ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς έχει να αντιμετωπίσει μία ιδιαίτερη συνθήκη

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι
Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Νέφτσι INTIME SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση στο ματς κόντρα στη Σλόβαν, καθώς βιώνει για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό αποκλεισμό σε ευρωπαϊκά προκριματικά. Τι αλλαγές ετοιμάζει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μεταγραφικό "πυρετό", εφόσον την Τρίτη (17/8) ανακοίνωσε τον δανεισμό του Ρόνι Λόπες, ενώ απασχολεί και η υπόθεση του Κώστα Μανωλά. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι την Πέμπτη (19/8, 22:00, Novasports Prime, Mega) έχουν αγώνα και μάλιστα πάρα πολύ κρίσιμο. Άπαντες στην ομάδα του Πειραιά έχουν στραμμένη την προσοχή τους στους αγώνες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα playoffs του Europa League.

Η πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι μονόδρομος, εφόσον ο Ολυμπιακός έχασε τον βασικό του στόχο, που δεν ήταν άλλος απ' τους ομίλους του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζεται να γυρίσουν τον διακόπτη, ώστε να επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές επιτυχίες, αρχής γενομένης απ' το επόμενο παιχνίδι.

Μία ιδιαίτερη συνθήκη για τον Μαρτίνς

Οι μέρες μετά τον αποκλεισμό απ' τη Λουντογκόρετς δεν ήταν και οι καλύτερες για τον Ολυμπιακό. Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη Μαρινάκη στον Ρέντη, ενώ ακολούθησε και το κόψιμο του Σεμέδο απ' την ευρωπαϊκή λίστα, με τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό να είναι βέβαια φευγάτος. Όλα αυτά, βέβαια, ήταν η αρχή της επιχείρησης "ανασύνταξη" για τους ερυθρόλευκους. Ένα ισχυρό ηλεκτροσόκ, δηλαδή, πριν απ' τα κρίσιμα ματς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει να αντιμετωπίσει λοιπόν μία ιδιαίτερη και πρωτόγνωρη συνθήκη. Μέχρι και το ματς με τη Λουντογκόρετς ο Πορτογάλος προπονητής μετρούσε επτά σερί προκρίσεις, ενώ η ομάδα του ήταν αήττητη (ηττήθηκε στα πέναλτι απ' τους Βούλγαρους). Πάντοτε σε προκριματικά Ευρώπης ο Μαρτίνς πετύχαινε τον στόχο του και έτσι προκρίθηκε δύο φορές στους ομίλους του Champions και μία στους Europa League.

Φέτος, ο Μαρτίνς βίωσε τον πρώτο του αποκλεισμό στα προκριματικά και πλέον κυνηγάει έναν δεύτερο στόχο, με τον "υποβιβασμό" στο Europa League. Ο Πορτογάλος για πρώτη φορά σε μία προκριματικά φάση καλείται να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, ώστε η ομάδα του να πετύχει το νέο στόχο που έχει θέσει. Ο Μαρτίνς όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό έχει μάθει πώς να διαχειρίζεται σχεδόν κάθε κατάσταση και το ίδιο θα κάνει και τώρα.

Με αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον πρώτο αγώνα με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας δεν έχει ολοκληρωθεί, όμως σε πρώτη ανάγνωση, καταλαβαίνει κανείς πως οι ερυθρόλευκοι θα έχουν αρκετά διαφορετικά πρόσωπα στο βασικό σχήμα κόντρα στους Σλοβάκους.

Ξεκινώντας απ' τη θέση του τερματοφύλακα, όλα δείχνουν ότι θα γίνει το ντεμπούτο του Βατσλίκ. Ο Μαρτίνς εμπιστεύθηκε τον νεαρό Τζολάκη, ο οποίος σκληραγωγήθηκε μέσα απ' τη διαδικασία των προκριματικών του Champions League, όμως πλέον είναι η ώρα του έμπειρου Τσέχου γκολκίπερ. Ο Βατσλίκ βρίσκεται αρκετό καιρό στον Ολυμπιακό και φαίνεται πως πλέον είναι η στιγμή να αναλάβει τον ρόλο για τον οποίο αποκτήθηκε, δηλαδή του βασικού τερματοφύλακα.

Στην άμυνα είναι βέβαιο πως θα δούμε επίσης αλλαγές. Ο Μπα είναι τιμωρημένος εξαιτίας της κόκκινης κάρτας που είδε στο παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς, ενώ εκτός λίστας είναι ο Σεμέδο. Έτσι, πιθανό είναι να δούμε δίδυμο Σωκράτη Παπασταθόπουλο με τον Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς ή με τον Παπέ Σισέ, για τον οποίο συνεχίζονται να ακούγονται μεταγραφικές σειρήνες.

Πολύ πιθανό είναι να δούμε και ντεμπούτο του Χένρι Ονιεκούρου. Ο Νιγηριανός εξτρέμ βρισκόταν στον πάγκο των ερυθρόλευκων και στο δεύτερο παιχνίδι με τη Λουντογκόρετς, χωρίς ωστόσο να κάνει το ντεμπούτο του. Πλέον, αναμένεται να αγωνιστεί κόντρα στη Σλόβαν στα δεξιά αντί του Βαλμπουενά σε ένα τρίδυμο με Αραμπί και Μασούρα. Μένει να δούμε τι άλλα έχει στο μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού με την ομάδα απ' τη Σλοβακία.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ