ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Πώς οι αγώνες με ΑΕΚ, Φενέρμπαχτσε, Αντβέρπ και ο Σεμέδο επηρεάζουν τα μεταγραφικά

Ο Ρούμπεν Σεμέδο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη
Ο Ρούμπεν Σεμέδο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έχει οκτώ αγώνες σε διάστημα 29 ημερών, οι οποίοι είναι πιθανό να επηρεάσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό των ερυθρόλευκων. Παράμετρος και το μέλλον του Ρούμπεν Σεμέδο.

Τα αποτελέσματα και η εικόνα του Ολυμπιακού στους οκτώ αγώνες που θα δώσει η πειραϊκή ομάδα μέσα σε διάστημα 29 ημερών (από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 19 Δεκεμβρίου) είναι πιθανό να επηρεάσουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου.

Δεν είναι μόνο η τελική φάση του Κόπα Άφρικα (που θα διεξαχθεί από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου 2022) και η απουσία για περισσότερο από ένα μήνα (από το τέλος Δεκεμβρίου) των Σισέ, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Κούντε, Ροντρίγκες, Ονιεκούρου -χωρίς να αποκλείεται κλήση και για τους Ελ Αραμπί, Μπα- που έχουν μπει στην εξίσωση για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού των ερυθρόλευκων τον Ιανουάριο. Αυτά έχουν τοποθετηθεί στη μία πλευρά της ζυγαριάς.

Στην άλλη μεριά, έχουν μπει η απόδοση και τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη και θα προστεθούν και τα οκτώ παιχνίδια που υπολείπονται μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι ερυθρόλευκοι έχουν σαφές δείγμα για τις ανάγκες της ομάδας, αλλά ως γνωστό οι τελευταίες εντυπώσεις παίζουν σημαντικό ρόλο.

Διότι, είναι διαφορετικό η πειραϊκή ομάδα να παρουσιάσει καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο το επόμενο μήνα απ´ ότι μέχρι σήμερα, να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και ακολούθως να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις για μεταγραφές και άλλο να υπάρξει κάποιο στραβοπάτημα, σε συνδυασμό με μη πειστική απόδοση.

Οι αγώνες του Ολυμπιακού εναντίον της ΑΕΚ (21/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24), της Φενέρμπαχτσε και της Αντβέρπ είναι άκρως σημαντικοί, τόσο βαθμολογικά όσο και ως προς τις αποφασίσεις που θα ληφθούν από τη διοίκηση και τον Μαρτίνς για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τον χειμώνα.

Γίνεται κατανοητό, πως διαφορετική συζήτηση μπορεί να υπάρξει με τον Ολυμπιακό στο +6 από την ΑΕΚ και, γενικά, αν είναι πρώτος και με διαφορά στις 20 Δεκεμβρίου στη βαθμολογία της Super League Interwetten και άλλη αν οι ερυθρόλευκοι είναι ισόβαθμοι με τους κιτρινόμαυρους ή τον δικέφαλο. Όπως διαφορετική θα είναι η κουβέντα, με την πειραϊκή ομάδα να τερματίζει πρώτη ή δεύτερη στον όμιλο του Europa League συνεχίζοντας στα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης και άλλη αν έρθει τρίτη και πορευτεί στο Europa Conference League. Όλα μπαίνουν πάνω στο τραπέζι…

Να θυμίσουμε, ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει μέσα στον επόμενο ένα μήνα κατά χρονική σειρά: την ΑΕΚ εκτός (21/11), την Φενέρμπαχτσε εντός (25/11), τον Βόλο εντός (28/11), τον ΟΦΗ εκτός (4/12), την Αντβέρπ εκτός (9/12), τον Άρη εντός (12/12), τον Ατρόμητο Αθηνών εκτός (15/12) και τη Λαμία εντός έδρας (19/12). Δηλαδή, αγώνες που θα κρίνουν την πρώτη θέση λίγο μετά τα μισά της κανονικής διάρκεια του πρωταθλήματος και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Περί Σεμέδο

Υπάρχει και τρίτη παράμετρος που θα παίξει ρόλο στα μεταγραφικά και έχει να κάνει με το μέλλον του Ρούμπεν Σεμέδο. Ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός από τις αρχές της εβδομάδας προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα και αναμένεται να είναι έτοιμος αγωνιστικά στο τέλος του μήνα ή στις αρχές Δεκεμβρίου. Είναι στο χέρι του συμπατριώτη του Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, πότε θα τον χρησιμοποιήσει.

Όσο για το αν ο έμπειρος στόπερ αποχωρήσει από τους ερυθρόλευκους ή όχι τον Ιανουάριο, αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά. Δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Η Πόρτο επιθυμεί την απόκτηση του 27χρονου ποδοσφαιριστή, ενώ και ο Ζόρζε Ζεσούς θα τον ήθελε στη Μπενφίκα –αν και στη διοίκηση των Λουζιτανών φέρεται να έχουν ως προτεραιότητα άλλο παίκτη. Σύμφωνα με τους Πορτογάλους, ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο έχει μιλήσει αρκετές φορές με τον Σεμέδο και οι Δράκοι τον θέλουν, είτε ως δανεικό με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι είτε με αγορά των δικαιωμάτων του με ένα ποσό 5-8 εκατ. ευρώ.

Από τη στιγμή όμως που δεν υπάρχει τούτη την ώρα επίσημη πρόταση από την Πόρτο στην πειραϊκή ΠΑΕ, η όποια κουβέντα είναι θεωρητική. Από τον Ολυμπιακό, πάντως, δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και δεν έχουν λόγους να το κάνουν ακόμη.

Αν ο Σεμέδο πουληθεί τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στα χρήματα που θα ικανοποιούν τους ερυθρόλευκους και, παράλληλα, λείψουν ο Σισέ και ο Μπα με την Εθνική Σενεγάλης στο Κόπα Άφρικα, τότε ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει στην απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Όμως, αν παραμείνει ο Σεμέδο στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας μέχρι τον Ιούνιο και δεν κληθεί ο Μπα τον επόμενο μήνα στην Εθνική Ομάδα της πατρίδας του, δηλαδή απουσιάσει μόνο ο Σισέ, τότε ίσως να μην γίνει κάποια κίνηση για την απόκτηση στόπερ τον Ιανουάριο.

Προτεραιότητα του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή είναι πρωτίστως η ενίσχυση στο κέντρο, όπου θα απουσιάσουν για τουλάχιστον ένα μήνα ο Μ. Καμαρά, ο Α. Καμαρά και ο Κούντε και δευτερευόντως η προσθήκη αριστερού μπακ. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει πώληση ποδοσφαιριστή.

Υπάρχει πάντως ένας μήνας μπροστά για τη συλλογή και την επεξεργασία πληροφοριών από τη διεθνή αγορά για παίκτες που ενδιαφέρουν τους ερυθρόλευκους, καθώς οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ