ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τι σημαίνει αγωνιστικά και μεταγραφικά η επιστροφή του Σεμέδο

Ολυμπιακός: Τι σημαίνει αγωνιστικά και μεταγραφικά η επιστροφή του Σεμέδο
PHOTO CREDITS: INTIME SPORTS

Μετά από 113 ημέρες απουσίας από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι έτοιμος να φορέσει πάλι την ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, να μπει στο γήπεδο και να αγωνιστεί εναντίον του Λεβαδειακού για τη φάση των "16" του Κυπέλλου, την Τετάρτη (1/12, 17:00 Cosmote Sport 1HD, Live από το Sport24) στη Βοιωτία.

Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός περίμενε πως και πως αυτή τη στιγμή τους τελευταίους μήνες και ανυπομονεί να παίξει (έχει κάποιες ενοχλήσεις πάντως στο πόδι) για να νιώσει καλύτερα. Μετά τα εξωαγωνιστικά και τα δικαστικά στο τέλος Αυγούστου, ο 27χρονος στόπερ τέθηκε στο περιθώριο από τον Ολυμπιακό και εκτός Ρέντη.

Ο Σεμέδο ξεκίνησε ατομικές προπονήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου με προσωπικό γυμναστή, τον συμπατριώτη του Κριστοβάο Καράο και έτσι πορεύτηκε όλο τον μήνα. Ο Πέδρο Μαρτίνς στις 10 Σεπτεμβρίου έσπευσε με δηλώσεις του (στη NOVA) να προαναγγείλει την άμεση επιστροφή του έμπειρου αμυντικού, η οποία όμως δεν ήρθε:

"Ο Σεμέδο θα γυρίσει στις προπονήσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τον περιμένουμε πάρα πολύ σύντομα. Φυσικά είμαστε έτοιμοι να τον υποδεχθούμε τον περιμένουμε και θα τον βοηθήσουμε να ενσωματωθεί όσο πιο γρήγορα στην ομάδα. Βεβαίως, πρέπει να προσπαθήσει να βοηθήσει τον εαυτό του και σαν επαγγελματίας να ενσωματωθεί στην ομάδα, γιατί έχει να υπερασπιστεί την εικόνα του Ολυμπιακού.

Σαν παίκτης είναι πάρα πολύ χρήσιμος και εξαιρετικός για εμάς μέσα στα αποδυτήρια. Πάρα πολύ σημαντικός. Είναι ένας παίκτης που περιμένουμε να επιστρέψει, ποτέ δεν αμφιβάλλαμε για την αθωότητα του. Τον περιμένουμε και θα τον βοηθήσουμε να ενσωματωθεί, μόλις τελειώσουν όλες οι εκκρεμότητες".

Ωστόσο, ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής συνέχισε να γυμνάζεται μόνος του και στα μέσα Οκτωβρίου ταξίδεψε με άδεια στην πατρίδα του για να δει τους δικούς του ανθρώπους, κάνοντας παράλληλα προπόνηση. Ο Σεμέδο ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο προπονητικό κέντρο "Jose Gomes" της Εστρέλα, στην Αμαδόρα και φωτογραφήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου και φίλο του από την εποχή της Σπόρτινγκ, Αντρέ Ζεράλδες.

Ο Ρούμπεν όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσε να ρίξει γέφυρες με τη διοίκηση του Ολυμπιακού για την επιστροφή του στις προπονήσεις της πειραϊκής ομάδας, ενώ την ίδια ώρα τα δημοσιεύματα στην Πορτογαλία είχαν αρχίσει να φουντώνουν αναφέροντας πως “έχει πάρει εξουσιοδότηση από τον ελληνικό σύλλογο για να βρει νέα ομάδα”.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο αμυντικός των Ερυθρόλευκων επέστρεψε στον Πειραιά και μία εβδομάδα αργότερα και, συγκεκριμένα, στις 6 Νοεμβρίου πήρε το “ok” και έκανε την πρώτη του προπόνηση στο Ρέντη. Ήταν η πρώτη φορά που πέρασε την πύλη των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού μετά από σχεδόν 2,5 μήνες.

Τέσσερις ημέρες αργότερα (10/11), στην πατρίδα του υπήρξαν νέα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως ο τεχνικός της Πόρτο, Σέρτζιο Κονσεϊσάο επικοινώνησε με τον Σεμέδο και βολιδοσκόπησε τις προθέσεις του ενόψει Ιανουαρίου. Την περασμένη εβδομάδα δε, ο Ρούμπεν τοποθετήθηκε (με δηλώσεις του στην "O Jogo") λέγοντας τα εξής:

"Φυσικά θα μου άρεσε να παίξω για την Πόρτο. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει σε μία ομάδα τόσο μεγάλη. Δεν μπορώ να πω περισσότερα τη δεδομένη στιγμή, θα δούμε τι θα γίνει στο κοντινό μέλλον. Έχω μία δουλειά και πρέπει να επιστρέψω στο παιχνίδι γρήγορα. Η Πόρτο μπορεί να μου δώσει ευκαιρία να επανεκκινήσω την καριέρα μου".

Πλέον, ο Μαρτίνς αποφάσισε να ενεργοποιήσει τον Σεμέδο, τον έβαλε να προπονηθεί στο Καραϊσκάκης την περασμένη Κυριακή μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο και τον συμπεριέλαβε την Τρίτη (30/11) στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, το οποίο θα είναι το πρώτο του μετά τις 10 Αυγούστου και το ματς ρεβάνς κόντρα στη Λουντογκόρετς στα προκριματικά του Champions League -δηλαδή, έπειτα από πάνω από 3,5 μήνες.

Τι σημαίνει αγωνιστικά και μεταγραφικά η επιστροφή του Σεμέδο;

  1. Πρώτον, η διοίκηση του Ολυμπιακού έκανε δεκτή την επιθυμία του Μαρτίνς για την ενεργοποίηση του συμπατριώτη του αμυντικού.
  2. Δεύτερον, εκτιμήθηκε η όλη στάση του Πορτογάλου στόπερ και η συμπεριφορά του τις τρεις τελευταίες εβδομάδες που προπονείται στο Ρέντη.
  3. Τρίτον, ο Μαρτίνς θεωρεί ότι ο Σεμέδο διαθέτει την ποιότητα, έχει τη θέληση, τη δίψα για ποδόσφαιρο και μπορεί να προσφέρει πολλά αγωνιστικά στους ερυθρόλευκους και με την παρουσία του να διορθωθούν ορισμένα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.
  4. Τέταρτον, στην επιστροφή του συναίνεσε και το γεγονός πως ο παίκτης αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου και ότι, εάν είναι να πουληθεί, καλύτερα να είναι ενεργός, να αγωνίζεται και όχι να βρίσκεται κι άλλους μήνες στο περιθώριο, γιατί αυτό θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις στην χρηματιστηριακή του αξία. Σε άλλη τιμή πωλείται ένας ποδοσφαιριστής που έχει συμμετοχές και ρυθμό και σε άλλη όταν δεν παίζει.
  5. Πέμπτον, για την ώρα δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο Σεμέδο θα πουληθεί τον Ιανουάριο. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πόρτο τον θέλει δανεικό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι με ένα ποσό 5-7 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά έχουμε ένα μήνα μπροστά μας για να δούμε τις πραγματικές διαθέσεις των Δράκων, τι χρήματα μπορούν να δαπανήσουν τον χειμώνα και ποιες θα είναι και οι προθέσεις του Ολυμπιακού.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και η σημαντική παράμετρος του Κόπα Άφρικα. Ο Μαρτίνς θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σισέ όλο τον Ιανουάριο (υπάρχει και το ερωτηματικό για ενδεχόμενη κλήση του Ουσεϊνού Μπα), που σημαίνει ότι ο Πορτογάλος κόουτς θα χρειαστεί έναν εν δυνάμει βασικό κεντρικό αμυντικό.

Κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει αυτή τη στιγμή την πιθανότητα ο ερυθρόλευκος τεχνικός να ζητήσει την παραμονή του Σεμέδο μέχρι τον Μάιο. Εκτός πια, κι αν πουληθεί ο τελευταίος σε καλή τιμή τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και αποκτηθεί άλλος ποιοτικός και έμπειρος στόπερ από την διεθνή αγορά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ