ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στο κάδρο ο Ράφα Σοάρες και ο Γιαν Κόουτο

Ο Ράφα Σοάρες
Ο Ράφα Σοάρες © 2021 BERNAT ARMANGUE/AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός έχει στο μεταγραφικό κάδρο του για την ενίσχυση στα πλάγια της άμυνας τους Ράφα Σοάρες και Γιαν Κόουτο. Τα δεδομένα για τις δύο υποθέσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να φέρει εις πέρας τις εσωτερικές υποθέσεις των Αραμπί και Βαλμπουενά, αλλά ταυτόχρονα προετοιμάζεται και για την ενίσχυσή του ενόψει της νέας περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι Ερυθρόλευκοι κοιτούν παίκτες, μεταξύ άλλων, για τα πλάγια της άμυνας και στα υπόψη τους βρίσκονται δύο παίκτες που αγωνίστηκαν μέσα στη σεζόν στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Πρόκειται για τον Ράφα Σοάρες και τον Γιαν Κόουτο.

Ο Σοάρες απασχολεί εδώ και καιρό την πειραϊκή ομάδα και συχνά πυκνά υπάρχουν δημοσιεύματα στην Ιβηρική που τον φέρνουν έτοιμο να μετακομίσει στην Ελλάδα.

Ο 27χρονος Πορτογάλος αριστερός μπακ μένει ελεύθερος από την Βιτόρια Γκιμαράες με την οποία είχε μέσα στην περίοδο 34 συμμετοχές, 2 τέρματα και 8 ασίστ. Ο Ράφα Σοάρες αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών της Πόρτο, έχει αγωνιστεί επίσης στις Κοϊμπρα, Ρίο Άβε, Πορτιμονένσε, Φούλαμ και Εϊμπάρ και πριν από μερικούς μήνες είχε απασχολήσει τον ΠΑΟΚ.

Ο Κόουτο έπαιξε τούτη την περίοδο στην Μπράγκα ως δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ολυμπιακός είχε δείξει ενδιαφέρον για τον 20χρονο Βραζιλιάνο δεξιό μπακ (με πορτογαλική υπηκοότητα) το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν το κυνήγησε ιδιαίτερα και στη συνέχεια στράφηκε στη λύση του Καρμπόβνικ. Ο Γιαν Μπουένο Κόουτο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, έκανε καλό πρωτάθλημα με την Μπράγκα (42 παιχνίδια, 1 γκολ, 4 ασίστ) και συμπεριλήφθηκε αρκετές φορές στην κορυφαία ενδεκάδα των αγωνιστικών στην πορτογαλική λίγκα.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Σίτι μέχρι το 2025. Η αγγλική ομάδα τον είχε αποκτήσει από την Κοριτίμπα αντί 6.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2020 και έκτοτε τον παραχώρησε δανεικό στην Zιρόνα και την Μπράγκα προκειμένου να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Άλλωστε, σε δύο εβδομάδες θα κλείσει τα 20 και χρειαζόταν να πάρει παραστάσεις από δύο διαφορετικά πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό και το πορτογαλικό.

Ο Μαρτίνς και η διοίκηση του Ολυμπιακού έχουν και άλλους πλάγιους αμυντικούς στα υπόψη και στο τέλος του μήνα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση. Μεταξύ εκείνων που εξετάζονται είναι ο Κονάν που μένει ελεύθερος από τη Ρεμς, ο Μπάλντοκ που αγωνίζεται στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ο Λάρσεν ο οποίος μένει ελεύθερος από την Ουντινέζε.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ