ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο αποκλεισμός του Σεμέδο ήταν το πρώτο ηχηρό καμπανάκι απ' τον Μαρτίνς

Ο Σεμέδο απογοητευμένος στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Λουντογκόρετς
Ο Σεμέδο απογοητευμένος στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στη Λουντογκόρετς INTIME SPORTS

Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δράση ανέλαβε ο Πέδρο Μαρτίνς στέλνοντας ηχηρό μήνυμα με την ανακοίνωση της λίστας του Ολυμπιακού για τους αγώνες με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, χωρίς το όνομα του Ρούμπεν Σεμέδο.

Έπειτα απ' τον αποκλεισμό απ' το Champions League οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό συνεχίζουν να είναι ραγδαίες. Μία μέρα απ' την επίσκεψη του Βαγγέλη Μαρινάκη στο προπονητικό κέντρο στον Ρέντη, όπου ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά τα... έψαλε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ακολούθησε η ανακοίνωση της λίστας των ερυθρόλευκων για τα δύο παιχνίδια των playoffs του Europa League απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Η ανακοίνωση αυτή είχε μία έκπληξη από πλευράς Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να αφήσει εκτός απ' τα δύο παιχνίδια κόντρα στους Σλοβάκους τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Ουσιαστικά, αποτελεί μία τιμωρία του προπονητή των ερυθρόλευκων προς τον 27χρονο κεντρικό μέσο, του οποίου η απόδοση στα δύο παιχνίδια με τη Λουντογκόρετς ήταν χαμηλή. Αποκορύφωμα φυσικά ήταν το αυτογκόλ του στη ρεβάνς της Βουλγαρίας, το οποίο έβαλε για τα καλά στο ματς τη Λουντογκόρετς.

Μετά τον Μαρινάκη, σειρά ανέλαβε ο Μαρτίνς

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης του στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές αναφέρθηκε σε αδιάφορους παίκτες: "Από τη μία είδα μια πεινασμένη ομάδα να τα δίνει όλα ενώ εμείς ήμασταν παθητικοί και μάλιστα κάποιοι παίχτες ήταν τόσο αδιάφοροι που προσβάλλουν με την απόδοσή τους και τα λάθη τους την ιστορία μας" τόνισε ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων, με σκοπό να αφυπνίσει τους παίκτες με χαμηλή απόδοση.

Ωστόσο τα λόγια προκειμένου να αποκτήσουν υπόσταση, χρειάζονται και ορισμένες ενέργειες. Ως εκ τούτου λοιπόν ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλαβε δράση, ώστε το "τρένο" να μπει ξανά στη σωστή τροχιά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έστειλε το πρώτο μήνυμά του αποφασίζοντας να κόψει τον Ρούμπεν Σεμέδο. Ήταν η πρώτη τιμωρία για την ήττα και κυρίως για την απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών στους αγώνες με την Λουντογκόρετς.

Καμπανάκι ώστε άπαντες να είναι σε εγρήγορση

Κάθε κίνηση του Πέδρο Μαρτίνς είναι μελετημένη και αυτό αποδεικνύεται απ' την πορεία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη. Ο Πορτογάλος προπονητής γνωρίζει πως τα δύο παιχνίδια με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας κρίνουν πολλά για την επόμενη μέρα, με τον στόχο στην πρόκριση τους ομίλους του Europa League να είναι πρωταρχικός. Επομένως, πρέπει να επιτευχθεί πάση θυσία. Παράλληλα, γνωρίζει πως η σεζόν είναι ακόμη στην αρχή της, έτσι επιθυμεί να αποφύγει παρόμοιες αποδόσεις.

Ο Μαρτίνς θέλει να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση, να τους βάλει στην... πρίζα με λίγα λόγια. Η απόφασή του να αφήσει εκτός έναν εκ των βασικών του κεντρικών αμυντικών, τον Ρούμπεν Σεμέδο, έστειλε μήνυμα προς πάντες. Ο Πορτογάλος προπονητής με αυτόν τον τρόπο θέλει να δείξει πως κανένας παίκτης δεν έχει εγγυημένη τη θέση του, όχι απλώς στη βασική ενδεκάδα, αλλά ακόμη και σε μία ευρωπαϊκή λίστα.

Η κίνηση του Μαρτίνς συνδέεται με τα λόγια του Βαγγέλη Μαρινάκη περί αδιάφορων ποδοσφαιριστών. Στα κρίσιμα παιχνίδια κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας θέλει να δει ακριβώς το αντίθετο απ' τα δύο ματς απέναντι στη Λουντογκόρετς. Θέλει να δει τους παίκτες του να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο, ώστε στο φινάλε να επιτευχθεί ο στόχος του Europa League. Επομένως, ο Πορτογάλος προπονητής αποφάσισε να αναλάβει δράση με το πρώτο ηχηρό καμπανάκι, ώστε οι παίκτες του να... τρομάξουν, όσο χρειάζεται.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ