ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα μαγικά του Φορτούνη στην κορυφαία ευρωπαϊκή σεζόν της καριέρας του

Ολυμπιακός: Τα μαγικά του Φορτούνη στην κορυφαία ευρωπαϊκή σεζόν της καριέρας του
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Κώστας Φορτούνης "ζωγράφισε" στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε, επιβεβαίωσε γι' ακόμη μία φορά πως βρίσκεται σε τρομερή φόρα, κάνοντας την κορυφαία ευρωπαϊκή σεζόν της καριέρας του.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα πρόκρισης το βράδυ της Πέμπτης (11/4). Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 της Φενέρμπαχτσε και πλέον αναμένουν την ρεβάνς στο Σουκρού Σαράτσογλου (18/4, 22:00), με στόχο το "εισιτήριο" για τα ημιτελικά του Conference League.

Πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος έκανε τα μαγικά του απέναντι στη Φενέρ. Ήταν ο άνθρωπος που στο 8ο λεπτό εξαπέλυσε βολίδα εκτός περιοχής για το 1-0 των ερυθρόλευκων, ενώ στο 32ο λεπτό με μία διαγώνια πάσα "έκοψε" στα δύο την τουρκική άμυνα για το 2-0 των Πειραιωτών στο 32ο λεπτό.

Φυσικά, στα πεπραγμένα του υποκλίθηκε ολόκληρη η Ευρώπη. Ο captain του Ολυμπιακού κατέκτησε δύο βραβεία, καθώς αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος των πρώτων αγώνων των προημιτελικών του Conference League, ενώ το γκολ του ψηφίστηκε ως το καλύτερο της αγωνιστικής.

Πράγματα και θαύματα στον αγωνιστικό χώρο

Ο Φορτούνης ήταν ο κορυφαίος στον αγωνιστικό χώρο και αυτό δεν αποδεικνύεται μονάχα από το γκολ και την ασίστ, αλλά από την γενικότερη παρουσία του. Ο αρχηγός των ερυθρόλευκων είχε συνολικά 53 ενέργειες, τις περισσότερες μεταξύ των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Κινήθηκε κυρίως στα αριστερά, ενώ αρκετές ήταν οι φορές που συνέκλινε προς το κέντρο.

Το ποσοστό στις μεταβιβάσεις του εκπληκτικό, δεδομένου και της δυσκολίας του αγώνα. Είχε 84% επιτυχία, με 26/31 μεταβιβάσεις, κορυφαία επίδοση για τους ερυθρόλευκους. Και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνιζόταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, εκεί που η δυσκολία στην πάσα είναι αυξημένη.

Ακόμη, ο Φορτούνης είχε πέντε key passes, δηλαδή πάσες που δημιούργησαν ευκαιρία. Μάλιστα, οι δύο από αυτές ήταν μεγάλες ευκαιρίες. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση στην αναμέτρηση, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος για την άμυνα της Φενέρμπαχτσε.

Η καλύτερη ευρωπαϊκή σεζόν της καριέρας του

Ο Κώστας Φορτούνης είναι το μεγάλο "όπλο" των ερυθρόλευκων τη φετινή σεζόν, οι επιδόσεις του στη Stoiximan Super League είναι εκπληκτικές, ενώ στην Ευρώπη διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός έχει αγωνιστεί φέτος σε 15 παιχνίδια από τα προκριματικά έως και την αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Σε αυτά τα ματς έχει πετύχει πέντε γκολ, ενώ έχει τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του με δέκα ασίστ.

Στα υπόλοιπα 56 παιχνίδια του στην Ευρώπη τις προηγούμενες σεζόν είχε σκοράρει συνολικά οκτώ φορές, ενώ είχε βγάλει 12 ασίστ. Επιπλέον, ο Φορτούνης έφτασε τα 94 γκολ με τον Ολυμπιακό, πιάνοντας τον Ελ Αραμπί, ενώ έφτασε και τις 16 ασίστ σε μία σεζόν, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του τη σεζόν 2013-2014.

Οπότε καταλαβαίνει εύκολα κανείς, ότι ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση. Είναι άλλωστε η υπόσχεση που είχε δώσει στον γιο του, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου πριν από την αναμέτρηση κόντρα στη Φενέρ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CONFERENCE LEAGUE ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ