ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η λίστα με τους αντί-Βινάγκρε

Ο Γιούρι Ριμπέιρο της Νότιγχαμ Φόρεστ μαρκάρει τον Κάλουμ Χάντσον-Οντόι της Τσέλσι
Ο Γιούρι Ριμπέιρο της Νότιγχαμ Φόρεστ μαρκάρει τον Κάλουμ Χάντσον-Οντόι της Τσέλσι AP PHOTO/IAN WALTON

Βινάγκρε ήταν και πάει. Μια επένδυση κοστολογημένη 20 εκατομμύρια στερλίνες πέρασε και δεν ακούμπησε από τον Πειραιά. Ο επόμενος έρχεται. Το Sport24.gr αναλύει ένα-ένα τα ονόματα των υποψηφίων, αλλά και την πιθανή έκπληξη.

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε αποτέλεσε μία από τις σπουδαιότερες προσθήκες που έγιναν στη διάρκεια της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Ένας αριστερός μπακ, προερχόμενος από τη Γουλβς, μία από τις κορυφαίες ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος, ήρθε ως δανεικός με οψιόν αγοράς 20 εκατομμύρια λίρες, ένα ποσό ιλιγγιώδες για τα δεδομένα στην πατρίδα μας.

ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΡΟΥΜΠΕΝ

Αποκτήθηκε για να πάρει φανέλα βασικού, με συμπαραστάτη τον Χοσέ Χολέμπας. Τελικά, η παρουσία του στον Πειραιά φαίνεται πως κλείνει με μόλις τέσσερις παρουσίες, δύο στη Λίγκα κι άλλες τόσες στο Champions League. Συνολικός χρόνος παρουσίας με την ερυθρόλευκη, μόλις 245 λεπτά, όλες κι όλες δύο φορές βασικός στα παιχνίδια με τον Απόλλωνα (90’) και τον Βόλο (45’). Η τοποθέτηση του Πέδρο Μαρτίνς σε σχετική ερώτηση, δεν ήταν ξεκάθαρη, αλλά τα είπε όλα: “Για τα μεταγραφικά θα τα πούμε τον επόμενο μήνα”. Μετάφραση; Βινάγκρε γιοκ, θα τα πούμε για τον επόμενο...

ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

Η παρουσία του Βινάγκρε απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας και η αντικατάστασή του στην ανάπαυλα αποτέλεσε και το κύκνειο άσμα της παρουσίας του στους πρωταθλητές. Από τότε δεν έχει μπει ξανά ούτε σε “αποστολή” και είναι σαφές ότι μετράει αντίστροφα για να επιστρέψει στην Αγγλία και από εκεί να πάρει νέο φύλλο πορείας. Πιθανότατα για την Πορτογαλία και την Μπράγκα, όπου θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με έναν τεχνικό που τον γνωρίζει (Καρβαλιάλ), αλλά και στο Europa League.

Στον Ολυμπιακό, κοντά σε έναν συμπατριώτη του τεχνικό, ο οποίος δίνει ευκαιρίες στους πάντες, δεν τα κατάφερε. Προφανώς θεώρησε ότι εδώ ο δρόμος είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και θα έπαιρνε τη φανέλα σπίτι του με τη μίνιμουμ προσπάθεια. Αυτή η νοοτροπία δεν του βγήκε σε καλό όπως αποδείχθηκε στην πράξη και δεν μπορεί να κατηγορήσει κανέναν γι’ αυτό παρά μόνο τον εαυτό του.

Από το πρωί της μέρας που έκανε την τελευταία του συμμετοχή στο “Καραϊσκάκης” (5/12) είχαμε ανοίξει το κεφάλαιο αριστερός μπακ, με την υποσημείωση ότι τα… κανονάκια για τον 21χρονο μπακ – χαφ τελειώνουν. Από τότε είχαμε αναφερθεί σε ονόματα υποψήφιων αντικαταστατών με πρώτα στη λίστα τον Ματέους Ρέις της Ρίο Άβε, όνομα που έπαιξε πολύ και το καλοκαίρι, τον Γιούρι Ριμπέιρο της Νότιγχαμ και τον Νορβηγό Μπιόρκαν της Μπόντο Γκλιμτ.

Ο ΡΕΪΣ ''ΕΤΟΙΜΟΣ'' ΓΙΑ ΤΗ ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Από τότε μέχρι τώρα, τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν, οι συνθήκες άλλαξαν, η λίστα μεγάλωσε. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με τον Ματέους Ρέις συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ κοντά στη Σπόρτινγκ. Οι σχέσεις των “ερυθρολεύκων” με τη διοίκηση της Ρίο Άβε έχουν μπει στο… ψυγείο από το καλοκαίρι κι αν δεν υπάρχει ανατροπή της τελευταίας στιγμής θα καταλήξει στη Λισσαβώνα με τη νέα του ομάδα να καταβάλει γύρω στο ένα εκατομμύριο, προκειμένου να τον αγοράσει έξι μήνες πριν μείνει ελεύθερος.

Η πρόταση του Ολυμπιακού όπως σας έχει ενημερώσει σχετικά το Sport24.gr ήταν να υπογράψει από 1η Γενάρη ενόψει καλοκαιριού, με τις ετήσιες αποδοχές του στο ένα εκατομμύριο ευρώ καθαρά. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη υπόθεση εκτιμούν ότι πρέπει να ξεχάσουμε τον Ρέις και πως ήδη οι αρμόδιοι έχουν στρέψει αλλού το ενδιαφέρον τους. Έχουν εστιάσει στον επόμενο, τον οποίο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν “περικυκλώσει” και μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα ακόμη κι εντός της επόμενης εβδομάδας!

ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ

Το ποιος είναι ο εκλεκτός δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Υποψηφιότητες, ωστόσο, υπάρχουν με τις δικές της πιθανότητες η κάθε μία. Αν θελήσουμε να αναφέρουμε τα υπέρ και τα κατά της κάθε περίπτωσης θα σταθούμε στα εξής:

1. ΓΙΟΥΡΙ ΡΙΜΠΕΪΡΟ:

ΥΠΕΡ: Έτοιμος για το άλμα ο 23χρονος Πορτογάλος μπακ της Φόρεστ. “Έρχεται και παίζει” λένε όσοι τον γνωρίζουν. Πέρυσι είχε 27 συμμετοχές, όλες βασικός, φέτος 12 ως τώρα με ένα γκολ.

ΚΑΤΑ: Από τη Νότιγχαμ που δεν έχει κάνει καθόλου καλό ξεκίνημα και βρίσκεται έναν πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, δύσκολα θα αποχωρήσει αλά Τιάγκο Σίλβα, αν δεν αποκτηθεί άξιος αντικαταστάτης.

2. ΦΡΕΝΤΡΙΚ ΜΠΙΟΡΚΑΝ:

ΥΠΕΡ: Βασικός και αναντικατάστατος στην πρωταθλήτρια ομάδα του, 22 ετών. Επιθετικό μπακ πλήρους μέλλοντος με τις πληροφορίες αναφορικά με το συμβόλαιό του να διίστανται. Υπάρχουν πηγές που υποστηρίζουν ότι μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα που διανύουμε, ενώ σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δεσμεύεται για ακόμη ένα χρόνο. Πέρυσι και φέτος είχε από 29 παρουσίες όλες βασικός, ενώ είναι και 12 φορές διεθνής.

ΚΑΤΑ: Δεν έχει βγει από την πατρίδα του, ενώ στην Μπόντο Γκλιμτ ανδρώθηκε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον με τον πατέρα του, Άσμουντ, πρώην προπονητή και νυν τεχνικό διευθυντή του κλαμπ.

3. ΟΛΕΓΚ ΡΕΜΠΤΣΙΟΥΚ:

ΥΠΕΡ: Μολδαβός, 22 ετών, διεθνής 24 φορές, ανήκει στην πορτογαλική Πάσος Φερέιρα. Μπακ με ανοδική πορεία, 20 φορές βασικός πέρυσι στο πρωτάθλημα, 9 φορές φέτος με 2 γκολ. Έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2023.

ΚΑΤΑ: Δεν έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, παίζει σε μια μικρομεσαία ομάδα της Πορτογαλίας, είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να αντέξει το βάρος της φανέλας, κάτι που δεν κατάφερε ο πολύς Ρούμπεν Βινάγκρε. Πρόκειται, ωστόσο, για μια υποψηφιότητα που “παίζει” στον Πειραιά.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Στη λίστα του Ολυμπιακού βρίσκονται τουλάχιστον άλλοι τέσσερις αριστεροί μπακ. Έχει ακουστεί το όνομα του 19χρονου Γιασέρ Λαρουσί της Λίβερπουλ. Γάλλος με καταγωγή από την Αλγερία. Άγραφος ως τώρα με την πρώτη ομάδα των reds. Σε επικοινωνία που είχε ο συνάδελφος Δημήτρης Σαμόλης με υψηλόβαθμο στέλεχος της αγγλικής ομάδας, έλαβε την απάντηση ότι δεν έχει συμβεί το παραμικρό στο συγκεκριμένο μέτωπο. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Ο Περουβιανός Τράουκο της Σεντ Ετιέν που είχε απασχολήσει τον Ολυμπιακό και παλιότερα, μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν έπαιζε στη γαλλική ομάδα, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να ξεσκονίσουν ξανά την υπόθεσή του. Πλέον, ωστόσο, ενεργοποιήθηκε ξανά, άρα είναι δύσκολο να μετακινηθεί στην παρούσα φάση. Πριν από μερικές ώρες, γράφθηκε ως στόχος και ο 26χρονος Σιλά από τη Γουινέα, ο οποίος ανήκει στη γαλλική Λανς. Φέτος έχει 9 συμμετοχές ως βασικός, τέσσερις ως αλλαγή και μία με τη δεύτερη ομάδα του γαλλικού κλαμπ.

Η ΠΙΘΑΝΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

Εν κατακλείδι, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι αρμόδιοι της ΠΑΕ έχουν πέσει σε μία από τις γνωστές λύσεις. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να φέρουν στον Πειραιά αριστερό μπακ που δεν έχει διαρρεύσει ως τώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι εξελίξεις τρέχουν και πολύ σύντομα θα γεμίσουν ξανά τα παπούτσια του Τσιμίκα με τον επόμενο… Βινάγκρε. Ίδωμεν...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ