τον έναν από τους δύο να είναι διαθέσιμος για τον αγώνα της Τετάρτης με τη Μάντσεστερ Σίτι, ο 50χρονος κόουτς περιμένει από τους παίκτες του, ανεξαρτήτως επιλογών, να “τρέξουν” ανελέητα και να “σφυροκοπήσουν” τον παραδοσιακό τους αντίπαλο. Μόνο έτσι θεωρεί ότι θα καλυφθούν οι απουσίες, αλλά και οι όποιες αδυναμίες. Αυτό ήταν και το κεντρικό μήνυμα που θέλησε να περάσει χθες στο περιθώριο της τελευταίας προπόνησης. Πως αν λειτουργήσει καλά η ομάδα ακολουθώντας πιστά το πλάνο της, θα πανηγυρίσει άλλη μία σημαντική νίκη.

Ο ΜΠΡΟΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ

Πλέον στις θέσεις των μπακ τα κουκιά είναι μετρημένα με τον Ντρέγκερ στο δεξί άκρο και τον Ραφίνια να μετακομίζει στο αριστερό. Μπροστά από τον Ζοζέ Σα θα βρίσκονται ο Σεμέδο με τον Μπα ή τον Σισέ, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις όπως από την Πέμπτη σας ενημέρωσε το SPORT24, τα πράγματα είναι μάλλον ξεκαθαρισμένα. Με τριάδα Μπουχαλάκη, Καμαρά, Εμβιλά στον άξονα, Μπρούμα (αν ξεπεράσει τις ενοχλήσεις) και Μασούρα στα δύο άκρα και τον Φορτούνη σε ρόλο… Φιρμίνο, ψευτοεννιαριού. Αν ο “μιστερ 7” παίξει στη γνωστή του θέση αυτή του οργανωτή, θα πάρει θέση στην κορυφή ο Χιλάλ Σουντανί κι όσο αντέξει, αφού ως τώρα έχει μείνει πίσω από πλευράς ρυθμού.

Μια εναλλακτική σκέψη που βρίσκεται ακόμη στο μυαλό του κόουτς είναι να αφαιρέσει τον έναν από τους τρεις χαφ και να προσθέσει τον Ραντζέλοβιτς, σε ένα καθαρό 4-3-3, αλλά αυτό το σενάριο είναι πιο πιθανό να υλοποιηθεί στη διάρκεια του ματς κι όχι από το ξεκίνημα, εκτός κι αν μείνει στον πάγκο, λόγω των ενοχλήσεων που προαναφέραμε, ο Μπρούμα. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι στον πάγκο δεν θα βρίσκεται άλλος μπακ, πλην -ενδεχομένως- του Ανδρούτσου που μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση, μιας και αποκλείστηκε από την 23άδα και ο Βραζιλιάνος Μπρούνο που κάλυψε το δεξί άκρο στον τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Εκείνο που προκύπτει ξεκάθαρα τις τελευταίες ώρες είναι ότι τα προβλήματα έχουν εκτοξεύσει τον δείκτη της συσπείρωσης και το πείσμα εντός αποδυτηρίων για “απαντήσεις”. Όσο σημαντικές κι αν είναι οι απώλειες οι “ερυθρόλευκοι” με μπροστάρη τον Κώστα Φορτούνη, εκτιμούν ότι και το αποψινό παιχνίδι θα… περάσει από τα δικά τους πόδια. Αν παίξουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες θα φτάσουν, εύκολα ή δύσκολα, στον στόχο που είναι ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο στη μάχη για κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε σε λίγες ώρες στο γήπεδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ