ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρινάκης τούς έτριξε τα δόντια, αλλά έδωσε και το έναυσμα για το αύριο

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης
Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού τα "έψαλε" στο ποδοσφαιρικό τμήμα και έστειλε το μήνυμά του ενόψει της σεζόν που βρίσκεται ακόμη στην αρχή της.

Σεισμό στον Ολυμπιακό προκάλεσε ο αποκλεισμός απ' τη Λουντογκόρετς στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι έχασαν από νωρίς έναν απ' τους πιο βασικούς τους στόχους, δηλαδή την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η εξέλιξη αυτή είχε και ως αποτέλεσμα τη μήνιν του προέδρου της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού το απόγευμα της Πέμπτης (12/8) επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο της ομάδας στον Ρέντη, όπου τα... είπε με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε επισκεφθεί τελευταία φορά το προπονητικό κέντρο παραμονές του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας. Τώρα το έπραξε ξανά έπειτα από λίγους μήνες, στις αρχές της σεζόν και μάλιστα για αρνητικό λόγο, πράγμα σπάνιο τα τελευταία χρόνια.

Έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου

Τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη είχαν κυρίως ως στόχο να αφυπνίσουν. Ο ένας μεγάλος στόχος χάθηκε, άλλα άπαντες στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πως η χρονιά είναι ακόμη στην αρχή της. Πρωταρχικός στόχος αποτελεί πλέον η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, ενώ οι εγχώριες διοργανώσεις, όπου οι ερυθρόλευκοι θα κυνηγήσουν το νταμπλ, δεν έχουν εκκινήσει ακόμη. Επομένως, η επίσκεψη αυτή και τα "γκάζια" του προέδρου της ΠΑΕ είχαν σκοπό να βάλουν ξανά το "τρένο" στην σωστή του πορεία, πριν να προκύψουν ακόμη χειρότερες εξελίξεις.

Στην ομιλία του ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού στάθηκε κυρίως στην εικόνα της ομάδας του και όχι τόσο στο αποτέλεσμα. Δεν είδε απ' τους παίκτες του την ένταση και το πάθος, κάτι το οποίο παρατήρησε στην αντίπαλη ομάδα. Αυτό ήταν το οποίο τον εξόργισε περισσότερο, κάτι που υπογράμμισε στους ποδοσφαιριστές μιλώντας με σκληρή γλώσσα. "Από τη μία είδα μια πεινασμένη ομάδα να τα δίνει όλα, ενώ εμείς ήμασταν παθητικοί και μάλιστα κάποιοι παίκτες ήταν τόσο αδιάφοροι που προσβάλλουν με την απόδοσή τους και τα λάθη τους την ιστορία μας" σχολίασε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, θέλησε να κρατήσει όλη την ομάδα σε εγρήγορση, ειδικά εκείνους που δεν είχαν καλή απόδοση στα τελευταία παιχνίδια. Μάλιστα, δεν δίστασε να υπογραμμίσει πως κάποιοι αν δεν ματώσουν τη φανέλα στο γήπεδο δεν θα έχουν θέση στην ομάδα κρούοντας το καμπανάκι. "Θα πρέπει να δίνετε το 110% των δυνάμεών σας, ματώνοντας τη φανέλα σας μέσα στο γήπεδο, αλλιώς ορισμένοι από εσάς δεν θα έχουν καν θέση στην ομάδα" είπε προς τους ποδοσφαιριστές.

Δεν αλλάζει ρότα στα μεταγραφικά

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι ο αποκλεισμός απ' το Champions League αποτελεί οικονομικό πλήγμα για τους ερυθρόλευκους, το οποίο υπολογίζεται περίπου στα 25.000.000 ευρώ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κυνηγάει ακόμη μεγάλα ποσά έστω και απ' το Europa League, σαφώς βέβαια χαμηλότερα απ' αυτά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Πάντως, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεσμεύθηκε ότι θα καλύψει εκείνος τη ζημιά: "Το γεγονός ότι δεν συνεχίζουμε στο Champions League είναι μια ζημιά 25 εκατομμυρίων, την οποία θα καλύψω εξ ολοκλήρου εγώ". Έπειτα συνέχισε λέγοντας πως θα το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ.

Απ' τη μία αυτό σημαίνει ότι οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν απαρέγκλιτα τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό. Ο αποκλεισμός απ' το Champions League δεν συνεπάγεται με χαμήλωμα στον πήχη των μεταγραφικών στόχων, με τον Μαρινάκη να προαναγγέλλει μεταγραφές. Άλλωστε, οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν πως στο Europa League έχουν την ευκαιρία για μία καλή πορεία και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει και το κατάλληλο υλικό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε και σε αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών. Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός πρόκειται να προχωρήσει στη νέα σεζόν χωρίς παίκτες που δεν χωρούν στο όραμα των ερυθρόλευκων. Πάντα, όπως τόνισε ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά, άξονας κάθε κίνησης θα είναι στο φινάλε η ομάδα να αναδειχθεί νικήτρια.

Έδωσε το έναυσμα για την επόμενη μέρα

Πάντως, πέρα απ' τα σκληρά λόγια του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε μέσα απ' την ομιλία του το έναυσμα για την επόμενη μέρα. Όπως προαναφέρθηκε, χάθηκε αφενός ένας μεγάλος στόχος, αφετέρου όμως η σεζόν είναι στην αρχή της και ο Ολυμπιακός χρειάζεται να μπει εκ νέου στη σωστή τροχιά.

Ως εκ τούτου έδειξε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των παικτών του: "Πιστεύω στις δυνατότητές σας και είναι στο χέρι σας. Αρκεί να το θέλετε όσο όλοι εμείς που είμαστε γύρω σας", ενώ για ακόμη μία φορά τόνισε πως σε όλους τους παίκτες προσφέρθηκαν τα πάντα, ώστε να μην τους λείψει τίποτα, ειδικά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Αναφέρθηκε επίσης στις επιτυχίες των προηγούμενων χρόνων και έκλεισε την ομιλία του με την προσδοκία να δει άμεσα βελτίωση με περισσότερη δουλειά.

Με αυτόν τον τρόπο συνδυάζοντας σκληρές εκφράσεις με ένα παραινετικό ύφος θέλησε να αποδείξει ότι οι ποδοσφαιριστές έχουν τις δυνατότητες και όλα τα φόντα για την επιτυχία. Πλέον, είναι στο χέρι των παικτών, αλλά και του προπονητικού τιμ, στο οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης δείχνει την εμπιστοσύνη του, να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα αρχής γενομένης απ' τον αγώνα με τη Σλόβαν Μπατισλάβας. Μένει να φανεί, εάν αυτή η επίσκεψη έπιασε τόπο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ