ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πέδρο Μαρτίνς: Ο άρχοντας των προκριματικών

Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς για το Champions League.
Ο Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Λουντογκόρετς στη Βουλγαρία με στόχο την πρόκριση στα playoffs του Champions League. Ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρει καλά από τέτοια παιχνίδια, καθώς δεν έχει αποτυχία με τους ερυθρόλευκους σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απ' τη Λουντογκόρετς (10/8, 21:00, Novasports 2HD, Mega) στη ρεβάνς του γ' προκριματικού γύρου του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να φύγουν με επιτυχία απ' τη Βουλγαρία, ώστε να προχωρήσουν στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης με φόντο την παρουσία τους στους ομίλους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θα έχει αρκετές επιστροφές στη ρεβάνς της Βουλγαρίας, γνωρίζει πολύ καλά από τέτοια παιχνίδια και τι χρειάζεται για να πετύχει. Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πώς να παίρνει αυτό που θέλει απ' τα προκριματικά και τα έργα του στον πάγκο των ερυθρόλευκων το αποδεικνύουν αυτά τα χρόνια. Όταν, στόχος του Μαρτίνς είναι ο Ολυμπιακός να προκριθεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, τα καταφέρνει, χωρίς αποτυχία.

Η αρχή έγινε τη σεζόν 2018/2019

Ο Ολυμπιακός τη σεζόν 2018/2019 ξεκινούσε απ' τα προκριματικά του Europa League και συγκεκριμένα απ' τον γ' προκριματικό γύρου. Ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή περιπέτεια του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό. Πρώτο εμπόδιο ήταν η Λουκέρνη, η οποία αποδείχθηκε παραπάνω από βατή για τους ερυθρόλευκους. Στο πρώτο ματς η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 4-0, ενώ στη ρεβάνς εκτός έδρας ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1.

Στους ομίλους του Europa League προκρίθηκε, αφού απέκλεισε την Μπέρνλι. Ένας σαφές δυσκολότερος αντίπαλος, όμως ο Ολυμπιακός έκανε το αυτό που έπρεπε. Νίκησε 3-1 στο Καραϊσκάκης, ενώ στο Turf Moor έμεινε στο 1-1. Ήταν τα ματς που ο Πορτογάλος προπονητής έβαζε τα πρώτα "λιθαράκια" αυτού που ήθελε να χτίσει στον Ολυμπιακό.

Ηρωική πρόκριση στους ομίλους του Champions League

Τη σεζόν 2019-2020 ο Ολυμπιακός ξεκίνησε απ' τον δεύτερο προκριματικό γύρο, όμως περνώντας δύσκολους αντιπάλους μπόρεσε να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ένα σημαντικό επίτευγμα για τον Πέδρο Μαρτίνς. Αρχικά, απέκλεισε τη Βικτόρια Πλζεν. Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ματς στην Τσεχία, ενώ στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκης, οι ερυθρόλευκοι ήταν καταιγιστική επικρατώντας 4-0.

Σειρά είχε η Μπασάκσεχιρ. Η ομάδα του Πορτογάλου προπονητή πήρε το διπλό στην Τουρκία με 1-0, ενώ στο Φάληρο επικράτησε 2-0. Επόμενος αντίπαλος στα playoffs η Κράσνονταρ. Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε το Καραϊσκάκης ως όπλο του παίρνοντας άνετη νίκη με 4-0 και στη Ρωσία έκανε το καθήκον του επικρατώντας 2-1. Ο Μαρτίνς έπειτα από μία δύσκολη πορεία πέτυχε να βρεθεί για πρώτη φορά με τους ερυθρόλευκους στους ομίλους του Champions League.

Μοναδικό του θύμα η Ομόνοια το 2019/2020

Την περασμένη σεζόν η κατάσταση ήταν πιο απλή. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει πιο σύντομο ταξίδι στον δρόμο προς τους ομίλους του Champions League. Ξανά, έβγαλε εις πέρας την αποστολή του, καθώς η Ομόνοια δεν μπόρεσε να σταματήσει τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του.

Η ομάδα του Πειραιά επικράτησε 2-0 στο Καραϊσκάκης, με το έργο της να είναι πιο εύκολο στη Λευκωσία, όπου πήρε την πρόκριση για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με λευκή ισοπαλία (0-0).

Ο Μαρτίνς θέλει να συνεχίσει το σερί του

Στόχος του Πέδρο Μαρτίνς είναι να διευρύνει το αήττητο σερί του, κάτι που μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions για τρίτη φορά στην ερυθρόλευκη θητεία του. Ήδη νίκησε δύο φορές τη Νέφτσι Μπακού με 1-0 στον β' προκριματικό, ενώ ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Λουντογκόρετς στο Καραϊσκάκης. Αν οι ερυθρόλευκοι φύγουν με επιτυχία απ' τη Βουλγαρία, τότε τους περιμένει μία εκ των Μάλμε ή Ρέιντζερς (2-1 υπέρ των Σουηδών στο πρώτο ματς).

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιθυμεί να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει πάρα πολύ καλά. Να κερδίζει μία θέση σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, χωρίς να έχει αποτυχία στα προκριματικά. Μέχρι στιγμής, μετράει 11 νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και καμία ήττα. Παράλληλα ο Πορτογάλος έχει σημειώσει επτά σερί προκρίσεις σε προκριματικές φάσεις. Αυτό το σερί θέλει να συνεχίσει, αρχής γενομένης με μία επιτυχία κόντρα στη Λουντογκόρετς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ