ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Κορδόν εντείνει το πρέσινγκ στους συμπατριώτες του προπονητές

Ολυμπιακός: Ο Κορδόν εντείνει το πρέσινγκ στους συμπατριώτες του προπονητές
INA FASSBENDER, POOL PHOTO VIA AP

Ο Αντόνιο Κορδόν συνεχίζει το "σαφάρι" για την εύρεση του ιδανικού προπονητή για τον Ολυμπιακό, εστιάζοντας στην Ισπανία. Οι δυσκολίες και τα σημεία στα οποία ποντάρει ο νέος τεχνικός διευθυντής των ερυθρολεύκων.

Ο Αντόνιο Κορδόν αναμένεται μέσα στην εβδομάδα στην Ελλάδα για μόνιμη εγκατάσταση και θα ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό η πρόσληψή του στη θέση του τεχνικού διευθυντή. Βέβαια, ο Ισπανός εργάζεται εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες για λογαριασμό των ερυθρόλευκων, έχει ενημερωθεί για τα πάντα που αφορούν την πειραϊκή ομάδα και με την έλευση του καινούργιου προπονητή θα τρέξουν γρήγορα οι εξελίξεις.

Η απόφαση για τον νέο τεχνικό είναι κομβική για τον Ολυμπιακό, γι' αυτό τον λόγο ο Κορδόν θέλει να πάει σε όσο το δυνατόν πιο καλή και ασφαλή λύση. Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, ο 59χρονος βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε επαφές με πέντε συμπατριώτες του προπονητές και αναμένει τις απαντήσεις τους.

Οι κρούσεις του Κορδόν

Ο Ισπανός δεν έχει δώσει κάποιο τελεσίγραφο, γιατί καταλαβαίνει κανείς πως οι ελεύθεροι κόουτς μπορούν πιο εύκολα να απαντήσουν άμεσα, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που εργάζονται σε ομάδες και δεν είναι εύκολο να αποφασίσουν πριν από τις 4 Ιουνίου που πέφτει η αυλαία στη La Liga.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο έμπειρος τεχνικός διευθυντής έχει κάνει κρούσεις στους Μαρθελίνο και Ντιέγκο Μαρτίνεθ οι οποίοι είναι ελεύθεροι, αλλά και στον Άντονι Ιραόλα που εργάζεται στη Ράγιο Βαγιεκάνο και απέρριψε την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, στον Κίκε Σετιέν που δουλεύει στη Βιγιαρεάλ και στον Χοσέ Μπορδαλάς (τελειώνει η συνεργασία του με τη Χετάφε).

Την ίδια στιγμή, στη Λατινική Αμερική συνεχίζονται τα δημοσιεύματα περί επαφών του Ολυμπιακού με τον Βραζιλιάνο Τίτε, αλλά και τους Αργεντινούς Χεράρδο Μαρτίνο και Ερνάν Κρέσπο. Επίσης, τα τελευταία εικοσιτετράωρα προτάθηκε στην πειραϊκή ομάδα ο πρώην ερυθρόλευκος Άλμπερτ Ριέρα που είχε εργαστεί στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας και είναι ελεύθερος.

Η δύσκολη περίπτωση του Μαρθελίνο και ο Ιραόλα

Σχετικά, με τον Μαρθελίνο, ο Κορδόν συνεργάστηκε μαζί του για 3.5 περιόδους στη Βιγιαρεάλ. Είναι η πιο δύσκολη περίπτωση από όλες, όχι μόνο γιατί ο πρώτος αρνήθηκε δύο φορές να έρθει στην Ελλάδα τους προηγούμενους μήνες, αλλά γιατί διστάζει να φύγει εκτός Ισπανίας. Ο νέος τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού, πάντως, θα κάνει την ύστατη προσπάθεια μέσα στην εβδομάδα για να τον πείσει.

Ο Ιραόλα από την άλλη, είναι σε μία φάση που σκέφτεται τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 40χρονος θεωρείται ένας από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ισπανία και έχει μεγάλη ζήτηση, ειδικά από την ώρα που ενημέρωσε τη διοίκηση της Ράγιο Βαγιεκάνο, όπως και τους ποδοσφαιριστές, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει στον σύλλογο μετά το τέλος της περιόδου.

Ο Ιραόλα γνωρίζει για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού και του Κορδόν, αλλά θα πάρει την απόφασή του μετά τις 4 Ιουνίου που ολοκληρώνεται το ισπανικό πρωτάθλημα. Δεν αποκλείεται, να περιμένει να δει, τι καραμπόλες θα προκύψουν στους πάγκους των ομάδων της La Liga.

Τι ισχύει με Σετιέν και Μπορδαλάς

Ο Κίκε Σετιέν έχει συμβόλαιο με τη Βιγιαρεάλ για ακόμη ένα χρόνο, αλλά τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας σενάρια που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η διοίκηση του κίτρινου υποβρυχίου να στραφεί σε άλλη λύση το καλοκαίρι. Και όλα αυτά, παρόλο που η Βιγιαρεάλ θα συμμετάσχει στο Europa League την προσεχή περίοδο. Για τον έμπειρο τεχνικό όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος και δη στα μέσα Ιουνίου.

Ο Μπορδαλάς από την πλευρά του, συμφώνησε να καθίσει στον πάγκο της Χετάφε για τα τελευταία επτά παιχνίδια του πρωταθλήματος, χωρίς να δεσμευτεί για την επόμενη περίοδο. Ο 59χρονος τεχνικός από την επόμενη εβδομάδα θα είναι ελεύθερος να συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα και, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού.

Ελεύθερος ο Μαρτίνεθ

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει σε εκτίμηση και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ με τον οποίο είχαν πολύ καλή συνεργασία στη Γρανάδα. Ο 42χρονος είναι ελεύθερος εδώ και ενάμιση μήνα μετά το ανεπιτυχή πέρασμά του από την Εσπανιόλ, αλλά στις προηγούμενες ομάδες του είχε κάνει έργο. Τα είχε πάει καλά για μία περίοδο στην Οσασούνα και άλλες τρεις σεζόν στη Γρανάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του εκτός Ισπανίας και σύντομα θα ξεδιαλύνει το τοπίο.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ολυμπιακού θα εξαντλήσει πρώτα κάθε πιθανότητα για συμφωνία με κάποιον από τους συμπατριώτες του προπονητές και ευελπιστεί να τα καταφέρει. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε θα στραφεί στις άλλες λύσεις που έχει στα υπόψη και για τις οποίες έχει κάνει επίσης προεργασία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ