FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Οι αριθμοί που δείχνουν πόσο ανεβασμένος είναι ο Σισέ

Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον ΟΦΗ
Ο Σισέ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον ΟΦΗ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ χάρη στα δύο γκολ του Σισέ που έπαιζε αρκετά ψηλά, αλλά και με τη βοήθεια του Εμβιλά που έκανε ουσιαστική δουλειά στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ολυμπιακός απέδρασε από το Ηράκλειο με ένα δύσκολο τρίποντο απέναντι στον ΟΦΗ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-1 των Κρητικών, με ανατροπή για την 12η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Πρωταγωνιστής για τους ερυθρόλευκους ήταν ο Παπέ Αμπού Σισέ. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός ηγήθηκε για την ανατροπή του Ολυμπιακού, καθώς απάντησε στο γκολ του Διαμαντή στο 16ο λεπτό, καθώς βρήκε δύο φορές δίχτυα στο 25ο και στο 29ο λεπτό.

Ο Σισέ δεν φοβήθηκε να ανέβει

Ο Σισέ αγωνίστηκε απέναντι στον ΟΦΗ αρκετά ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, κάτι το οποίο μπορείτε να διαπιστώσετε και από το γράφημα στο δίκτυο μεταβιβάσεων από την Opta.

Το κύριο πεδίο δράσης του Σενεγαλέζου κεντρικού αμυντικού (66) ήταν αριστερά λίγο πίσω από τη μεσαία γραμμή. Μάλιστα, ήταν περίπου στο ύψος του Εμβιλά (6), αλλά και του Λαλά (27) με τους τρεις τους να σχηματίζουν μία γραμμή και τον Ουσεϊνού Μπα (24) να αγωνίζεται πιο πίσω σαν να ήταν ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός. Έτσι, ο Σισέ έδινε περισσότερη ελευθερία στον Ρέαμπτσουκ (45) να κάνει τα ανεβάσματά του.

Επιπλέον, ο Σισέ ήταν πρώτος στις ενέργειες με την μπάλα στον Ολυμπιακό (70) και ήταν δεύτερος γενικά στο παιχνίδι πίσω από τον Πραξιτέλη Βούρο, ο οποίος είχε 72. Όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta, ο Σισέ είχε αρκετές ενέργειες πάνω από τη σέντρα, ενώ είχε και τέσσερις ενέργειες μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, από τις οποίες προήλθαν τα δύο γκολ των ερυθρόλευκων.

Ο Σισέ επιπλέον είχε 40 προωθημένες πάσες συνολικά και ήταν δεύτερος μαζί με τον Βούρο στο παιχνίδι. Μάλιστα, προς τα μπροστά ήταν το 60% των συνολικών του μεταβιβάσεων. Ο Σενεγαλέζος ήταν τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού σε πετυχημένες μεταβιβάσεις (38) πίσω από Εμβιλά (52) και Μπα (42)

Ο Εμβιλά λειτούργησε σαν ρυθμιστής

Γι' ακόμη ένα παιχνίδι ο Εμβιλά λειτούργησε σαν ρυθμιστής του Ολυμπιακού. Ήταν ο παίκτης που "μοίραζε" συνεχώς το παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Άλλωστε ήταν ο άνθρωπος που έδωσε την ασίστ στο γκολ της ισοφάρισης του Σισέ, ενώ είχε και συμμετοχή και στο 2-1, όταν από δικό του γύρισμα, ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός σκόραρε.

Ο Εμβιλά είχε 52 πετυχημένες πάσες στο παιχνίδι και ήταν πρώτος στο παιχνίδι. Ο Γάλλος μέσος συνολικά είχε 59 μεταβιβάσεις, δηλαδή το ποσοστό επιτυχίας του έφτασε το 88,1%.

Όπως φαίνεται και στο παραπάνω γράφημα, οι πάσες του Εμβιλά ήταν κυρίως προς τα μπροστά. Ο Γάλλος μέσος ήταν πρώτος στις προωθημένες πάσες (41), οι οποίες ήταν το 69,5% των συνολικών μεταβιβάσεων του. Ακόμη, ο Εμβιλά ήταν πρώτος στις μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, έχοντας 12 πετυχημένες.

Τέλος, ο Εμβιλά δεν ήταν συνεπής μονάχα στο δημιουργικά του καθήκοντα, αλλά και στα αμυντικά. Ο Γάλλος μέσος είχε 10 ανακτήσεις κατοχής, τις περισσότερες από κάθε άλλον στον γήπεδο. Αυτή είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση παίκτη του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα. Πέραν λοιπόν από τον Σισέ, κομβικός στο τρίποντο των ερυθρόλευκων στο Ηράκλειο ήταν και ο Εμβιλά με τη δουλειά του στον αγωνιστικό χώρο.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ