FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Οι key passes του σκόρερ Καρβάλιο και ο Εμβιλά του 83,3%

Ο Καρβάλιο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ στα playoffs της Super League Interwetten.
Ο Καρβάλιο στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ INTIME

Ο Ζοάο Καρβάλιο σκόραρε το πρώτο του γκολ στην ισοπαλία του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ έδειξε και τις δημιουργικές του αρετές. Στυλοβάτης του ερυθρόλευκου άξονα γι' ακόμη μία φορά ο Εμβιλά.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ στην 3η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten. Οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στην Ένωση, όμως σε ένα δύσκολο και απαιτητικό, όπως αποδείχθηκε, παιχνίδι διατήρησαν το εντός έδρας αήττητο, ενώ εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο για να αυξήσουν τη διαφορά τους από τη δεύτερη θέση στο +11.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν από τις πιο επιθετικές τους βραδιές απέναντι στην ΑΕΚ. Συγκεκριμένα κόντρα στην Ένωση είχαν 2.18xGoals, με λίγα λόγια θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει ακόμη ένα γκολ. Είχαν 16 τελικές συνολικά, ενώ οι 15 εξ αυτών ήταν μέσα από την περιοχή.

Ξεχώρισαν η μεγάλη ευκαιρία του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, όταν δεν μπόρεσε στο 53ο λεπτό να νικήσει από κοντά τον εντυπωσιακό Στάνκοβιτς, όπως και το σουτ του Μασούρα από τα δεξιά της περιοχής που σταμάτησε στο δοκάρι, έπειτα από παρέμβαση ξανά του γκολκίπερ της ΑΕΚ.

Ο σκόρερ και δημιουργός Ζοάο Καρβάλιο

Ο Ζοάο Καρβάλιο στα εννέα του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού είχε μοιράσει τρεις ασίστ. Απέναντι στην ΑΕΚ ήταν και η στιγμή να σκοράρει και το πρώτο του γκολ με τα ερυθρόλευκα. Αξιοποίησε με εξαιρετικό τρόπο την σέντρα του Μασούρα στο δεύτερο δοκάρι για να ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Ο Πορτογάλος επιθετικός μέσος (20), όπως μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω γράφημα της Opta, κινήθηκε κυρίως στην αριστερή πλευρά, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είχε ενέργειες στον άξονα ή στην δεξιά πλευρά. Με την κίνησή του, μάλιστα στα αριστερά πέτυχε και το πρώτο του γκολ.

Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι του Καρβάλιο ήταν οι key passes, δηλαδή οι πάσες που δημιούργησαν ευκαιρίες. Ο Πορτογάλος είχε τέσσερις, περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στον αγωνιστικό χώρο, ενώ οι τρεις έγιναν από την δεξιά πλευρά.

Συνολικά, ο Καρβάλιο είχε 37 ενέργειες με την μπάλα, 17 επιτυχημένες μεταβιβάσεις, από τις οποίες οι 10 ήταν στο μισό της ΑΕΚ, ενώ οι επτά ήταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, τρίτος σε επίδοση στους ερυθρόλευκους σε αυτόν τον τομέα.

Ο Εμβιλά ο κορυφαίος πασέρ του Ολυμπιακού

Ο Γιάν Εμβιλά σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ολυμπιακού στον άξονα. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος μέσος είχε 54 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες απ' τους ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων και ήταν δεύτερος συνολικά στο παιχνίδι, καθώς ο Νταμιάν Σιμάνσκι είχε 55.

Ο Γάλλος μέσος ήταν επίσης ο κορυφαίος πασέρ σε ολόκληρο το παιχνίδι. Ο Εμβιλά είχε 45 πετυχημένες πάσες από τις 54 συνολικά που επιχείρησε. Δηλαδή είχε 83,3% επιτυχία στις μεταβιβάσεις του, κορυφαία επίδοση μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού. Επιπλέον, ήταν πρώτος στις πετυχημένες πάσες στο μισό της ΑΕΚ με 28, ενώ ήταν και δεύτερος στους ερυθρόλευκους σε ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με επτά.

Παράλληλα, ο Εμβιλά ήταν ο δεύτερος σε ανακτήσεις κατοχής στον Ολυμπιακό έχοντας επτά. Μοναδικό μελανό σημείο στα αμυντικά του καθήκοντα ήταν στο γκολ της ΑΕΚ, όταν έχασε τον Σιμάνσκι, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά λίγο πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Πάντως, ο Γάλλος έκανε ένα μεστό παιχνίδι και αποδείχθηκε γι' ακόμη μία φορά στυλοβάτης του άξονα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ