ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι πρώτες σκέψεις του Μαρτίνς και η αναβολή του πρωταθλήματος που δεν βολεύει

Ο Πέδρο Μαρτίνς φωνάζει στον διαιτητή μετά το ματς με τη Λουντογκόρετς στο Φάληρο
Ο Πέδρο Μαρτίνς φωνάζει στον διαιτητή μετά το ματς με τη Λουντογκόρετς στο Φάληρο INTIME

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη ρεβάνς κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας (26/8, 21:45, Novasports Prime, MEGA), με τον Μαρτίνς να χτίζει το πλάνο του για το παιχνίδι. Η ευκαιρία για αλλαγές και το ντεμπούτο του Ρόνι Λόπες.

Λίγες μέρες έμειναν για το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού σε προκριματική φάση τη φετινή σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Πέμπτη (26/8, 21:45, Novasports Prime, MEGA) τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στη ρεβάνς των playoffs του Europa League. Οι Πειραιώτες έχουν το προβάδισμα με 3-0, ωστόσο όπως διαμήνυσε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος του πρώτου παιχνιδιού πως ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Σλοβακία σαν να είναι το σκορ 0-0.

Οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως έχουν ένα ισχυρό προβάδισμα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα επαναπαυτούν. Θα ψάξουν να τελειώσουν το ματς από νωρίς, ώστε να κλειδώσουν μία και καλή την υπόθεση πρόκριση. Έπειτα άπαντες θα έχουν στραμμένη την προσοχή τους στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ολυμπιακός θα μάθει αντιπάλους στους ομίλους του Europa League (27/8, 13:00, Cosmote Sport 1HD), αν όλα κυλήσουν ομάδα στη Σλοβακία.

Διαμορφώνεται το πλάνο στο μυαλό του Μαρτίνς

Στον Ολυμπιακό ναι μεν δεν υπάρχει εφησυχασμός, όμως το σκορ του πρώτου αγώνα λύνει τα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πως έχει την ευκαιρία να προχωρήσει σε αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, προκειμένου να δώσει ανάσες ή να δοκιμάσει πράγματα.

Ξεκινώντας απ' την άμυνα, αναζητείται ποιος θα είναι ο παρτενέρ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στα στόπρ. Ο Παπ Αμπού Σισέ, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι, έχει υποστεί διάταση των έσω θυλακοσυνδεσμικών στοιχείων στην αριστερή ποδοκνημική. Η κατάστασή του αξιολογείται μέρα με τη μέρα και δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος μέχρι την Πέμπτη, ενώ ήδη αισθάνεται καλύτερα. Πάντως, φαβορί είναι ο Μπα, ο οποίος επιστρέφει απ' την τιμωρία του, ενώ υπάρχει και η λύση του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς.

Στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Σλόβαν στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά, με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίρνει φανέλα βασικού και να κινείται πίσω απ' τον Αραμπί. Μένει να δούμε εάν ο Μαρτίνς θα εμπιστευθεί ξανά τον νεαρό Καμαρά σ' αυτόν τον ρόλο ή θα δοκιμάσει αλλαγή στην παραπάνω τριάδα με είσοδο του Κούντε.

Αλλαγές μπορεί να έχουμε και στα επιθετικά "φτερά". Ο Ολυμπιακός πλέον διαθέτει "υπεροπλία" στα εξτρέμ με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει αρκετές επιλογές. Ο Χένρι Ονιεκούρου, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Σλόβαν περνώντας στη θέση του Βαλμπουενά, είναι πιθανό να ξεκινήσει βασικός στη ρεβάνς.

Ρυθμούς ανεβάζει επίσης και ο Ρόνι Λόπες, απ' τον οποίο υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. Δεν αποκλείεται ο Πέδρο Μαρτίνς, εφόσον το επιτρέπει το 3-0, να τού δώσει φανέλα βασικού. Εάν δεν συμβεί αυτό τότε λογικά θα καταγράψει την πρώτη του συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα κατά τη διάρκεια του αγώνα ως αλλαγή. Πάντως, εφόσον βρισκόμαστε στις αρχές τις εβδομάδες είναι πιθανό ο Μαρτίνς να προχωρήσει και σ' άλλες αλλαγές και εκπλήξεις, όπως συνηθίζει.

Η αναβολή του πρωταθλήματος δεν "βολεύει" τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός, όπως και όλες οι ομάδες της Super League Interwetten, θα είχαν παίξει ήδη την πρώτη αγωνιστική και πλέον θα ετοιμάζονταν για την δεύτερη. Ωστόσο, όλα αυτά έχουν ανατραπεί. Συμφωνία για τα τηλεοπτικά δεν υπάρχει και τη Δευτέρα (23/8) επικυρώθηκε μία δεύτερη αναβολή. Το πρωτάθλημα δεν εκκινεί ούτε στις 28 Αυγούστου και πλέον αμέσως επόμενη ημερομηνία είναι στις 11 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της διακοπής για τις εθνικές ομάδες.

Αυτή η εξέλιξη έχει "χαλάσει" εντελώς τα πλάνα του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι, υπό κανονικές συνθήκες, θα έπαιζαν τη ρεβάνς με τη Σλόβαν έχοντας ήδη ένα παιχνίδι πρωταθλήματος στις πλάτες τους. Παράλληλα, θα ξεκινούσαν τους ομίλους του Europa League με τρεις αγώνες στη Super League Interwetten, οι οποίοι θα ήταν απαραίτητα βοηθητικοί στο να βρουν ακόμη περισσότερο ρυθμό.

Τώρα, το σχέδιο αλλάζει. Απ' τις 26 Αυγούστου έως τις 11 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα βρεθεί σε αγωνιστική απραξία, χωρίς επίσημους αγώνες. Έτσι, θα μπει στη φάση των ομίλων του Europa league που ξεκινούν στις 16 Αυγούστου έχοντας δώσει μόλις ένα ματς πρωταθλήματος. Πρόκειται για μία κατάσταση που δεν... βολεύει τον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ