ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σε πρώτο πλάνο ο Μεντιλίμπαρ για τον πάγκο

Sevilla's head coach Jose Luis Mendilibar reacts during the UEFA Super Cup final soccer match between Manchester City and Sevilla at Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Greece, Wednesday, Aug. 16, 2023. (AP Photo/Petros Giannakouris)
Sevilla's head coach Jose Luis Mendilibar reacts during the UEFA Super Cup final soccer match between Manchester City and Sevilla at Georgios Karaiskakis stadium in Piraeus port, near Athens, Greece, Wednesday, Aug. 16, 2023. (AP Photo/Petros Giannakouris) AP

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είναι η περίπτωση που έχουν ξεχωρίσει στον Ολυμπιακό για να διαδεχθεί τον Κάρλος Καρβαλιάλ, ενώ ανοικτή παραμένει και η υπόθεση του Ιγκόρ Τούντορ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό, καθώς ο Κάρλος Καρβαλιάλ αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των ερυθρολεύκων. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά και την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου, που έχει φέρει τον Ολυμπιακό στο -9 από την πρώτη θέση.

Οι διοικούντες τον Ολυμπιακό συνεχίζουν την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Πορτογάλου τεχνικού, με τα ονόματα των Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και Ιγκόρ Τούντορ να παίζουν δυνατά. Πιο χαμηλά έχει υποχωρήσει, πλέον, η περίπτωση του βρέθηκε την Τετάρτη (07/02) στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τους ανθρώπους της ερυθρόλευκης ΠΑΕ.

Τη δεδομένη στιγμή, κεφάλι στην κούρσα διαδοχής φαίνεται πως έχει πάρει ο Μεντιλίμπαρ. Ο 62χρονος ήταν προπονητής της Σεβίλλης μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, έχοντας αναλάβει το τέλος της περασμένης σεζόν, οδηγώντας την ισπανική ομάδα στην κατάκτηση του Europa League. Μάλιστα, βρέθηκε και στο "Γ. Καραϊσκάκης" το περασμένο Αύγουστο, ως προπονητής των Σεβιγιάνων, στον τελικό του Super Cup.

Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους Ισπανούς τεχνικούς, με μεγάλη παρουσία στα γήπεδα της La Liga, προεξέχοντος της Έιμπαρ, στον πάγκο της οποίας κάθισε από το 2015 έως το 2021. Πέρα από την Έιμπαρ, έχει βρεθεί στους πάγκους των Μπιλμπάο, Οσασούνα, Λεβάντε, Ρεάλ Βαγιαδολίδ και Αλαβές.

Γενικότερα, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ψάχνονται για μία περίπτωση προπονητή που θα έχει το ειδικό βάρος να επιβληθεί στα αποδυτήρια και να επαναφέρει την ομάδα σε τροχιά επιτυχιών. Οι δύο συγκεκριμένοι, εν αντιθέσει με τον Γιάνσεν που έχει περάσει μόνο από την Άλκμααρ, έχουν το βιογραφικό να υποστηρίξουν ένα τέτοιο πρότζεκτ. Πέρα από τους δύο προαναφερθέντες, οι ερυθρόλευκοι έχουν στην ατζέντα τους και 1-2 άλλες περιπτώσεις, αντίστοιχου βεληνεκούς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ