ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ρόνι Λόπες και Ονιεκούρου δημιουργούν υπεροπλία στα εξτρέμ

Ο Χένρι Ονιεκούρου
Ο Χένρι Ονιεκούρου INTIME

Οι Ρόνι Λόπες και Χένρι Ονιεκούρου προσδίδουν περισσότερη ποιότητα στα εξτρέμ του Ολυμπιακού, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει πλέον γεμάτο οπλοστάσιο στα επιθετικά του "φτερά".

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται για τη ρεβάνς των playoffs του Europa League, καθώς οι ερυθρόλευκοι την Πέμπτη (26/8, 21:45, Novasports Prime, Mega) αντιμετωπίζουν τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στη Σλοβακία. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει κάτι παραπάνω απ' το πρώτο βήμα, καθώς στο Γεώργιος Καραϊσκάκης επικράτησε 3-0 των παικτών του Βλάντιμιρ Βάις.

Στο "στρατόπεδο" των ερυθρόλευκων όμως δεν παρατηρείται εφησυχασμός. Ο Ολυμπιακός έχει αφενός ένα μεγάλο προβάδισμα, όμως στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν και άπαντες στον Ρέντη το γνωρίζουν αυτό. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα ψάξουν να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι της Σλοβακίας, ώστε να "κλειδώσουν" μία και καλή την υπόθεση "πρόκριση" στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ρόνι Λόπες και Ονιεκούρου ανεβάζουν το επίπεδο στα εξτρέμ

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει στη διάθεσή περισσότερες επιλογές στα εξτρέμ, σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι. Συγκεκριμένα, στα επιθετικά "φτερά" έχει δημιουργηθεί μία υπεροπλία, καθώς οι νέες μεταγραφές ενσωματώνονται μέρα με τη μέρα και είναι έτοιμες να προσφέρουν τις βοήθειές τους.

Ο Ονιεκούρου βρίσκεται αρκετό καιρό στον Πειραιά, επομένως όπως είναι φυσικό ο ρόλος του θα αναβαθμίζεται καθημερινά. Στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Σλόβαν έκανε το ντεμπούτο του περνώντας ως αλλαγή στο 75ο λεπτό αντί του Ματιέ Βαλμπουενά. Στο 15λεπτο που αγωνίστηκε έδειξε έστω και για λίγο τις δυνατότητές του. Εκρηκτικός και ντριμπλέρ με ποιότητα στο παιχνίδι του, ικανός να δώσει έναν άλλον... αέρα στα εξτρέμ του Ολυμπιακού.

"Ευλογημένος που έπαιξα τα πρώτα μου λεπτά με τη νέα μου ομάδα. Φύγαμε με τη νίκη και περιμένουμε τη ρεβάνς" σχολίασε στο Twitter ο Ονιεκούρου μετά το ντεμπούτο του με ερυθρόλευκα. Πλέον, θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του παίρνοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής, καθώς είναι αρκετά πιθανό στη ρεβάνς κόντρα στη Σλόβαν να αγωνιστεί ως βασικός.

Άπαντες περιμένουν, βέβαια, και τον Ρόνι Λόπες. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που στον Ολυμπιακό αναμένουν πολλά από εκείνον. Πώς να μην το κάνουν άλλωστε όταν το βιογραφικό του είναι τόσο γεμάτο. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο η Σεβίλλη δαπάνησε το καλοκαίρι του 2019 το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνει δικό της, ενώ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε ομάδα υψηλού επιπέδου όπως η Μονακό.

Οι προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί γύρω απ' το πρόσωπό του είναι μεγάλες. Δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που και εκείνος θα κληθεί να αποδείξει την αξία του. Η ρεβάνς απέναντι στη Σλόβαν την Πέμπτη (26/8) είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία και η λογική λέει πως στη Σλοβακία θα γράψει την πρώτη επίσημη παρουσία του με τη φανέλα των ερυθρόλευκων. Ο ίδιος σε δηλώσεις του πριν απ' το πρώτο ματς υπογράμμισε πως θα είναι έτοιμος στο επερχόμενο παιχνίδι: "Στο επόμενο παιχνίδι θα είμαι πανέτοιμος να πάρω μέρος και να βοηθήσω".

Μασούρας η "σταθερά", ο μαχητής Βαλμπουενά

Οι Ρόνι Λόπες και Ονιεκούρου το δίχως άλλο δίνουν ποιότητα στα εξτρέμ του Ολυμπιακού. Ως εκ τούτου δημιουργείται ένας ευχάριστος "πονοκέφαλος" για τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς έχει αρκετές επιλογές στα "φτερά" και μεταξύ ποδοσφαιριστών που έχουν σημειώσει πάρα πολύ καλές παρουσίες στα τελευταία παιχνίδια.

Ο Γιώργος Μασούρας έχει αναδειχθεί σε "σταθερά" για τον Ολυμπιακό στα ματς των προκριματικών του Champions και του Europa League. Ο 27χρονος ακραίος επιθετικός έχει ξεκινήσει βασικός και στα πέντε παιχνίδια, έχει σκοράρει ένα γκολ, έχει μοιράσει μία ασίστ και αποτελεί τον στυλοβάτη της αριστερής πλευράς.

Η παρουσία του και η δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο είναι πάντα χρήσιμη για τον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μαρτίνς θα σκεφτεί διπλά για να τον αφήσει στον πάγκο. Πάντως, με την παρουσία του Ρόνι Λόπες και του Ονεκούρου δημιουργείται ένας υγιής ανταγωνισμός, ο οποίος μόνο καλό θα κάνει και στους ποδοσφαιριστές και συνάμα σ' ολόκληρη την ομάδα.

Ένας εκ των "μαχητών" του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Σλόβαν ήταν ο Ματιέ Βαλμπουενά. Γι' ακόμη μία φορά στα ματς των προκριματικών προσέφερε στους ερυθρόλευκους με την ενέργειά του στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Μάλιστα, ήταν και εκείνος που μοίρασε τις δύο ασίστ στα γκολ των Πειραιωτών απέναντι στη Νέφτσι. Όποτε χρειάζεται, ο Πέδρο Μαρτίνς τον ρίχνει στη μάχη, προκειμένου να βοηθήσει τους συμπαίκτες του με την εμπειρία του και παρά τα 36 του χρόνια δείχνει ότι όχι απλώς αντέχει, αλλά έχει αστείρευτες δυνάμεις.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, στη ρεβάνς της Σλοβακίας θα τού δοθούν ανάσες και θα ξεκινήσει βασικός ο Χένρι Ονιεκούρου. Όμως αποτελεί πάντα μία αξιόπιστη λύση για τον Πέδρο Μαρτίνς στη μεσοεπιθετική γραμμή και σίγουρα είναι ένα επιπλέον "όπλο" στη φαρέτρα του Πορτογάλου προπονητή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ