ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Στη λίστα ο Μπαμπά Ραχμάν της Τσέλσι για τα αριστερά

Ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά
Ο Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Δεύτερη επιλογή για τη θέση του αριστερού μπακ προέκυψε για τον Ολυμπιακό από την Αγγλία, καθώς εξετάζεται ο 26χρονος διεθνής Γκανέζος, Μπαμπά Ραχμάν της Τσέλσι, ενώ “παίζει” δυνατά και του Γιούρι Ριμπέιρο της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Όσο περνούν οι μέρες, τόσο προκύπτουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις για τη θέση του αριστερού μπακ στον Ολυμπιακο. Μία από τις αγορές που παραδοσιακά εξετάζουν οι “ερυθρόλευκοι” είναι η αγγλική, καθώς πέρα από τις ισχυρές διασυνδέσεις της διοίκησης, είναι πολύ μεγάλη η πηγή των καλών και ενίοτε διαθέσιμων ποδοσφαιριστών.

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε που ήρθε στον Πειραιά, αλλά δεν κατάφερε να δείξει και να στεριώσει, επέστρεψε στη Γουλβς για να πάει κάπου αλλού δανεικός ως το τέλος της σεζόν με πιθανότερο προορισμό τη Μπράγκα, την ώρα που στο μάτι των πρωταθλητών Ελλάδας πέρα από τον Γιούρι Ριμπέιρο της Νότιγχαμ μπήκε και ο Αμπντούλ Μπαμπά Ραχμάν της Τσέλσι.

Ο Μπαμπά είναι ένας πολύ υψηλού επιπέδου αριστερός μπακ, ο οποίος μετράει ήδη 31 συμμετοχές με την Εθνική ομάδα της Γκάνας στα 26 του χρόνια (ύψος 1.79). Στο ρόστερ των “μπλε” της Αγγλίας ανήκει από το 2015, χωρίς, όμως, να καταφέρει να εξελιχθεί σε βασική μονάδα. Όχι επειδή δεν έχει τα προσόντα, είναι μπακ – χαφ υψηλών προδιαγραφών, αλλά επειδή ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Αντιμετώπισε πρόβλημα στον μηνίσκο (μερική ρήξη), υποβλήθηκε σε επέμβαση, αλλά πλέον έχει επανέλθει και αγωνίστηκε με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, σε δύο 90άλεπτα τον προηγούμενο μήνα, απέναντι στο Σουδάν.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΜΕ ΟΨΙΟΝ ΑΓΟΡΑΣ

Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2022, άρα υπάρχει δυνατότητα να αποκτηθεί έως το καλοκαίρι με δανεισμό και οψιόν αγοράς. Παρότι δεν τον πήραν τα χρόνια, έχει προλάβει να αγωνιστεί σε τέσσερα πολύ μεγάλα πρωταθλήματα, καθώς εκτός από την Αγγλία, έπαιξε σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία. Με τη φανέλα της Γκρόιτερ Φιρτ στη Bundesliga έγραψε 48 ματς, δύο γκολ και ισάριθμες ασίστ. Με την Άουγκσμπουργκ 32 παρουσίες και 5 ασίστ, ενώ στη Σάλκε έπαιξε σε 26 αγώνες (ένα γκολ, δύο ασίστ). Με την Τσέλσι έχει 23 συμμετοχές και 2 ασίστ, ενώ στο Σαμπιονά φόρεσε τη φανέλα της Ρεμς (11 παιχνίδια, ένα γκολ, μία ασίστ). Πέρυσι πήγε δανεικός για έξι μήνες στη Μαγιόρκα, αλλά λόγω τραυματισμού έπαιξε μόλις σε τρία ματς.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι από την ημέρα που το όνομά του τέθηκε στα υπόψη των “ερυθρολεύκων”, ξεκίνησε “ξεσκόνισμα” προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει αφήσει οριστικά στο παρελθόν τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν. Φέτος, πάντως, δεν έχει πάρει ευκαιρία από τον Φρανκ Λάμπαρντ κι έχει αγωνιστεί μόλις τρεις φορές με την ομάδα U23 της Τσέλσι. Τελευταία φορά πριν από τέσσερις ημέρες (18/12) κόντρα στο αντίστοιχο συγκρότημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΡΙ ΡΙΜΠΕΪΡΟ

Αν αποδειχθεί ότι πλέον είναι υγιής και ικανός να επανέλθει σε φουλ ρυθμούς δράσης, σε πρωταθλήματα επιπέδου Ελλάδας μπορεί να κάνει πλάκα. Το ζητούμενο είναι αν κριθεί έτοιμος από τους αρμόδιους του Ολυμπιακού για να έρθει και να ενταχθεί άμεσα στην υπηρεσία του Πέδρο Μαρτίνς. Και ο ίδιος, πάντως, θέλει να αλλάξει περιβάλλον, καθώς καλά είναι τα λεφτά στην Τσέλσι, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να ξαναγίνει ενεργός και να γεμίσει με αγώνες τα παπούτσια του.

Το ποια θα είναι η εξέλιξη στην συγκεκριμένη υπόθεση θα τη γνωρίζουμε εντός των προσεχών ημερών. Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως από την Αγγλία και δη από τη Νότιγχαμ παίζει δυνατά, όπως σας έχει ενημερώσει σχετικά το SPORT24 και η περίπτωση του Πορτογάλου Γιούρι Ριμπέιρο (23), ο οποίος -σημειωτέον- από τότε που ήρθε στην Ελλάδα και έκανε προετοιμασία με τη Φόρεστ στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη πετάει τη σκούφια του για να έρθει και να βαδίσει στα χνάρια του συμπατριώτη και πρώην συμπαίκτη του Τιάγκο Σίλβα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ