ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το πλάνο του Μαρτίνς χωρίς τον Εμβιλά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε για να φύγει αλώβητος από την Πόλη

Ο Πέδρο Μαρτίνς στο φιλικό με τον Άρη
Ο Πέδρο Μαρτίνς στο φιλικό με τον Άρη PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει καταστρώσει τα πλάνα του για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (30/9, 19.45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE στο SPORT24) χωρίς τον Εμβιλά. Ανησυχούν για τον Οζίλ οι Τούρκοι, οι απουσίες του Περέιρα.

Ώρα Ευρώπης ξανά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τη Φενέρμπαχτσε για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Europa League (30/9, 19.45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE στο SPORT24). Πρόκειται για έναν σημαντικό ματς όσον αφορά στη μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση, εφόσον οι Τούρκοι είναι ένας εκ των ανταγωνιστών των Πειραιωτών.

Είναι μάλιστα το δυσκολότερο τεστ μέχρι στιγμής για τους ερυθρόλευκους στην Ευρώπη. Η Φενέρμπαχτσε είναι μία ομάδα με ποιοτικές μονάδες που αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας στο τουρκικό πρωτάθλημα, ενώ ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αγωνιστεί σε μία δύσκολη έδρα με ένθερμο κοινό.

"Αντιμετωπίζουμε τη πιο δυνατή ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει έως τώρα στη διοργάνωση. Η ομάδα μας είναι προετοιμασμένη, πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό χώρο μέσα στην καυτή ατμόσφαιρα" σχολίασε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου αποτυπώνοντας την εικόνα του δύσκολου αγώνα.

Το πλάνο χωρίς τον Εμβιλά

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη χωρίς τον Εμβιλά. Ο Γάλλος αισθάνθηκε ξανά ενοχλήσεις στην τελευταία προπόνηση. Ο Πέδρο Μαρτίνς συζήτησε με τον ποδοσφαιριστή του και αποφασίστηκε από κοινού να προφυλαχθεί ενόψει της συνέχειας. Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταστρώσει το πλάνο του χωρίς έναν πολύτιμο ποδοσφαιριστή.

Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα απ' την αρχή. Κάτω απ' τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Βατσλίκ. Στην τετράδα της άμυνας μπροστά του θα αγωνίζονται οι Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ και Ρέαμπτσουκ. Στον άξονα θα παίξει το δίδυμο Μπουχαλάκης - Μαντί Καμαρά, ενώ υπάρχει και το δίλημμα του αντικαταστάτη του Εμβιλά ανάμεσα σε Αγκιμπού Καμαρά ή Κούντε.

Όσον αφορά στην επίθεση, στο ένα άκρο θα κινείται ο Γιώργος Μασούρας. Στο άλλο ο Ονιεκούρου έχει προβάδισμα απέναντι στον Ματιέ Βαλμπουενά που θα κληθεί να βοηθήσει απ' τον πάγκο. Στην κορυφή της επίθεσης ο Τικίνιο, ο οποίος βρίσκεται σε φόρμα, είναι το φαβορί, ενώ φυσικά υπάρχει και η εναλλακτική λύση του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Με τριάδα στην άμυνα η Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε θέλει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Η ισοπαλία απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν φάνηκε να αρέσει στους Τούρκους με τα ΜΜΕ της χώρας να στέκονται στην κακή απόδοση των Γερμανών στην Bundesliga αναφέροντας πως η ομάδα τους θα έπρεπε να είχε νικήσει (έχασε πέναλτι ο Πέλκας στο φινάλε). Ο όμιλος είναι δύσκολος, με τέσσερις ομάδες που παλεύουν για την πρόκριση, επομένως κάθε βαθμός μετράει.

Οι Τούρκοι βασίζονται στην ποιότητα της ομάδας τους και θέλουν να πάρουν κάτι απ' την αναμέτρηση με τους ερυθρόλευκους. Στη Φενέρμπαχτσε, ωστόσο, γνωρίζουν τη δυσκολία του ματς κάτι που τόνισε και ο Βίτορ Περέιρα στις δηλώσεις του: "Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή και έμπειρη ομάδα. Είναι μεγάλη ομάδα, όπως είμαστε και εμείς".

Ο Περέιρα φαίνεται πως θα μείνει πιστός στο σχηματισμό με τριάδα στην άμυνα, ενώ στη συνέντευξη Τύπου απάντησε στην κριτική που δέχεται κατά καιρούς: "Όλοι νομίζουν ότι είναι προπονητές και παίκτες και κάνουν κριτική, όμως στην πραγματικότητα δε γνωρίζουν τίποτα".

Ο Πορτογάλος προπονητής θα έχει τις απουσίες τους. Εκτός παρέμειναν οι Καχβετσί, Σαγκαρέ, Σόσα και Τισεράντ, ενώ οι Αζίζ και Ζάιτς δεν αποκλείεται να είναι στον πάγκο. Επιπλέον, προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Ο Μεσούτ Οζίλ δεν συμμετείχε στην τελευταία προπόνηση εξαιτίας γρίπης και είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση. Η χρησιμοποίησή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τουρκίας.

Στη Φενέρμπαχτσε περιμένουν αρκετό κόσμο στο Σουκρού Σαράτσογλου, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως αναμένονται πάνω από 20.000 θεατές στο γήπεδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ