EUROPA LEAGUE

Ολυμπιακός - Σλόβαν 3-0: Έκανε κράτηση στους ομίλους του Europa League με τριάρα

Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί της Σλόβαν για το Europa League | 19 Αυγούστου 2021
Ο Μαντί Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί της Σλόβαν για το Europa League | 19 Αυγούστου 2021 EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται με το ένα πόδι στη φάση των ομίλων του Europa League, με τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 3-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας. Τα γκολ πέτυχαν οι Καμαρά (37') και Σισέ (52'), ενώ ο Μποζίκοφ σημείωσε αυτογκόλ (68').

Ο Ολυμπιακός έκανε ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Για να ακριβολογούμε βρίσκεται με το ένα πόδι εκεί, καθώς οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-0 της Σλόβαν Μπρατισλάβας στον πρώτο αγώνα των playoffs της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν ανώτερη σε όλο το παιχνίδι πραγματοποιώντας μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Βρήκε ένα γκολ στο πρώτο μέρος με τον Μαντί Καμαρά στο 37', ενώ άλλα δύο γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος με τον Σισέ στο 52' και με αυτογκόλ του Μποζίκοφ στο 68'.

Με αλλαγές οι ερυθρόλευκοι που πίεζαν από νωρίς

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στη Λουντογκόρετς. Το ντεμπούτο του με τη φανέλα των ερυθρόλευκων έκανε ο Βατσλίκ, ο οποίος βρισκόταν κάτω από την εστία. Ο Μαρτίνς επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Αγκιμπού Καμαρά πίσω απ' τον Αραμπί, ενώ ο Ματιέ Βαλμπουενά προτιμήθηκε αντί του Χένρι Ονιεκούρου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι ερυθρόλευκοι απ' τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης μπήκαν με σκοπό να πάρουν το πρώτο χέρι. Και το πέτυχαν, αφού ήλεγχαν τον ρυθμό, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να βρουν διαδρόμους στην άμυνα της Σλόβαν. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 4ο λεπτό με ένα σουτ του Εμβιλά που πέρασε άουτ.

Απ' την άλλη, η Σλόβαν ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν προσπαθώντας να κλείσει χώρους και να τρέξει στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενη κενά του Ολυμπιακού. Όχι, βέβαια, με μεγάλη επιτυχία, καθώς η άμυνα της ομάδας του Πειραιά αντιδρούσε σωστά όταν χρειαζόταν.

Η πίεση αυξήθηκε και ο Καμαρά έδωσε τη λύση

Ο Ολυμπιακός όσο κυλούσαν τα λεπτά αύξανε την πίεση του προς τη Σλόβαν. Στο 27ο λεπτό σε μία αντεπίθεση ο Αγκιμπού Καμαρά τροφοδότησε τον Μασούρα στα δεξιά της περιοχής, εκείνος είδε αμαρκάριστο τον Αραμπί, βρέθηκε σε θέση τετ α τετ απέκρουσε ο γκολκίπερ της Σλόβαν. Ένα λεπτό αργότερα είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Σισέ, έπειτα από σέντρα του Μαροκινού επιθετικού.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έψαχνε το γκολ, το οποίο θα της έλυνε τα πόδια και το βρήκε στο 37'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, Σισέ και Αγκιμπού Καμαρά σούταραν πάνω στα σώματα. Η μπάλα μετά από κόντρες έφτασε στον Μαντί Καμαρά μέσα στην περιοχή, ο οποίος με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την υπεροχή του με αυτό το γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια με τους ερυθρόλευκους να έχουν το προβάδισμα.

Μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και βρήκε δεύτερο γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε απ' το ξεκίνημα πως θέλει από νωρίς το δεύτερο γκολ. Στο 49' απείλησε με σουτ του Εμβιλά που πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το 2-0. Ο Βαλμπουενά έβγαλε τη σέντρα, ο Σωκράτης πήρε κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής, η μπάλα ακούμπησε σε αμυντικό, ο Αγκιμπού Καμαρά δεν κατάφερε σε πρώτη φάση να νικήσει τον κίπερ της Σλόβαν, κάτι που έκανε ο Σισέ από κοντά στη συνέχεια παίρνοντας το ριμπάουντ.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να πιέζουν και να έχουν τον έλεγχο του αγώνα, με τη Σλόβαν να μην μπορεί να αντιδράσει ούτε μετά το 2-0. Απ' την άλλη ο Ολυμπιακός κρατούσε την μπάλα, κυκλοφορούσε και πήγαινε τον ρυθμό στα δικά του μέτρα ψάχνοντας παράλληλα το τρίτο γκολ.

Με αυτογκόλ των Σλοβάκων 3-0 ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει και έχασε καλή ευκαιρία στο 66ο λεπτό έπειτα από συνεργασία του Αγκιμπού Καμαρά με τον Μασούρα. Δύο λεπτά αργότερα οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το 3-0. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε κόρνερ απ' τα αριστερά, ο Εμβιλά πήρε την πρώτη κεφαλιά και απ' το κεφάλι του αρχηγού της Σλόβαν, Μποζίκοφ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Λίγο αργότερα, οι ερυθρόλευκοι έχασαν τον Σισέ, ο οποίος έκανε μία καταπληκτική εμφάνιση, όμως δεν μπορούσε να συνεχίσει έπειτα από ένα πάτημά του. Στο 75' ο Μάρκοβιτς τον αντικατέστησε, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Ονιεκούρου που πέρασε στη θέση του Βαλμπουενά, που χρειαζόταν ανάσες.

Οι ερυθρόλευκοι διαχειρίζονταν πλήρως το προβάδισμα που είχαν με τον Μαρτίνς να περνάει στη συνέχεια του παιχνιδιού τους Κούντε και Μπουχαλάκη αντί των δύο Καμαρά. Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης το σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός πλέον είναι με το ένα πόδι στους ομίλους του Europa League.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Σισέ (75' Μάρκοβιτς), Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μαντί Καμαρά (80' Κούντε), Εμβιλά, Μασούρας (87' Βρουσάι), Αγκιμπού Καμαρά (80' Μπουχαλάκης), Βαλμπουενά (74' Ονιεκούρου), Ελ Αραμπί

Σλόβαν: Τσόβαν, Κασία, ντε Καμπς, Βάις, Ιμπραχίμ (67' Χέντι), Ζμραλ, Αμπένα, Κανκάβα, Πάουσεκ (67' Στρέλετς), Μπόζικοβ, Τσάβριτς

TAGS EUROPA LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ