ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπορεί να επηρεάσει τις μεταγραφικές κινήσεις

Ο Πέδρο Μαρτίνς
Ο Πέδρο Μαρτίνς PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό είναι η προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια ακολουθούν οι προσθαφαιρέσεις στο ερυθρόλευκο ρόστερ.

Κάτι η απουσία των πέντε παικτών στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα, κάτι οι μυϊκοί τραυματισμοί και κάτι η πανδημία με τις μετ´ εμποδίων προπονήσεις, δημιουργούν συνεχώς άλλα δεδομένα στον Ολυμπιακό. Τα παραπάνω επηρεάζουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό των ερυθρόλευκων, αλλά ίσως να μην είναι τα μοναδικά. Πιθανό η εικόνα και το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή (16/1, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) στο Απόστολος Νικολαΐδης να διαφοροποιήσει την κατάσταση.

Ενδεχομένως, να μοιάζει παράδοξο για αρκετούς, αλλά η ιστορία έχει (απο)δείξει πως, τα αποτελέσματα στα παιχνίδια μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν οδηγήσει σε αποφάσεις που άλλαξαν τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει μεταθέσει τις όποιες εξελίξεις στα μεταγραφικά (όχι τώρα, αλλά εδώ και αρκετές μέρες…) μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Προτεραιότητα η νίκη απέναντι στους πρασίνους

Απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για τους ερυθρόλευκους αποτελεί η νίκη απέναντι στους πράσινους. Όλα τα άλλα έπονται. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως η πειραϊκή ομάδα προέρχεται από την ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και δεν θέλει να αφήσει βαθμούς για δεύτερο διαδοχικό ματς. Η επιστροφή στις νίκες είναι ο μεγάλος στόχος για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές, πόσο μάλλον όταν έχουν μπροστά τους το ελληνικό κλάσικο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ανεβάσει στροφές τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Ρέντη, δείχνουν να έχουν πάρει το μήνυμα από το στραβοπάτημα με την Ελαφρά Ταξιαρχία, αλλά όλα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί θα δείξουν αν άφησαν πίσω τους την λανθασμένη νοοτροπία με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα.

Όσο για τα μεταγραφικά, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι διαφορετικό ο Ολυμπιακός να φύγει νικητής από το ματς με τον Παναθηναϊκό διατηρώντας το +9 από την ΑΕΚ στη βαθμολογία (η οποία αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Παναιτωλικό) και αλλιώς η πειραϊκή ομάδα να αναδειχθεί ισόπαλη ή να ηττηθεί στη Λεωφόρο και οι κιτρινόμαυροι να μειώσουν τη διαφορά στους επτά ή στους έξι βαθμούς.

Στην πρώτη περίπτωση, θα διατηρηθεί η καλή ψυχολογία στον Ολυμπιακό και θα προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός ως έχει. Στην δεύτερη, η κουβέντα πιθανό να είναι διαφορετική από Δευτέρα (17/1) και ίσως υπάρξουν σκέψεις και για περαιτέρω κινήσεις.

Έχει γίνει κατάλληλη προεργασία

Η διοίκηση του Ολυμπιακού σε συνεννόηση με τον Μαρτίνς, τον Καρεμπέ και τον Μοντέστο έχουν κάνει την κατάλληλη προεργασία, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την προσθήκη αριστερού μπακ, αλλά και για άλλες θέσεις της ενδεκάδας. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο να φτάσει κάποια πρόταση στην Πλατεία Αλεξάνδρας για την πώληση παίκτη, που θα χρειαστεί να αντικατασταθεί άμεσα.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο τελευταίες εβδομάδες της μεταγραφικής περιόδου θα έχουν ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό, τόσο ως προς τις αφίξεις όσο και ως προς τις αναχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Θα ξεκαθαρίσει το ζήτημα της απόκτησης αριστερού μπακ όπως και αν θα γίνει κι άλλη κίνηση, αν υπάρξει πώληση σημαντικού παίκτη, αν θα παραμείνει ή όχι ο Λοβέρα στο ρόστερ και αν θα παραχωρηθούν και με τι καθεστώς ο Σεμέδο και ο Μάρκοβιτς.

Προς το παρόν, αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι πως οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν επίσημη πρόταση στα χέρια τους για την πώληση κάποιου βασικού ποδοσφαιριστή τους ή γενικότερα για τους 14-15 που χρησιμοποιεί περισσότερο ο Μαρτίνς. Βέβαια, στις μεταγραφικές περιόδους πολλά αλλάζουν από μέρα σε μέρα.

Το ίδιο ισχύει και για τις προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό της πειραϊκής ομάδας. Αν προκύψει κάποια μεταγραφική ευκαιρία το προσεχές διάστημα, ο Ολυμπιακός δεν θα την αφήσει να πάει χαμένη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ