ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το μεταγραφικό παζλ των ερυθρόλευκων συμπληρώνεται

Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό
Ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ κατά την παρουσίασή του από τον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει ήδη στις πρώτες του μεταγραφικές κινήσεις και αναμένονται κι άλλες ανακοινώσεις προσεχώς. Πώς διαμορφώνεται το ερυθρόλευκο παζλ και τα κενά.

Ο Ολυμπιακός προχωράει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό, προκειμένου τα βασικά στοιχεία να έχουν μπει από νωρίς πριν από τα κρίσιμα παιχνίδια απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League στις 20 και στις 27 Ιουλίου.

Οι ερυθρόλευκοι αρχικά προχώρησαν στις ανανεώσεις των συμβολαίων του Γιουσέφ ελ Αραμπί, του Ματιέ Βαλμπουενά, αλλά και του Αβράαμ Παπαδόπουλου. Στη συνέχεια ακολούθησαν και οι πρώτες ανακοινώσεις. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Άβιλα Γορδόν, τον Φίλιπ Ζίνκερλαγκεν και τον Ντένις Αλίγιαγκιτς, ο οποίος ωστόσο υπολογίζεται για τη β' ομάδα.

Από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κλείσουν και άλλα ανοιχτά ζητήματα. Συγκεκριμένα, η πειραϊκή ΠΑΕ θα επιδιώξει να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Αμπουμπακάρ Καμαρά τη Δευτέρα (27/6) ή το αργότερο την Τρίτη (28/6) και, παράλληλα, θα επικυρώσει τη συμφωνία με τον Βρσάλικο την Τρίτη (28/6) που αναμένεται ο παίκτης στη χώρα μας.

Πάμε να δούμε πώς έχει διαμορφωθεί ερυθρόλευκο "παζλ" για τη σεζόν 2022/23 μετά και τις παραπάνω κινήσεις.

Μία γεμάτη άμυνα

Ο Ολυμπιακός "έτρεξε" να ενισχυθεί στη θέση του δεξιού μπακ, μία θέση που κάλυψαν την περσινή σεζόν οι Κένι Λαλά - Μάριος Βρουσάι, οι οποίοι δεν υπολογίζονται και ο Θανάσης Ανδρούτσος. Η μεγάλη μεταγραφή των ερυθρόλευκων εκεί είναι ο Σίμε Βρσάλικο, ο οποίος προσδίδει μεγάλο βαθμό ποιότητας. Οι Πειραιώτες θα έχουν στην ίδια θέση και τον Άβιλα Γορδόν, ο οποίος έδειξε θετικά στοιχεία στην πρώτη του εμφάνιση κόντρα στην Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Στην άλλη πλευρά της άμυνας, υπάρχουν ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, αλλά και ο Λεονάρντο Κούτρης. O 26χρονος γύρισε από τον δανεισμό του στη Γερμανία, έχει καλή παρουσίας έως τώρα στην προετοιμασία και δεν αποκλείεται να αποτελέσει το back-up του Μολδαβού. Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχει και το πρότζεκτ του Φώτη Κίτσου.

Όσον αφορά στη θέση του κεντρικού αμυντικού το ρόστερ του Ολυμπιακού διαθέτει τους Κώστα Μανωλά, Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Παπέ Αμπού Σισέ, Ουσεϊνού Μπα και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Εάν δεν υπάρξει κάποια πώληση (κυρίως του Σισέ) τότε η λογική λέει πως δύσκολα οι ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν σε άλλη κίνηση.

Η κατάσταση στο κέντρο και η αναζήτηση 10αριού

Στο κέντρο του Ολυμπιακού παρατηρείται πολυκοσμία. Υπάρχουν συγκεκριμένα οι Εμβιλά, Μαντί Καμαρά, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Μαμαντού Κανέ και Πιέρ Κούντε. Σε ρόλο 8αριού έχει δοκιμαστεί επίσης στα δύο φιλικά και ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος θα μπορούσε να προσφέρει και από αυτή τη θέση. Σε περίπτωση πώλησης κάποιου ποδοσφαιριστή, όπως παραδείγματος χάριν του Μαντί, οι ερυθρόλευκοι ενδέχεται να αναπληρώσουν το κενό.

Στη θέση "10" οι Πειραιώτες έχουν τους Ζοάο Καρβάλιο και Μπαντιουγκού Φαντιγκά, οι οποίοι αγωνίζονται και ως εξτρέμ, τον Αγκιμπού Καμαρά, ενώ μπορεί να αγωνιστεί εκεί και ο Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, όπως συνέβη στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν με τη φανέλα τη Νότιγχαμ.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός αναζητά έναν επιτελικό μέσο πρώτης κλάσης, προκειμένου να λυθούν ζητήματα της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στη δημιουργία. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε συχνή επαφή με τον Γκουστάβο Σκάρπα. Η Παλμέιρας, ωστόσο θέλει να τον κρατήσει έως το τέλος του συμβολαίου του, επομένως οι Πειραιώτες θέλουν να φτάσουν σε συμφωνία με τον παίκτη με ορίζοντα τον Ιανουάριο.

Οι εξτρέμ και η πλειάδα των κεντρικών επιθετικών

Ο Ολυμπιακός, όπως προαναφέρθηκε, απέκτησε τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ από τη Γουότφορντ. Ο 27χρονος μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις πίσω από τον κεντρικό επιθετικό, ωστόσο προορίζεται κυρίως για τη θέση του δεξιού εξτρέμ. Στα επιθετικά άκρα το ρόστερ των ερυθρόλευκων διαθέτει ήδη τους Γιώργο Μασούρα, Ματιέ Βαλμπουενά, Γκάρι Ροντρίγκες και μπορούν να παίξουν επίσης εκεί και οι Καρβάλιο, Αγκιμπού, Φαντιγκά.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν βγει στο μεταγραφικό παζάρι γι' ακόμη έναν ποδοσφαιριστή σε αυτή τη θέση, ώστε να αναβαθμιστούν ποιοτικά σε αυτόν τομέα. Μην ξεχνάμε επίσης και την περίπτωση του Ντιμπί Κεϊτά, ο οποίος συμμετέχει στην προετοιμασία και είναι ένα πρότζεκτ στο οποίο ο Ολυμπιακός έχει επενδύσει.

Με την απόκτηση του Αμπουμπακάρ Καμαρά, οι Πειραιώτες προσθέτουν στο ρόστερ τους ακόμη έναν κεντρικό επιθετικό. Ο Μαυριτανός στράικερ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και στοιχεία από τους ήδη υπάρχοντες φορ. Είναι ένας παίκτης που δίνει παραπάνω επιλογές στον Μαρτίνς, ο οποίος με εκείνον μπορεί να εμπιστεύεται πλέον και το 4-4-2.

Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί ανανέωσε το συμβόλαιό του, ο Τικίνιο αποκτήθηκε πέρσι και από τον δανεισμό του επέστρεψε και ο Χασάν, ο οποίος σκόραρε απέναντι στην Φορτούνα Ντίσελντορφ. Φαίνεται πως υπάρχει μία συμφόρηση στη θέση του στράικερ, Μένει να δούμε τι θα συμβεί μέσα στο καλοκαίρι και πώς θα σχηματιστεί η τριάδα των κεντρικών επιθετικών.

Πάντως, φαίνεται πως τα κυριότερα κομμάτια του σχεδιασμού του Ολυμπιακού φαίνεται να μπαίνουν και σταδιακά σχηματίζεται η εικόνα του ερυθρόλευκου ρόστερ της σεζόν 2022/23.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ