ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι πέντε του Μεντιλίμπαρ με τα 22 γκολ και τις 17 ασίστ κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Ντανιέλ Ποντένσε
Ο Ντανιέλ Ποντένσε INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) στην OPAP Arena  για την 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, με την πεντάδα της μεσοεπιθετικής του γραμμής να μετράει 22 γκολ και 17 ασιστ σε ματς κόντρα στους "κιτρινόμαυρους".

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ προσανατολίζεται να παρατάξει τους Κώστα Φορτούνη, Ντάνιελ Ποντένσε και Αγιούμπ Ελ Κααμπί στην επίθεση του Ολυμπιακού σήμερα (31/3) στον αγώνα με αντίπαλο την ΑΕΚ (20:30, COSMOTE SPORT 1 HD και LIVE από το SPORT24) στην OPAP Arena για την 2η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League., με τον Γιώργο Μασούρα να διεκδικεί επίσης θέση στην ενδεκάδα.

Οι τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές, μαζί με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, έχουν πετύχει συνολικά 22 γκολ και έχουν μοιράσει 17 ασίστ στα παιχνίδια απέναντι στους «κιτρινόμαυρους» στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Ας δούμε αναλυτικά, όμως, τις επιδόσεις του Φορτούνη, του Ελ Αραμπί, του Ποντένσε, του Μασούρα και του Ελ Κααμπί με τη φανέλα του Ολυμπιακού στους αγώνες απέναντι στην ΑΕΚ στο Πρωτάθλημα και στο Κύπελλο.

Ο ξεχωριστός Φορτούνης

Ο Κώστας Φορτούνης σε 32 αγώνες έχει συγκομιδή 14 νίκες, εννέα ισοπαλίες και εννέα ήττες και έχει πετύχει επτά τέρματα και έχει μοιράσει οκτώ ασίστ. Μάλιστα, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» έχει βάλει δύο φορές από δύο γκολ σε ένα παιχνίδι εναντίον των Κιτρινόμαυρων για το πρωτάθλημα. Στα ματς Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-0 στις 17/10/2015 και Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-1 στις 17/2/2019.

Ο Φορτούνης έχει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ στα εντός και δύο τέρματα και τέσσερις ασίστ στα εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στους «κιτρινόμαυρους». Τελευταία φορά που σκόραρε εκτός έδρας απέναντι στην ΑΕΚ ήταν στη νίκη 5-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στις 4/4/2021. Μάλιστα, η ΑΕΚ είναι η δεύτερη ομάδα απέναντι στην οποία ο Φορτούνης έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ (8), μετά τον Αστέρα Τρίπολης (11 τέρματα).

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σε 19 αγώνες απέναντι στην ΑΕΚ στις εγχώριες διοργανώσεις μετράει 12 νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες και έχει πετύχει εννέα γκολ και έχει μοιράσει δύο ασίστ.

Ο Μαροκινός σέντερ φορ πέτυχε μία φορά χατ τρικ (στη νίκη 3-2 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στις 17/5/2022) και άλλες δύο φορές από δύο τέρματα σε έναν αγώνα (Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0 στις 3/1/2021 και ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3 στις 21/11/2021). Επίσης, ο έμπειρος Αφρικανός στράικερ είχε γκολ και ασίστ στη νίκη 5-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στις 4/4/2021.

Ο... ασίστμαν Ποντένσε

Ο Ντάνιελ Ποντένσε σε πέντε παιχνίδια εναντίον της ΑΕΚ έχει συγκομιδή δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα και έχει μοιράσει τέσσερις ασίστ. Ακόμη δεν έχει σκοράρει εναντίον των «κιτρινόμαυρων» και ευελπιστεί αυτό να το πετύχει σήμερα.

Ο Πορτογάλος επιθετικός έδωσε ασίστ στα τέσσερα από τα πέντε ματς που έχει αγωνιστεί, με τελευταία αυτή στο γκολ του Ελ Κααμπί στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος στην ισοπαλία 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 17/9/2023.

Ο Γιώργος Μασούρας σε 23 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού εναντίον της ΑΕΚ μετράει 13 νίκες, έξι ισοπαλίες και τέσσερις ήττες και έχει πετύχει πέντε τέρματα και έχει μοιράσει τρεις ασίστ. Μάλιστα, και οι τρεις ασίστ είναι σε παιχνίδια για τα play offs του πρωταθλήματος. Ο διεθνής επιθετικός είχε σκοράρει δύο φορές στη νίκη 5-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στις 4/4/2021.

Και ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού στη σεζόν (25 γκολ σε 36 αγώνες) και του ελληνικού πρωταθλήματος (15 τέρματα), Αγιούμπ Ελ Κααμπί σε ένα παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ έχει ένα γκολ, αυτό στην ισοπαλία 1-1 στη Νέα Φιλαδέλφεια, στις 17/9/2023.

Ο Μαροκινός επιθετικός δεν είχε αγωνιστεί στο δεύτερο ματς, στο Φάληρο, στην ήττα 1-2 από τους «κιτρινόμαυρους» στο πρωτάθλημα, καθώς απουσίαζε με την εθνική του ομάδα στην τελική φάση του Κόπα Άφρικα. Τώρα, όμως είναι στην διάθεση του Μεντιλίμπαρ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ