ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ένα εκατομμύριο στον Ματέους Ρέις και ο Τράουκο

Ο Τράουκο εκτελεί ένα φάουλ στον αγώνα του Περού με την Ισλανδία το 2018 στις 27 Μαρτίου του 2018.
Ο Τράουκο στον αγώνα του Περού με την Ισλανδία το 2018 AP PHOTO/JULIO CORTEZ

Δύο υποψηφιότητες που έχουν απασχολήσει και παλιότερα τον Ολυμπιακό για το αριστερό άκρο της άμυνας επιστρέφουν στο προσκήνιο. Τα δεδομένα, τα υπέρ και τα κατά ενόψει Γενάρη.

Δύο είναι τα μέτωπα που έχουν εστιάσει το τελευταίο διάστημα οι αρμόδιοι του Ολυμπιακού. Το πρώτο και σημαντικό αφορά την άμεση αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας μετά την εντός έδρας ήττα από την Πόρτο, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Κυριακής (13/12) στη Λαμία, αλλά και το ντέρμπι με την ΑΕΚ που ακολουθεί την προσεχή Τετάρτη.

Το δεύτερο αφορά το πλάνο της ενίσχυσης ενόψει του Γενάρη, προκειμένου το ρόστερ να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ενόψει και της συνέχειας στη φάση των “32” του Europa League.

ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΒΙΝΑΓΚΡΕ

Το SPORT24 ανέλυσε την Παρασκευή (11/12) τα δεδομένα, καθώς και το ότι έως το τέλος του μήνα όσοι παίκτες δεν έχουν αποδώσει ως τώρα τα αναμενόμενα, θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις όχι μόνο για το δεύτερο μισό της περιόδου, αλλά για το μέλλον τους στο μεγάλο λιμάνι γενικότερα. Δεν αποτελεί πλέον μυστικό ότι η θέση που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για ενίσχυση είναι αυτή του αριστερού άκρου της άμυνας, μιας και έως τώρα ο Ρούμπεν Βινάγκρε δεν κατάφερε να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες που συνόδευσαν τον δανεισμό του από τη Γουλβς.

Υπάρχουν, ασφαλώς, ελαφρυντικά μιας και ο 21χρονος παίκτης έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, αλλά αν δεν συνέλθει γρήγορα, οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπορούν να ζουν στην αβεβαιότητα και στο όσο αντέξει ο Χολέμπας. Στο χέρι του είναι, ωστόσο, να γυρίσει το χαρτί. Προλαβαίνει...

Αναφερθήκαμε ήδη στις υποψηφιότητες του Βραζιλιάνου Ματέους Ρέις (25) της Ρίο Άβε, του 22χρονου Νορβηγού Μπιόρκαν της Μπόντο Γκλιμτ, καθώς και της παλιάς ιστορίας με τον Πορτογάλο Γιούρι Ριμπέιρο της Νότιγχαμ. Και δική του περίπτωση, ωστόσο, έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, αφού και η Φόρεστ βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης λόγω του κακού της ξεκινήματος και δεν είναι εύκολο να αποχωριστεί μία βασική της επιλογή, στα μισά της περιόδου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι του συλλόγου έχουν πάντα ανοικτές κεραίες για τον Ματέους Ρέις, παρά τη “σφήνα” της Σπόρτινγκ, για τον απλούστατο λόγο ότι μένει ελεύθερος σε έξι μήνες, άρα η ομάδα του δεν θα είναι το ίδιο αδιάλλακτη, όπως συνέβη το φθινόπωρο, αν δεν θέλει να τον χάσει τσάμπα από την 1η Γενάρη ενόψει καλοκαιριού.

ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΡΕΪΣ

Αν το έδαφος στη συγκεκριμένη υπόθεση γίνει πρόσφορο, ο Ολυμπιακός θα επιμείνει, καθώς πρόκειται για αριστερό μπακ με πολύ ελκυστικό πακέτο και σε πολύ καλή ηλικία. Άρα στην περίπτωσή του μπορεί να δημιουργηθεί υπεραξία μέσα στο επόμενο διάστημα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι η τελευταία πρόταση που έκανε ο σύλλογος του Πειραιά προς τον Ρέις ήταν στο επίπεδο του ενός εκατομμυρίου ευρώ ετησίως. Προσφορά που έχει αποδεχθεί ήδη η πλευρά του.

Αυτή η κίνηση, βέβαια, έγινε με στόχο να υπογράψει από τον χειμώνα ως ελεύθερος για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά πλέον μπορεί να αναζητηθεί άλλη φόρμουλα ώστε να ρίξει άγκυρα στη χώρα μας ακόμη νωρίτερα. Να θυμίσουμε ότι η πρόταση των “ερυθρολεύκων” προς την ομάδα του είχε φτάσει στα 2,5 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση της Ρίο Άβε, ωστόσο, να μην πέφτει κάτω από τα 3,5, με αποτέλεσμα να χαλάσει μια “στρωμένη” δουλειά…

Να θυμίσουμε ότι πριν από τον Ρέις στο “κόκκινο” κάδρο είχε βρεθεί ο Νιγηριανός Ζαϊντού Σανουσί της Σάντα Κλάρα, για τον οποίο η πρόταση είχε φτάσει στα 3,5 εκατομμύρια, αλλά προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Πόρτο. Οι φετινές του εμφανίσεις και η εξέλιξή του με τη φανέλα των “δράκων”, οδηγεί στην προσδοκία ότι ανάλογη θα είναι και η πορεία του Ρέις, αν τελικά βρεθεί η άκρη και τεθεί υπό τις εντολές του Πέδρο Μαρτίνς.

ΤΡΑΟΥΚΟ ΟΠΩΣ… ΕΜΒΙΛΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τη Γαλλία, στο συρτάρι του Ολυμπιακού έχει επανέλθει και η περίπτωση του 28χρονου Περουβιανού Μιγκέλ Τράουκο. Ο πρώην συμπαίκτης του Γιαν Εμβιλά στη Σεντ Ετιέν, φέτος έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα και είναι ανοικτός σε μια νέα πρόκληση. Πέρυσι ήταν βασικός παρέα με τον Γάλλο μέσο των “ερυθρολεύκων”, έχοντας 24 συμμετοχές και ένα γκολ και δύο ασίστ, ενώ φέτος μέχρι τώρα έχει επιλεγεί σε 5 παιχνίδια της Ligue 1.

Πρόκειται για πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή, 54 φορές διεθνή με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του, ενώ πριν έρθει στην Ευρώπη, πέρασε με επιτυχία από τη Φλαμένγκο. Εκεί είχε προπονητή έναν άλλο Πορτογάλο, τον Ζόρζε Ζεσούς, ενώ έπαιξε για μερικούς μήνες και με τον Ραφίνια, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά εντός κι εκτός γηπέδου. Ο Τράουκο έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει φέτος μόνιμη θέση στην ενδεκάδα, μπορεί να γίνει κουβέντα για μεταγραφή, αλλά και για δανεισμό ως το καλοκαίρι με οψιόν αγοράς.

Ακόμη είναι πολύ νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, βρισκόμαστε στη φάση συλλογής πληροφοριών και αναγνωριστικών επαφών, όχι μόνο για το θέμα του αριστερού μπακ, αλλά για τις προσθαφαιρέσεις που θα υπάρξουν συνολικά. Όσο περνά ο καιρός και ανάλογα με την πορεία της ομάδας και συγκεκριμένων παικτών που βρίσκονται στο μικροσκόπιο, θα προκύψουν νεότερα σε όλα τα επίπεδα. Έως τότε υπομονή...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ