ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς αποφασίζει για μπακ και φορ

Οι Πέδρο Μαρτίνς, Κριστιάν Καρεμπέ και Βαγγέλης Μαρινάκης συζητούν στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ομόνοια
Οι Πέδρο Μαρτίνς, Κριστιάν Καρεμπέ και Βαγγέλης Μαρινάκης συζητούν στο πλαίσιο του φιλικού αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ομόνοια EUROKINISSI SPORTS

Μεταξύ πέντε αριστερών μπακ και τριών επιθετικών καλείται να αποφασίσει ο Πέδρο Μαρτίνς για τις μεταγραφές του Ολυμπιακού. Τα φαβορί, ο ρόλος του Καρεμπέ, οι δύο που βγήκαν εκτός, η πρόταση για Κουλούρη κι ο αποτρεπτικός παράγοντας ΠΑΟΚ, η ώρα της κρίσης για Μήτρογλου.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αποφασίζει ο Πέδρο Μαρτίνς για αριστερό μπακ και φορ στον Ολυμπιακό ενόψει των μεταγραφών του Γενάρη. Ο Πορτογάλος τεχνικός που παρέμεινε στην Ελλάδα για τις ημέρες των Χριστουγέννων προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, θα κληθεί να επιλέξει τον “εκλεκτό” για κάθε θέση, από δύο πολύ συγκεκριμένες λίστες, οι οποίες έχουν… μικρύνει σημαντικά έπειτα από την προεργασία που προηγήθηκε.

ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΠΑΚ

Για τη θέση του αριστερού μπακ, εκεί που υπάρχει και η πιο άμεση ανάγκη, τέθηκαν εκτός λίστας τις τελευταίες ώρες δύο ονόματα που απασχόλησαν έντονα το ρεπορτάζ τους τελευταίους μήνες. Όπως σας έχει ενημερώσει εδώ και μέρες το SPORT24, o 26χρονος Βραζιλιάνος Ματέους Ρέις οδεύει προς Σπόρτινγκ Λισσαβώνας από την 1/1/2021, ενώ ο 23χρονος Πορτογάλος Γιούρι Ριμπέιρο θα συνεχίσει στη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά τη σεζόν και οι αρμόδιοι αποφάσισαν να μην της αφαιρέσουν ένα βασικό γρανάζι της ενδεκάδας. Σενάριο που είχαμε αναλύσει από την πρώτη στιγμή, όταν το συγκεκριμένο όνομα έπεσε ξανά στο τραπέζι.

Στη shortlist των “ερυθρολεύκων” παραμένουν τα ονόματα του Νορβηγού Μπιόρκαν (22) της Μπόντο Γκλιμτ, του Μολδαβού Ρέαμπτσιουκ (22) της Πάσος Φερέιρα, του Γκανέζου Ραχμάν Μπαμπά της Τσέλσι, για τον οποίο σας ενημερώσαμε αποκλειστικά από την Τρίτη, ενώ εξετάζονται και δύο ονόματα που δεν έχουν διαρρεύσει ως τώρα. Επίσης, έχει προταθεί κι εξετάζεται και ο Βραζιλιάνος Νταλμπέρτ, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στη Ρεν από την Ίντερ, με περιορισμένη παρουσία ως τώρα. Έχει αγωνιστεί σε πέντε ματς στο “Σαμπιονά”, δύο φορές βασικός, τρεις αλλαγή, ενώ είχε συμμετοχή και σε τέσσερα παιχνίδια του Champions League (224’). Για τον Όλεγκ Ρέμπτσιουκ που κάποιοι θεωρούν ότι είναι ένα από τα φαβορί, η ομάδα του ζητά γύρω στα 3,5 εκατομμύρια, καθώς το 50% δικαιούται η Πόρτο. Είναι άγνωστο αν ο Ολυμπιακός φτάσει σε τέτοια ποσά για να πάρει αριστερό μπακ Γενάρη μήνα, από τη στιγμή που τον χειμώνα οι επιλογές είναι σαφώς πιο περιορισμένες συγκριτικά με το καλοκαίρι.

Ο ΚΑΡΕΜΠΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΑ ΑΦΕΛΑΪ

Ανάλογες είναι οι ενστάσεις και για τον 26χρονο Μπαμπά Ραχμάν, ο οποίος παρότι είναι διεθνής 31 φορές με την Εθνική της Γκάνας, από πέρυσι, λόγω ενός τραυματισμού στο γόνατο, έχει αγωνιστεί ελάχιστα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ερωτηματικά αναφορικά με το βαθμό ετοιμότητάς του. Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, έπαιξε 90άλεπτα και με την Εθνική του ομάδα και με τη δεύτερη ομάδα (U23) της Τσέλσι, άρα προφανώς εκείνο που του λείπει είναι αγωνιστικός ρυθμός.

Καλά ενημερωμένες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι ο Μπαμπά αρέσει πολύ στον Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος και έχει μεταφέρει με θέρμη τις σχετικές πληροφορίες στον Πέδρο Μαρτίνς που θα κληθεί να πάρει και την τελική απόφαση. Τα νεότερα επί του θέματος αναφέρουν πως έχει τεθεί στα υπόψη του Ολυμπιακού ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν και μετά ελεύθερος . Δηλαδή μπορεί να αποκτηθεί με ανάλογο καθεστώς όπως εκείνο του Ολλανδού Αφελάι που ήρθε στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2015 από τη Μπαρτσελόνα. Είναι κι αυτή μια παράμετρος που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ, ΑΛΛΑ…

Για τον επιθετικό, σε ένα χρονικό σημείο που το βήμα του Αχμέντ Χασάν παραμένει μετέωρο, λόγω των επιπλοκών που του προκάλεσε ο κορονοϊός, στο όνομα του Κώστα Μήτρογλου προέκυψε σφήνα από έναν άλλο Έλληνα διεθνή με διαφορετικά χαρακτηριστικά, τον Ευθύμη Κουλούρη. Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι ο Χασάν, δεν έχει λάβει ακόμη το πράσινο φως των γιατρών για να επιστρέψει σε εντατικό ρυθμό προπονήσεων, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί σίγουρα ένα διάστημα, προκειμένου να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς, ώστε να βοηθήσει την ομάδα. Άρα αυξάνονται και οι πιθανότητες μιας ακόμη προσθήκες για τη γραμμή κρούσης.

Ο Ευθύμης Κουλούρης προτάθηκε τις τελευταίες ημέρες από τον εκπρόσωπό του, καθώς δεν αγωνίζεται ιδιαίτερα στην Τουλούζ και είναι ανοικτός σε πιθανή μετακίνηση. Φέτος έχει όλες κι όλες 8 συμμετοχές στη Ligue 2, χωρίς να σκοράρει και με το συνολικό χρόνο παρουσίας στα 429’.

Δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2023, άρα παίζει και το ενδεχόμενο δανεισμού του έως το τέλος της σεζόν με οψιόν αγοράς. Εκείνο που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα, έχει να κάνει με τα δικαιώματα που έχει πάνω του ο ΠΑΟΚ (σ.σ. 15%) σε πιθανή μεταγραφή και δη για επιστροφή στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι με τη σχέση των δύο συλλόγων στα άκρα ο Ολυμπιακός δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να πληρώσει στον Δικέφαλο του Βορρά ούτε ένα ευρώ, έστω και μέσω της Τουλούζ…

Για την ιστορία, η γαλλική ομάδα πλήρωσε για να τον αποκτήσει 3 εκατομμύρια ευρώ, ο διεθνής φορ αμείβεται με 580 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ενώ το καλοκαίρι που υπήρξε μία κρούση για να πάει δανεικός, ζητήθηκε από την Τουλούζ το ποσό των 800.000 ευρώ. Το να πληρώσει ο Ολυμπιακός, έστω και ως υπόθεση εργασίας, 400 χιλιάρικα ενοίκιο και 300 στον ποδοσφαιριστή για έξι μήνες, ώστε να τον έχει μεταξύ πάγκου και εξέδρας, δεν συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες.

ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ

Αναφορικά με τον Μήτρογλου, ταξίδεψε στη Γερμανία, όπου μένει μόνιμα η οικογένειά του το τελευταίο διάστημα, ακόμη κι αυτό που ο ίδιος βρίσκεται στη Μασσαλία. Στο διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς έχει προγραμματίσει να μιλήσει με τον εκπρόσωπό του, προκειμένου να θέσουν επί τάπητος όλα τα ενδεχόμενα για την “επόμενη μέρα” και να πάρουν αποφάσεις.

Για τα δεδομένα με τον Ολυμπιακό, την επιθυμία του παίκτη, την προφορική συμφωνία στο οικονομικό σκέλος, τη διάρκεια συμβολαίου (έως το καλοκαίρι του 2022) και την απόφαση του κλαμπ που εκκρεμεί, σας έχει ενημερώσει με κάθε λεπτομέρεια το SPORT24 εδώ και μέρες. Το ζητούμενο είναι αν θα προκριθεί αυτή η λύση, ή οι αρμόδιοι έχουν κάποια άλλη στο μυαλό τους. Δεν αποκλείεται τελικά να προκύψει και κάποιος επιθετικός μέχρι το καλοκαίρι με υπόδειξη του τεχνικού τιμ, ο οποίος στην παρούσα φάση αποτελεί τον "άγνωστο Χ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ