STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1: Το ντέρμπι βάφτηκε ερυθρόλευκο, ζωντανός στη μάχη του τίτλου

SUPERLEAGUE / PLAYOFFS / 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Κίνι πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης βάφτηκε ερυθρόλευκο, καθώς η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ επικράτησε 2-1 με τους Κίνι και Μαρτίνς να χρίζονται σκόρερ και τον Μάρκος Αντόνιο να μειώνει στις καθυστερήσεις. Ο Ολυμπιακός με αυτό το τρίποντο παραμένει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, μιας και έχει έναν αγώνα λιγότερο (όπως και ο Δικέφαλος).

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη του στα playoffs της Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε του ΠΑΟΚ 2-1 στο ντέρμπι του Γεώργιος Καραϊσκάκης με τους Κίνι και Ζέλσον Μαρτίνς να πετυχαίνουν τα γκολ για τους ερυθρόλευκα γκολ και τον Αντόνιο να μειώνει στις καθυστερήσεις.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1: Το ντέρμπι βάφτηκε ερυθρόλευκο, ζωντανός στη μάχη του τίτλου
Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

Οι Πειραιώτες στάθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και κατάφεραν να προηγηθούν στο 27ο λεπτό. Ο Ναβάρο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουλιεράκη και ο Ποντένσε ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Κοτάρσκι έπιασε το πέναλτι, αλλά ο Κίνι πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε από κοντά.

Το τρίποντο για τον Ολυμπιακό κλείδωσε στο 61ο λεπτό. Ο Ποντένσε με υποδειγματική κάθετη πάσα έβγαλε τον Μαρτίνς τετ-α-τετ με τον Κοτάρσκι κι αυτός τον νίκησε με ωραίο τελείωμα. Δύο γκολ πέτυχε και ο Ναβάρο, όσο το ματς ήταν στο 2-0, αμφότερα όμως ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Ο ΠΑΟΚ αν και έδειξε να παγώνει μετά το 2-0, κατάφερε να βρει το γκολ στις καθυστερήσεις με τον Μάρκος Αντόνιο, μετά από πάσα του Ζίβκοβιτς.

Ο Ολυμπιακός με αυτό το τρίποντο παρέμεινε τέταρτος, αλλά ανέβηκε στους 66 και ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στους 67. Οι δύο ομάδες έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς εκκρεμεί ο μεταξύ τους αγώνας στην Τούμπα.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προχώρησε σε οκτώ αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε, αφήνοντας μάλιστα εκτός αποστολής τους Φορτούνη, Κάρμο και Ροντινέι.

Λιγότερες αλλαγές από τον Ραζβάν Λουτσέσκου που έδωσε φανέλα βασικού στον Σάστρε. Στη μεσοεπιθετική γραμμή την τριάδα συνέσεθαν οι Μουργκ, Ζίβκοβιτς και Τάισον με τον Ντεσπόντοφ να μένει εκτός ενδεκάδας. Στον άξονα το δίδυμο συνέθεσαν οι Μεϊτέ και Οζντόεφ.

Ο Ναβάρο αναστάτωσε τον ΠΑΟΚ, ο Κίνι τον πλήγωσε

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στην πρώτη του φάση στο ματς να σκοράρει. Ο Ναβάρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, μετά από μπαλιά του Κίνι και πλάσαρε σωστά τον Κοτάρσκι, αλλά ο βοηθός (επίσης σωστά) σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ.

Ο Ισπανός επιθετικός δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του Δικεφάλου διαρκώς με τις κινήσεις του. Το ίδιο συνέβη και στο 18ο λεπτό όταν έφυγε και πάλι στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, από γέμισμα του Τζολάκη, όμως μέσω VAR το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Στο 25ο λεπτό ο Ναβάρο κέρδισε το πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στη γωνία της περιοχής. Ο Ποντένσε δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοτάρσκι, το έκανε όμως ο Κίνι, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους Πειραιώτες.

Ο Ναβάρο είχε την ευκαιρία να σκοράρει και στο 29ο λεπτό μετά από γέμισμα του Κίνι, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 30' με το σουτ του Μπάμπα που έκοψε ο Ιμπόρα, αλλά και στο 44' με την προσπάθεια του Ζίβκοβιτς που επίσης κόπηκε από αμυντικό του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς το κλείδωσε, ο ΠΑΟΚ μείωσε στις καθυστερήσεις

Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος και στο δεύτερο μέρος με τον Ναβάρο. Ο Ισπανός βρήκε λίγο κενό χώρο και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 50ο λεπτό ο Τάισον δοκίμασε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 61ο λεπτό ο Ολυμπιακός κατάφερε να βάλει τις βάσεις για το τρίποντο. Μετά από μια υπέροχη κάθετη πάσα του Ποντένσε, ο Μαρτίνς με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να αντιδράσει και να ψάξει ένα γκολ που θα τον βάλει στο παιχνίδι. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που προσπάθησε να απειλήσει σε δύο περιπτώσεις με τον Ποντένσε. Στη δεύτερη το πλασέ του Πορτογάλου μέσα από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μετά το 80ο λεπτό ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει κάτι στο ματς και κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Μάρκος Αντόνιο.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 2-1: Το ντέρμπι βάφτηκε ερυθρόλευκο, ζωντανός στη μάχη του τίτλου
Τα στατιστικά και οι καλύτερες επιδόσεις

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Κίνι (90+4' Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78' Έσε), Ιμπόρα, Όρτα (85' Καρβάλιο), Μαρτίνς (78' Μασούρας), Ποντένσε, Ναβάρο (85' Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (78' Γιόνι), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (74' Σβαμπ), Οζντόεφ, Μουργκ (59' Ντεσπόντοφ), Τάισον (78' Αντόνιο), Ζίβκοβιτς, Μπράντον Τόμας (59' Σαμάτα).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ