ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Τα δεδομένα για τον Εμβιλά και οι δύο όψεις στις υποθέσεις των Γκιλιέρμε και Μιλιβόγεβιτς

Ο Γιαν Εμβιλά
Ο Γιαν Εμβιλά EUROKINISSI SPORTS

Η υπόθεση του Γιαν Εμβιλά αποτελεί μία από τις δύο εκκρεμότητες από το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού, με τους "ερυθρόλευκους" να του έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Ποια τα δεδομένα για τους Γκιλιέρμε και Μιλιβόγεβιτς.

Δύο από τις εκκρεμείς υποθέσεις αυτή τη στιγμή στον Ολυμπιακό, σε ό,τι αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, είναι αυτές του Σεντρίκ Μπακαμπού και του Γιαν Εμβιλά.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει συγκεκριμένη προσφορά στον Κονγκολέζο σέντερ φορ που, όπως έχουμε αναφέρει, είναι για νέο διετές συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 2,5 εκατομμύρια ευρώ και αναμένουν την απάντησή του.

Ο εκπρόσωπος του Μπακαμπού έχει δεχτεί κρούσεις από ομάδες από την Ισπανία, την Γαλλία, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία και σύντομα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Οι δύο πλευρές θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία τους, καθώς και ο Ολυμπιακός είναι ευχαριστημένος από τον Αφρικανό ποδοσφαιριστή, αλλά και ο τελευταίος από την πειραϊκή ομάδα και τις συνθήκες στην Ελλάδα, οπότε σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Πρόταση για διετές συμβόλαιο στον Εμβιλά

Σχετικά, με τον Εμβιλά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι έχουν καταθέσει προσφορά στον παίκτη για την ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη δύο χρόνια. Ο έμπειρος Γάλλος κεντρικός χαφ έχει πάρει τον χρόνο του για να απαντήσει και την ίδια στιγμή ο μάνατζέρ του φέρεται να βρίσκεται σε επαφές με ομάδες από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Άραβες προσφέρουν καλά χρήματα στον Εμβιλά και έγκειται στον ίδιο, αν θα θελήσει να παραμείνει στην Ευρώπη ή θα κάνει το επόμενο βήμα, ψάχνοντας ένα καλύτερο συμβόλαιο, καθώς σε ένα μήνα θα κλείσει τα 33.

Αν ο Γάλλος δεν συνεχίσει στον Ολυμπιακό, σε συνδυασμό με το ότι ο Σαμασέκου επέστρεψε στη Χόφενχαϊμ καθώς έληξε ο δανεισμός του, η πειραϊκή ομάδα θα χρειαστεί να αποκτήσει δύο εν δυνάμει βασικούς κεντρικούς χαφ στη θερινή μεταγραφική περίοδο. Ή έστω έναν, αν επιστρέψει ο Μαντί Καμαρά από τη Ρόμα για να παραμείνει. Ποιος θα είναι ο νέος κεντρικός μέσος θα το αποφασίσουν από κοινού ο Κορδόν, ο νέος προπονητής και η διοίκηση της πειραϊκής ΠΑΕ.

Τα σενάρια για Γκιλιέρμε και Μιλιβόγεβιτς

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα αναπτύχθηκαν σενάρια σχετικά με τους πρώην ερυθρόλευκους Γκιλιέρμε και Μιλιβόγεβιτς, οι οποίοι έμειναν ελεύθεροι από Αλ Σαντ και την Κρίσταλ Πάλας. Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις, το νόμισμα έχει δύο όψεις. Κάποιοι είναι θετικοί σε μία τέτοια προοπτική, άλλοι πάλι θεωρούν πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάει σε κάτι καινούργιο.

Ο Γκιλιέρμε, 32 ετών, αγωνίστηκε δύο σεζόν στους ερυθρόλευκους με επιτυχία (79 συμμετοχές, 11 γκολ, τέσσερις ασίστ) και πουλήθηκε στην Αλ Σαντ αντί 6.000.000 ευρώ, στο τέλος Αυγούστου του 2020. Εκεί, ο Βραζιλιάνος χαφ έπαιξε για τρεις σεζόν (91 αγώνες, έξι τέρματα, έξι ασίστ) και πλέον αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του κάνοντας ατομικές προπονήσεις αυτό το διάστημα στην πατρίδα του. Ο Γκιλιέρμε φέρεται να έχει δεχτεί κρούσεις από ομάδες της Ισπανίας και της Βραζιλίας.

Ο Μιλιβόγεβιτς, 32 ετών, έπαιξε 2,5 περιόδους στον Ολυμπιακό (94 παιχνίδια, 15 γκολ, επτά ασίστ) και παραχωρήθηκε στην Κρίσταλ Πάλας έναντι 15.000.000 ευρώ, τον Ιανουάριο του 2017. Ο Σέρβος μέσος αγωνίστηκε 6,5 σεζόν στην αγγλική ομάδα, στην οποία έγινε αρχηγός (198 συμμετοχές, 29 τέρματα, έξι ασίστ) και τώρα ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην πατρίδα του, ο Μιλιβόγεβιτς βρίσκεται στο στόχαστρο του Ερυθρού Αστέρα, που θα συμμετάσχει στους ομίλους του Champions League.

Με βάση τα έως σήμερα δεδομένα, όλα δείχνουν ότι ο Κορδόν και ο καινούργιος προπονητής θα κινηθούν σε άλλο μονοπάτι σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά, καθώς θέλουν να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο ισχύει το ποτέ μη λες ποτέ, καθώς στις μεταγραφικές περιόδους δεν λείπουν οι ανατροπές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ