ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στο μικροσκόπιο ο Μπουνά Σαρ της Μπάγερν

Ο δεξιός μπακ της Μπάγερν, Μπουνά Σαρ
Ο δεξιός μπακ της Μπάγερν, Μπουνά Σαρ © 2020 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Ο Μπούνα Σαρ της Μπάγερν είναι το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στην (μακρά) λίστα των ακραίων αμυντικών που εξετάζει ο Ολυμπιακός, με την περίπτωση του Σενεγαλέζου μπακ να παρουσιάζει ενδιαφέρον, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάτι προχωρημένο.

Ο Ολυμπιακός “σκανάρει” εδώ και καιρό ακραίους αμυντικούς από την διεθνή αγορά ενόψει της ενίσχυσής του για τη νέα περίοδο και έχει ξεχωρίσει ορισμένους ποδοσφαιριστές. Οι ερυθρόλευκοι κινούνται προσεκτικά και μεθοδικά, με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση στα πλάγια μπακ, καθώς θέλουν να παρουσιαστούν δυνατοί και ανταγωνιστικοί την προσεχή σεζόν στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει προς το παρόν κάτι τόσο προχωρημένο με κάποιο παίκτη. Βολιδοσκοπήσεις, επαφές και προεργασία έχουν γίνει, αλλά ουσιαστικές εξελίξεις αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα. Άλλωστε, κάθε υπόθεση είναι διαφορετική.

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές τα συμβόλαια των οποίων λήγουν τον επόμενο μήνα, που σημαίνει πως είναι πιο εύκολες και άμεσες οι διαπραγματεύσεις, όπως με τον Ράφα Σοάρες που είναι έτοιμος να αποχωρήσει από τη Βιτόρια Γκιμαράες.

Όμως, υπάρχουν και παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαια και εκεί απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί στις επαφές με τις ομάδες. Όπως, για παράδειγμα, για τον 29χρονο Άγγλο (με ελληνική υπηκοότητα) Τζορτζ Μπάλντοκ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τον 20χρονο Βραζιλιάνο (με πορτογαλικό διαβατήριο) Γιαν Κόουτο της Μάντσεστερ Σίτι που αγωνίστηκε δανεικός στη Μπράγκα.

Στα ραντάρ ο Μπουνάρ Σαρ

Στα υπόψη της πειραϊκής ομάδας είναι και άλλοι ποδοσφαιριστές. Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, στα ραντάρ των ερυθρόλευκων, μεταξύ άλλων, φέρεται να βρίσκεται ο Μπουνά Σαρ. Ο γεννημένος στη Λιόν, διεθνής Σενεγαλέζος δεξιός μπακ είναι προς πώληση από την Μπάγερν μετά την απόκτηση του Νουσαϊρ Μαζραουί από τον Άγιαξ και εμφανίζεται να έχει προταθεί στον Ολυμπιακό, μέσω του γραφείου μάνατζερ που τον εκπροσωπεί.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν ασχοληθεί με τον έμπειρο αμυντικό τα τελευταία εικοσιτετράωρα της μεταγραφικής περιόδου του περασμένου καλοκαιριού, αλλά ο παίκτης ήθελε να παραμείνει στο Μόναχο και η Μπάγερν δεν πίεσε την κατάσταση θέλοντας να έχει μία επιπλέον λύση στα άκρα. Όμως, ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής δεν έπαιξε αρκετά στη σεζόν που ολοκληρώθηκε (12 αγώνες, 1 γκολ) και από τη στιγμή που οι Βαυαροί διαθέτουν τον Μπέντζαμιν Παβάρντ, τον Γιόζιπ Στάνισιτς και απέκτησαν τις τελευταίες μέρες και τον Νουσαϊρ Μαζραουί, έχουν βάλει τον Σενεγαλέζο στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο εξωτερικό, τον Μπουνά Σαρ έχουν πλευρίσει ήδη ομάδες από την Ισπανία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Τουρκία, με τον παίκτη να είναι ανοιχτός σε προτάσεις βλέποντας ότι δεν θα είναι εύκολο να αγωνιστεί τη νέα περίοδο στην Μπάγερν. Η Μαρσέιγ και η Λιλ έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για τον ποδοσφαιριστή, ενώ πληροφορίες φέρουν τον Ολυμπιακό να εξετάζει τα δεδομένα της υπόθεσης. Δηλαδή, ποιες είναι οι απαιτήσεις της Μπάγερν και αν ο 30χρονος αμυντικός είναι διατεθειμένος να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Κατά τους Γερμανούς και τους Γάλλους, ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής είναι ανοιχτός σε κάθε πρόταση, καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παίξει, να πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και να αγωνιστεί σε μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και παίρνει μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η χρηματιστηριακή αξία, το κασέ και οι άλλες περιπτώσεις για τα μπακ

Ο Σαρ έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Μονάχου μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και η χρηματιστηριακή του αξία είναι αυτή τη στιγμή στα 3 εκατ. ευρώ. Η Μπάγερν απέκτησε τον παίκτη από την Μαρσέιγ αντί 8 εκατομμυρίων τον Οκτώβριο του 2020, αλλά οι Βαυαροί γνωρίζουν πως πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που ο Σενεγαλέζος θα είναι τρίτη ή τέταρτη λύση στη θέση του δεξιού μπακ, πίσω από τον Παβάρντ και τον Μαζραουί και ίσως και τον Στάνισιτς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο Σαρ, ο οποίος είναι συμπαίκτης με τον Σισέ στην Εθνική Σενεγάλης, έχει αρκετή πέραση και δεν πρόκειται για εύκολη υπόθεση, καθώς έχει υψηλό κασέ. Ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Λιόν και αγωνίστηκε στη Μετς (104 παιχνίδια, 8 τέρματα, 9 ασίστ), πριν πάρει μεταγραφή στη Μαρσέιγ (181 αγώνες, 8 γκολ, 11 ασίστ). Στην Μπάγερν έχει συνολικά την τελευταία διετία 27 συμμετοχές, 1 τέρμα και 3 ασίστ.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Ολυμπιακός εξετάζει και άλλες υποθέσεις ακραίων αμυντικών, βολιδοσκοπεί τις προθέσεις των παικτών και των ομάδων στις οποίες ανήκουν και από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθούν οι κατευθυντήριες εντολές. Αυτό που προέχει, είναι να γίνουν σωστές επιλογές, τόσο στη δεξιά όσο και στην αριστερή πλευρά της άμυνας, με παίκτες που θα είναι σε θέση να κάνουν τη διαφορά στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Ο Μπουνά Σαρ εν δράσει

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ