ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Προσθέτει ταχύτητα και ρίχνει τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ
Ο Ίνμπομ Χουάνγκ EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός δείχνει τις υψηλές του προθέσεις με τις κινήσεις στο θέμα του αθλητικού διευθυντή και του προπονητή. Παράλληλα, οι άνθρωποι του θέλουν να προσθέσουν ταχύτητα και να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας.

Αλλαγές σε αρκετά επίπεδα αναμένονται στον Ολυμπιακό το επόμενο διάστημα, προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να επιστρέψει πάλι στον δρόμο των επιτυχιών. Η διοίκηση των ερυθρόλευκων είναι αποφασισμένη να βάλει ξανά μία σειρά, εξ ου και οι συναντήσεις για την πρόσληψη νέου αθλητικού διευθυντή και καινούργιου προπονητή.

Μάλιστα, η πειραϊκή ΠΑΕ κινήθηκε αρκετά ψηλά χτυπώντας την πόρτα του Αντόνιο Κορδόν για τη θέση του αθλητικού διευθυντή δείχνοντας τις προθέσεις της. Και από μέρα σε μέρα περιμένει την απάντηση του Ισπανού.

Αλλά και στην περίπτωση του προπονητή έκανε τη σοβαρή προσπάθειά της με τον Σεργκέι Ρεμπρόφ και, νωρίτερα, με τον Άλφρεντ Σρέντερ και τον Τζενάρο Γκατούζο.

Μόλις ξεκαθαρίσει το θέμα του Κορδόν, θα χαραχθεί η γραμμή

Αφού πρώτα ξεκαθαρίσει το θέμα του Κορδόν, θα χαραχθεί στη συνέχεια η γραμμή στην οποία θα κινηθεί ο Ολυμπιακός. Αν αναλάβει ο 59χρονος Ισπανός καθήκοντα αθλητικού διευθυντή, όλα θα "τρέξουν" αρκετά γρήγορα, καθώς έχουν γίνει ήδη εκτενείς συζητήσεις και έχει αναλυθεί όλο το πλάνο. Αν όχι, τότε, θα χρειαστεί να μπει σε εφαρμογή το εναλλακτικό πλάνο και εκεί ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος.

Πόσο διαθέσιμο χρόνο θα έχει η πειραϊκή ομάδα θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή της στο Europa League ή στο Conference League. Υπενθυμίζεται, ότι αν ο Ολυμπιακός συμμετάσχει στα προκριματικά του Europa League, θα δώσει το πρώτο του παιχνίδι είτε στις 10 Αυγούστου (για τον 3o προκριματικό γύρο) είτε στις 24/8 (στα playoffs).

Αυτό σημαίνει πως θα ξεκινήσει την προετοιμασία του το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, άρα θα υπάρχουν ο χρόνος και τα περιθώρια να γίνουν πιο άνετα οι αλλαγές που θα θελήσουν να κάνουν ο αθλητικός διευθυντής και ο καινούργιος κόουτς. Αν οι ερυθρόλευκοι βρεθούν στα προκριματικά του Conference League, τότε θα συμμετάσχουν στον 2o προκριματικό γύρο και θα δώσουν το πρώτο τους ματς στις 27 Ιουλίου, κατά συνέπεια θα πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασία στις αρχές Ιουνίου.

Οι προθέσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού

Σε κάθε περίπτωση, στις προθέσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να προσθέσουν ταχύτητα στην ομάδα τους και, ταυτόχρονα, να ρίξουν τον μέσο όρο ηλικίας στο ρόστερ.

Οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν τη σεζόν έχοντας οκτώ παίκτες άνω των 32 ετών στο έμψυχο δυναμικό τους (Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Βαλμπουενά, Γκάρι Ροντρίγκες, Μπακαμπού, Αραμπί, Πασχαλάκης και Κρίστινσον) και άλλους τρεις πάνω από τα 30 (Ρόντινεϊ, Κασάμι, Φορτούνης).

Σαφώς και είναι απαραίτητη η εμπειρία, αλλά χρειάζεται μία ισορροπία σε όλα. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός έχει ήδη στην ενδεκάδα του τους έμπειρους Φορτούνη, Ρόντινεϊ και Πασχαλάκη, είναι σε επαφές με τον Μπακαμπού για την ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ ανοιχτή παραμένει και η υπόθεση του Εμβιλά.

Όμως, θα χρειαστούν φρέσκα πόδια, κι άλλα γερά πνευμόνια και παίκτες με την ποιότητα, την οξυδέρκεια και την προσφορά, για παράδειγμα, του Χουάνγκ που έκανε τη διαφορά στη σεζόν. Όπως είναι αναγκαία η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με ορισμένους νεαρούς γρήγορους ποδοσφαιριστές προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να παρουσιαστούν διαφορετικοί και δυνατοί την επόμενη περίοδο στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ