ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι μεταγραφές του 3-4-3

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό.
Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με το Βόλο EUROKINISSI SPORTS

Η νέα σελίδα του Ολυμπιακού μετά τον τελικό, για την επόμενη σεζόν. Το πλάνο της προετοιμασίας, οι νέες αφίξεις του 3-4-3. Τι παίζει με Κάρλος Τζούνιορ, Φεγκουλί, Τικίνιο, Γιούρι Ριμπέιρο, Σιόβα και… Μπρούμα.  

Με μαθήματα ποδοσφαιρικού πολιτισμού έκλεισε η σεζόν για τον Ολυμπιακό και ξεκίνησε η επόμενη. Σε αντίθεση με τις συμπεριφορές, κάποιες ακραίες και απαράδεκτες, του προπονητή και κάποιων παικτών του ΠΑΟΚ μετά από την κατάκτηση του Κυπέλλου, ο Πέδρο Μαρτίνς, συνοδευόμενος από τους Κριστιάν Καρεμπέ, Φρανσουά Μοδέστο και Νίκο Γαβαλά, παρέμειναν στο τερέν του ΟΑΚΑ στο διάστημα της απονομής, παρά την πίκρα για την απώλεια του τροπαίου…

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο του δεύτερου συνεχόμενου νταμπλ, οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους για τα λάθη που οδήγησαν στην απώλεια του τροπαίου, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν την επόμενη μέρα που έχει ως αφετηρία τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η Τσέλσι εξασφάλισε τελικά την έξοδό της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω του αγγλικού πρωταθλήματος, κάτι που σημαίνει ότι η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα ξεκινήσει μεταξύ 14-16 Ιουνίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα οριστικοποιηθούν εντός της εβδομάδας, παρότι ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του βρίσκονται ήδη στην πατρίδα τους.

Ο κόουτς έχει δρομολογήσει τα της προετοιμασίας, ενώ αναμένονται μέσα στις επόμενες μέρες οι ανανεώσεις των συμβολαίων με Μπουχαλάκη (Τρίτη ή Τετάρτη) και Χολέμπας, ο οποίος κρίθηκε απαραίτητος και για την επόμενη σεζόν. Εκκρεμότητα υπάρχει ακόμη στο θέμα του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος το σκέφτεται μετά το δημόσιο άνοιγμα του προπονητή, αλλά ακόμη δεν έχει πάρει την τελική του απόφαση.

Το ερώτημα που προκύπτει από εδώ και πέρα, είναι κατά πόσο σκοπεύει ο Πέδρο Μαρτίνς να πατήσει πάνω στο 3-4-3 και την επόμενη σεζόν. Το δούλεψε πολύ το τελευταίο διάστημα, ακόμη και στον τελικό, οπότε το έχει σίγουρα στο μυαλό του, αλλά δεν ξεχνά και την πεπατημένη με τους τέσσερις στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός έχει εφαρμόσει με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία δύο χρόνια τις διατάξεις 4-2-3-1, 4-3-3, 4-4-2, οπότε στόχος είναι να μπουν στη φαρέτρα και οι δύο αυτές προσεγγίσεις. Αυτό πολύ απλά σημαίνει πως θα χρειαστούν και τα ανάλογα νέα εργαλεία.

ΜΠΡΟΥΜΑ OUT, ΚΑΡΛΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ IN

Είναι δεδομένο ότι οι πρωταθλητές αναζητούν σε πρώτη φάση τουλάχιστον έναν εξτρέμ πρώτης γραμμής, με την υποσημείωση πως ο Μπρούμα, παρότι αρέσει του κόουτς κι έχει λάβει το σχετικό μήνυμα, έχασε πόντους με την εμφάνισή του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ήταν μια παράμετρος που είχαμε επισημάνει στο SPORT 24 την ημέρα του αγώνα. Ο Πορτογάλος ακραίος έχει προσόντα και ποιότητα, αλλά είναι ασταθής κι αυτό παίζει σημαντικό ρόλο όταν μιλάμε για μια μεταγραφή με οψιόν αγοράς άνω των 6 εκατ. ευρώ.

Ψηλά στη λίστα της τεχνικής ηγεσίας για τα άκρα της επίθεσης είναι ο Κάρλος Τζούνιορ της Σάντα Κλάρα, ενώ υπάρχει καλή άποψη και για την υποψηφιότητα του Σοφιάν Φεγκουλί, του 31χρονου Γαλλοαλγερινού της Γαλατά. Ο Κάρλος Τζούνιορ (25) έκανε φέτος εκπληκτική σεζόν με 36 συμμετοχές, 16 γκολ και 4 ασίστ. Η ομάδα του τον κοστολογεί γύρω στα 4 εκατομμύρια, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν κάνει τις πρώτες επαφές στο πλαίσιο της έρευνας αγοράς.

ΣΙΣΕ ΚΑΙ ΣΙΟΒΑΣ

Για την άμυνα, πέρα από την επιστροφή του Παπ Αμπού Σισέ, η οποία μπορεί να είναι και προσωρινή, καθώς προκάλεσε το ενδιαφέρον με τις καλές του εμφανίσεις στο "Σαμπιονά", είναι πλέον ορθάνοικτο και το ενδεχόμενο επιστροφής του Δημήτρη Σιόβα, έπειτα από τον υποβιβασμό της Ουέσκα. Ο διεθνής στόπερ, έχει πλέον την ευχέρεια, αν δεν του προκύψει κάτι καλύτερο από το εξωτερικό, να επιστρέψει και ως ελεύθερος…

Για την επίθεση, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να ρίχνει ματιές στον Βραζιλιάνο Τικίνιο, με τον Μαρτίνς να έχει προκρίνει την περίπτωσή του. Η μπάλα, ωστόσο, είναι στα πόδια του 31χρονου φορ, αναφορικά με το αν θα αποδεχθεί την κρούση από τον Πειραιά ή θα αφήσει τον χρόνο να δουλέψει υπέρ του, με δεδομένο ότι δεν έχει δέσμευση συμβολαίου. Η απόκτηση επιθετικού, άλλωστε, δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους πρωταθλητές, άσχετα με τη χρονική σειρά που θα κλείσουν οι ανοικτές δουλειές.

Από ‘κει και πέρα, είναι σίγουρο πως θα γίνει κίνηση για έναν ακόμη αριστερό μπακ, καθώς ο 37χρονος Χολέμπας θα αποτελέσει εναλλακτική επιλογή κυρίως για το κέντρο της άμυνας. Ειδικά στο 3-4-3, πρέπει να αποκτηθεί ένας ακόμη ακραίος αμυντικός, ο οποίος να μπορεί να σταθεί και στην τετράδα, αλλά και να καλύψει όλη την πτέρυγα, αν χρειαστεί. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εξετάσει ζεστά εδώ και καιρό την περίπτωση του Πορτογάλου Γιούρι Ριμπέιρο (24), του οποίου το συμβόλαιο με τη Νότιγχαμ Φόρεστ φτάνει στο τέλος του κι ακόμη δεν έχει ανανεωθεί...

Στο παρελθόν, είχε εμφανιστεί αρνητικός στο να μετακομίσει στην Ελλάδα, αλλά με τα νέα δεδομένα, ουδείς γνωρίζει με ασφάλεια ποια θα είναι η τελική έκβαση της υπόθεσης. Για όλα τα άλλα, είναι πολύ νωρίς να γίνει οποιαδήποτε κουβέντα…

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ