ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι πυλώνες για τη νέα σεζόν και οι θέσεις που οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται ενίσχυση

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ
Ο Ίνμπομ Χουάνγκ INTIME SPORTS

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θα βρει στο ρόστερ μία καλή βάση, στην οποία μπορεί να χτίσει το οικοδόμημά του. Οι θέσεις που οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται ενίσχυση.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή. Ο τεχνικός διευθυντής των ερυθρόλευκων, ο Αντόνιο Κορδόν έχει εντείνει το πρεσάρισμα σε συμπατριώτες του, προκειμένου να βρει τον κατάλληλο για τον πάγκο των Πειραιωτών.

Οι Μαρθελίνο, Μαρτίνεθ, Ιραόλα, Σετιέν, Μπορδαλάς, Τίτε, Τάτα Μαρτίνο, Κρέσπο και Ριέρα είναι εκείνοι που βρίσκονται στη λίστα του Κορδόν, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται, προκειμένου να κλείσει το θέμα και να προχωρήσει ταυτόχρονα ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.

Οι πυλώνες για τη νέα σεζόν

Ο νέος προπονητής εκμεταλλευόμενος το καλεντάρι και τον κενό Ιούλιο, θα ξεκινήσει το χτίσιμο του Ολυμπιακού. Θα κρίνει τους ποδοσφαιριστές που έχει τώρα στα χέρια του, όπως και τους δανεικούς, ενώ θα αποφασίσει και πώς θα κινηθούν οι ερυθρόλευκοι μεταγραφικά.

Οι Πειραιώτες έχουν βέβαια κάποιους "πυλώνες", μία βάση στην οποία θα στηριχτεί ο καινούργιος τεχνικός, προκειμένου να χτίσει το οικοδόμημά του.

Ξεκινώντας από τη θέση του τερματοφύλακα υπάρχουν οι Πασχαλάκης και Τζολάκης, ένα δυνατό δίδυμο γκολκίπερ που συνδυάζει την εμπειρία με το ταλέντο. Στα δεξιά της άμυνας ο Ροντινέι έδειξε καλά επιθετικά στοιχεία και φαίνεται πως μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο την επόμενη σεζόν.

Στον άξονα κυριαρχεί ο Ίνμπομ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης μέσος φέτος ήταν το "κομπιούτερ" του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή το Α και το Ω στην κυκλοφορία των ερυθρόλευκων και ίσως το πολυτιμότερο κομμάτι του παζλ. Ο Κορεάτης είναι περιζήτητος στην Ευρώπη, όμως οι Πειραιώτες δεν θέλουν να τον αφήσουν. Παρτενέρ του ήταν ο Γιάν Εμβιλά, όμως η παρουσία του δεν είναι καθόλου σίγουρη. Το συμβόλαιό του λήγει και οι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει πρόταση για διετές συμβόλαιο.

Μπροστά από τον Χουάνγκ υπάρχει ο Κώστας Φορτούνης. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός ήταν ο βασικός δημιουργός των ερυθρόλευκων μετά την επιστροφή του και ο ρόλος του στις προσπάθειες για την κατάκτηση του τίτλου ήταν καταλυτικός. Φυσικά, υπάρχουν και οι λύσεις των Πεπ Μπιέλ και Γιώργου Μασούρα για τα άκρα.

Ένας έτερος πυλώνας είναι ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Το συμβόλαιο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος λήγει τον Ιούνιο, ωστόσο με τον Κονγκολέζο κεντρικό επιθετικό υπάρχουν ήδη προχωρημένες διαπραγματεύσεις, για την επέκταση της συνεργασίας.

Οι θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται επίσης και μεταγραφές. Κινήσεις προκειμένου να κλείσει κενά, αλλά και για να αναβαθμίσει το ήδη υπάρχον ρόστερ. Φυσικά, αυτές τις αποφάσεις θα τις λάβει ο νέος προπονητής.

Πάντως, οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να κινηθούν για τουλάχιστον δύο κεντρικούς αμυντικούς, αλλά και δύο μπακ, ένα δεξιά και ένα αριστερά. Οι Πειραιώτες παρουσίασαν προβλήματα φέτος στα μετόπισθεν και θέλουν να τα λύσουν μία και καλή το καλοκαίρι.

Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για τουλάχιστον έναν κεντρικό μέσο, ενώ θυμίζουμε πως επιστρέφουν από τους δανεισμούς τους οι Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Πιέρ Κούντε, τους οποίους θα αξιολογήσει ο νέος τεχνικός.

Πέρα από τις λύσεις των Μπιέλ και Μασούρα, οι ερυθρόλευκοι θα βγουν στην αγορά και για εξτρέμ, εφόσον υπάρχει κενό σε αυτή τη θέση. Τέλος, η έκβαση της υπόθεσης του Μπακαμπού θα παίξει κομβικό ρόλο στο πώς θα κινηθεί ο Ολυμπιακός για τη θέση του φορ, αν δηλαδή θα αποκτήσει έναν ή δύο ποδοσφαιριστές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ