ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί είναι "φωτιά και λάβρα" και δεν σταματάει να πετυχαίνει γκολ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί είναι "φωτιά και λάβρα" και δεν σταματάει να πετυχαίνει γκολ
INTIME SPORTS

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί υπέγραψε και το παιχνίδι του Ολυμπιακού απέναντι στον Βόλο, σκόραρε για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι και είναι στην κορυφή των σκόρερ της Stoiximan Super League.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει άκαθεκτος την πορεία του. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, οι ερυθρόλευκοι έχουν το 6Χ6 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στη Stoiximan Super League έχουν μειώσει την απόστασή τους από την κορυφή.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες μετά το 3-0 επί του Βόλου και πριν από την έναρξη των playoffs βρίσκονται στο -3 από τον πρώτο ΠΑΟΚ, πράγμα που σημαίνει πως έχουν μπει πάρα πολύ δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου.

Πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό απέναντι στον Βόλο ήταν γι' ακόμη μία φορά ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός στράικερ άνοιξε το σκορ στο 27' έπειτα από την ασίστ του Όρτα, ενώ διπλασίασε τα τέρματά του στο 45+6' ευστοχώντας από την άσπρη βούλα.

Ο Ελ Κααμπί είναι ασταμάτητος από τις 10 Φεβρουαρίου και έπειτα. Συγκεκριμένα, έχει πετύχει γκολ σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Μέσα σε περίπου τρεις εβδομάδες σκοράρει και κάποια από αυτά καθοριστικά, όπως αυτά απέναντι σε Αστέρα, Παναιτωλικό και Φερεντσβάρος.

Τα δέκα γκολ του Ελ Κααμπί:

  • 10/2: Ολυμπιακός - ΟΦΗ: 1 γκολ
  • 15/2: Ολυμπιακός - Φερεντσβάρος: 1 γκολ
  • 18/2: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: 2 γκολ
  • 22/2: Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός: 1 γκολ
  • 25/2: Ολυμπιακός - Αστέρας: 2 γκολ
  • 28/2: Παναιτωλικός - Ολυμπιακός: 1 γκολ
  • 3/3: Ολυμπιακός - Βόλος: 2 γκολ

Ο κορυφαίος σκόρερ της κανονικής περιόδου

Με τα δύο του γκολ απέναντι στον Βόλο, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έφτασε τα 15 συνολικά στην κανονική διάρκεια και μπαίνει "καυτός" στα playoffs.

Οι δέκα κορυφαίοι σκόρερ του πρωταθλήματος
Οι δέκα κορυφαίοι σκόρερ του πρωταθλήματος

Ο Μαροκινός στράικερ είναι ο κορυφαίος σκόρερ των 26 αγωνιστικών της Stoiximan Super League, καθώς βρίσκεται μπροστά από τον Λορέν Μορόν (14 γκολ), τους Μιριτέλο - Οζέγκοβιτς (12 γκολ) και τον Λιβάι Γκαρσία (11 γκολ).

Στόχος του φυσικά, να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τον αριθμό των τερμάτων του μέσα στα κρίσιμα παιχνίδια των playoffs, ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να δώσει μάχη για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο "χάρτης" των τελικών του και τα xGoals

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές, τα γκολ και τα xGoals του Αγιούμπ Ελ Κααμπί την φετινή σεζόν στην Stoiximan Super League.

Οι τελικές και τα xGoals του Ελ Κααμπί τη φετινή σεζόν
Οι τελικές και τα xGoals του Ελ Κααμπί τη φετινή σεζόν

Ο Ελ Κααμπί έχει συνολικά 56 τελικές, οι 52 από αυτές μέσα από την περιοχή, με συνολική "αξία" 13.08xG. Ο ερυθρόλευκος φορ έχει εκτελέσει τέσσερα πέναλτι στο πρωτάθλημα και έχει ευστοχήσει σε όλα.

Εάν αφαιρέσουμε τις εκτελέσεις του από την άσπρη βούλα τότε φέτος έχει συνολικά 9.93xG, ενώ είναι εξαιρετικά απειλητικός με 0.19xG ανά τελική προσπάθεια.

Καταληκτικά, ο Ελ Κααμπί είναι με διαφορά ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού, καθώς από την αρχή της σεζόν έχει πετύχει 22 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, με τον Ποντένσε να τον ακολουθεί με δέκα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE FOOTBALL ANALYSIS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ