ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι ενοχλήσεις του Εμβιλά βάζουν στην 11άδα τον Ονιεκούρου

Ο Χένρι Ονιεκούρου
Ο Χένρι Ονιεκούρου PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Εντός αποστολής, αλλά εκτός τελευταίας προπόνησης του Ολυμπιακού ενόψει Φενέρ ο Γιαν Εμβιλά με ενοχλήσεις στον μηριαίο. Αγκιμπού ή Κούντε στην τριάδα της μεσαίας γραμμής και Ονιεκούρου στα φτερά ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Όλα τα διαθέσιμα "όπλα" συμπεριέλαβε στην αποστολή για τον αγώνα με τη Φενέρ (Πέμπτη 30/9, 19.45, COSMOTE TV 3, LIVE στο SPORT24) ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι ένα από τα πιο σημαντικά, θα είναι σε θέση να προσφέρει στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Είναι γνωστό ότι ο Γιαν Εμβιλά προέρχεται από τραυματισμό κατά τη διάρκεια του εντός έδρας αγώνα με την Αντβέρπ. Απόρροια αυτών των ενοχλήσεων ήταν η αλλαγή του στο 75ο λεπτό και το γεγονός ότι χρειάστηκε δέκα μέρες αποθεραπείας, προκειμένου να επανέλθει για περίπου μισή ώρα κόντρα στον Αστέρα στην Τρίπολη.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το γαλλικό… τανκ θα είναι σε θέση να βοηθήσει κόντρα στην τουρκική ομάδα από την αρχή της αναμέτρησης και η τεχνική ηγεσία τον υπολόγιζε για βασικό πλάι σε Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά, το σενάριο ανατράπηκε πριν από μερικές ώρες. Ο 31χρονος χαφ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει χωρίς ενοχλήσεις την τελευταία προπόνηση, με αποτέλεσμα η συμμετοχή του στο ματς να είναι από πολύ δύσκολη έως αδύνατη.

Επειδή είναι γερό σκαρί, ωστόσο, και το έχει αποδείξει στο παρελθόν, ο Πορτογάλος κόουτς τον διατήρησε στην αποστολή, μπας και χρειαστεί να βοηθήσει έστω για μερικά λεπτά. Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο πως ουδείς έχει διάθεση να ρισκάρει πιθανή υποτροπή…

Που καταλήγουμε; Τη θέση του Εμβιλά στην τριάδα της μεσαίας γραμμής θα πάρει ή ο Αγκιμπού Καμαρά ή ο Κούντε. Αυτό θα εξαρτηθεί από το τι στιλ παίκτη θα επιλέξει ο προπονητής να τοποθετήσει δίπλα στους άλλους δύο κεντρικούς μέσους. Αν θελήσει πιο δυναμικό παιχνίδι και καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, δεν αποκλείεται να επιλέξει τελικά τον Κούντε.

Φαβορί, ωστόσο, παραμένει ο 20χρονος Αγκιμπού, ο οποίος υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο να βρεθεί στην ενδεκάδα, ακόμη κι αν έπαιζε ο Γιαν Εμβιλά, καθώς και ενέργεια βγάζει και πολλά τρεξίματα δίνει στην ομάδα, ενώ πατάει καλύτερα και στην αντίπαλη περιοχή.

Με την τετράδα της άμυνας μπροστά από τον Βατσλίκ, να μοιάζει "κλειδωμένη" από Καρμπόβνικ, Σωκράτη, Σισέ και Ρέαμπτσουκ, παρότι επέστρεψε στην αποστολή και ο Λαλά, το ενδιαφέρον στρέφεται στις τελικές επιλογές αναφορικά με την τριάδα της επίθεσης.

Για την κορυφή έχει προβάδισμα ο Τικίνιο, ο οποίος προέρχεται από τρία γκολ σε δύο παιχνίδια, με εναλλακτική τον Ελ Αραμπί που μάλλον θα ξεκινήσει στο ντέρμπι της Κυριακής (3/10) με τον Παναθηναϊκό.

Όσο για τα "φτερά" από τη μία πλευρά θα ξεκινήσει ο "πιστός στρατιώτης" Γιώργος Μασούρας, του οποίου η παρουσία ήταν καταλυτική στα προηγούμενα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και στην άλλη το πιθανότερο σενάριο πλέον θέλει τον Ονιεκούρου να παίρνει φανέλα βασικού. Ο Νιγηριανός εξτρέμ ξέρει καλά και από Τουρκία και από Φενέρ, άρα δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής στον αντίπαλο.

Το πρόβλημά του ως τώρα είναι πως έχει προβλήματα προσαρμογής στο πλάνο του Ολυμπιακού, καθώς μοιάζει να μην παίζει με καθαρό μυαλό και κάνεις συχνά δεύτερες σκέψεις με τη μπάλα στα πόδια. Θα έχει, λοιπόν, την ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα στο πιο δύσκολο εκτός έδρας φετινό ματς των πρωταθλητών μέχρι το επόμενο.

Στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται και ο πολύπειρος Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος ήρθε πριν από τρία καλοκαίρια στον Πειραιά από τη Φενέρ, ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ο 37χρονος μαέστρος να έρθει από τον πάγκο στο δεύτερο ημίχρονο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ