ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Έχει περισσότερα όπλα και είναι έτοιμος να καθαρίσει την πρόκριση κόντρα στην Λουντογκόρετς

Ο Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ του επί της Νέφτσι | 21 Ιουλίου 2021
Ο Καμαρά πανηγυρίζει το γκολ του επί της Νέφτσι | 21 Ιουλίου 2021 IN TIME

Ο Ολυμπιακός θέλει να καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση κόντρα στη Λουντογκόρετς (10/8, 21:00, Novasports 2HD, Mega), με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει περισσότερα "όπλα" στη φαρέτρα του. Ποια είναι τα πλάνα της βουλγάρικης ομάδας.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για έναν "τελικό". Την Τρίτη (10/8, 21:00, Novasports 2HD, Mega) οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τη Λουντογκόρετς στη ρεβάνς του γ' προκριματικού γύρου του Champions League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς καλείται να κάνει το βήμα παραπάνω, ώστε να καταφέρει να προχωρήσει στα playoffs και να βρεθεί ακόμη πιο κοντά στον στόχο της, ο οποίος είναι η πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν με ένα γκολ του Αγκιμπού Καμαρά στο 87ο λεπτό να φέρουν το ματς στα ίσα. Πλέον, το 1-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει και της ρεβάνς.

Να αποφευχθούν τα λάθη του πρώτου ματς

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στη Βουλγαρία. Η Λουντογκόρετς έδειξε δείγματα γραφής στο πρώτο παιχνίδι και επιβεβαίωσε ότι είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να δώσουν το 100%, ώστε να καταφέρουν να περάσουν απ' την έδρα της βουλγάρικης ομάδας και να προκριθούν στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός και ιδιαίτερα ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζουν ότι η ομάδα του Πειραιά δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του πρώτου παιχνιδιού. Σε καμία περίπτωση, ο Μαρτίνς δεν θέλει να δει την εικόνα του πρώτου μέρους του αγώνα στο Καραϊσκάκης. Απ' την άλλη, θέλει να δει την επιθετικότητα του δεύτερου μέρους, αλλά με μεγαλύτερη προσοχή στην κόντρα επίθεση. Άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ολυμπιακός απειλήθηκε στην αντεπίθεση, όταν ανέβαινε ψηλά στο γήπεδο.

"Αυτό που επηρέασε την απόδοση μας στο πρώτο μέρος είναι ότι δεν καταφέραμε να πιέσουμε. Να παίξουμε πιο επιθετικά. Βελτιώθηκε στο δεύτερο και θα πρέπει να προσέξουμε να το κάνουμε πράξη από την αρχή" δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Πορτογάλος προπονητής ιδανικά θα ήθελε να δει κάτι παρόμοιο με εκείνο που συνέβη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νέφτσι Μπακού. Δηλαδή ένα γκολ από νωρίς που θα αφαιρέσει την πίεση απ' τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού και θα μεταφέρει το άγχος στους γηπεδούχους.

Επιστροφές στη βασική 11άδα του Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός είναι περισσότερο έτοιμος απ' τα προηγούμενα τρία παιχνίδια των προκριματικών του Champions League. Ο Μαρτίνς έχει στη διάθεσή του σημαντικά "όπλα", τα οποία θα ρίξει απ' το ξεκίνημα στη μάχη κόντρα στη Λουντογκόρετς.

Ξεκάθαρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Με εξαίρεση τον Αβραάμ όλοι είναι έτοιμοι και μία εβδομάδα προπονήσεων για Σωκράτη, Εμβιλά και Μπουχαλάκη. Ξεκάθαρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση" σχολίασε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα στην Αρένα της Λουντογκόρετς. Όλα δείχνουν πως οι ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν στο 4-3-3. Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα του τερματοφύλακα, με τον Τζολάκη να έχει πείσει, όμως πλέον ο Βατσλίκ έχει μπει στο ερυθρόλευκο κλίμα. Από εκεί και πέρα, Σεμέδο και Μπα θα είναι στα στόπερ, ενώ στα αμυντικά άκρα πιθανότατα οι Ανδρούτσος και Ρέαμπτσιουκ.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστεί ο Μπουχαλάκης, με τον Εμβιλά και τον Μαντί Καμαρά. Στην επίθεση, στα εξτρέμ θα βρίσκονται οι Μασούρας και Βαλμπουενά, με τον Ελ Αραμπί να έχει το προβάδισμα έναντι του Αχμέντ Χασάν. Ο Ονιεκούρου μπήκε στην αποστολή, θα βρίσκεται στον πάγκο και δεν αποκλείεται, αν χρειαστεί, ο Μαρτίνς να τον ρίξει στη μάχη.

Αισιοδοξία στο στρατόπεδο της Λουντογκόρετς

Με ενθουσιασμό περιμένουν το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στη Βουλγαρία. Ο προπονητής της Λουντογκόρετς, Βάλντας Νταμπράουσκας, εμπιστεύεται τους παίκτες του και θεωρεί πως έχει όλα τα φόντα για να προκριθεί στα playoffs του Champions League. Μετά τον αγώνα στο Καραϊσκάκης, ο Λιθουανός προπονητής έδωσε δύο μέρες ρεπό, ώστε να αποφορτιστούν ψυχολογικά και στη συνέχεια συνέχισε τη σκληρή δουλειά, με τους αγώνας του πρωταθλήματος να αναβάλλονται για τη Λουντογκόρετς.

Η βουλγάρικη ομάδα θα έχει μοναδικό πρόβλημα τον τιμωρημένο Τεκπτεϊ, ενώ δεν θα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την 11άδα του πρώτου αγώνα. Σε σύστημα 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κάχλινα, ενώ η αμυντική τετράδα θα αποτελείται απ' τους Νεντιάλκοβ, Βερντόν, Πλαστούν, Ικοκό. Στον άξονα θα κινούνται οι Μπάντζι, Γκονσάλβες και Σαντάνα, ενώ στην επίθεση οι Ντεσπότοβ, Σωτηρίου και Κάουλι.

Ο Νταμπράουσκας γνωρίζει πως ο Ολυμπιακός θα είναι πιο επιθετικός και αναμένεται να αλλάξει την τακτική του προσέγγισή, αν χρειαστεί. Αύριο στη Βουλγαρία η θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει τους 34 βαθμούς, ενώ το γήπεδο θα έχει κόσμο στο 50% της χωρητικότητας, καθώς όλα τα εισιτήρια πωλήθηκαν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ