ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μήτρογλου: Πώς μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό

Οι Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Μήτρογλου στον πάγκο της Εθνικής
Οι Βασίλης Τοροσίδης και Κώστας Μήτρογλου στον πάγκο της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει για ακόμη μια επιστροφή στον Ολυμπιακό. Ο Μήτρογλου θέλει, ο Μαρτίνς δεν θα πει “όχι” αν ο έμπειρος φορ βαδίσει στα χνάρια Τοροσίδη, Αβραάμ και απομένει να βρει άκρη με τη Μαρσέιγ

Είναι γνωστό ότι η πόρτα του Ολυμπιακού μένει ανοικτή για τα δικά του παιδιά. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη στις περιπτώσεις του Τοροσίδη, του Αβραάμ, του Χολέμπας, θα επιβεβαιωθεί ξανά στο μέλλον και με άλλους που τώρα βρίσκονται στο εξωτερικό, όπως ο Κώστας Μανωλάς που το έχει δηλώσει δημόσια. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος διανύει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, έχοντας παραμεριστεί εντελώς από τον τεχνικό της Μαρσέιγ, Βίλας Μπόας.

ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ... ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ

Είναι γεγονός ότι ο 32χρονος φορ, δεν νιώθει άνετα βλέποντας το όνομά του διαρκώς εκτός 20άδας, αλλά τα χρήματα που εισπράττει στη Μασσαλία είναι πολλά για να τα χαρίσει. Το συμβόλαιό του προβλέπει αποζημίωση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ νετ το χρόνο και ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο. Το SPORT24 ανέλυσε από τις 19 Απριλίου την υπόθεση Μήτρογλου. Με όλα τα δεδομένα και την υποσημείωση ότι ο Κώστας κάποια στιγμή θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Το ερωτηματικό και τότε όπως και τώρα αφορά το “πότε”.

Με την πορεία του σε καθοδική τροχιά, αν υπάρχει μια ομάδα που μπορεί να του δώσει οξυγόνο, εμπιστοσύνη και μία ακόμη ευκαιρία να ενεργοποιηθεί για τα καλά, είναι αυτή που τον εκτόξευσε, δηλαδή ο Ολυμπιακός. Στα παλιά λημέρια του Πειραιά, παρέα σε γνώριμα πρόσωπα, με την αγαπημένη του φανέλα κι έχοντας λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, ο “πιστολέρο” μπορεί να αφοσιωθεί ξανά στη δουλειά και να κάνει αυτό που ξέρει όσο λίγοι: Να φορτώσει πάλι με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΠΟΡΤΑ

Ξέρει καλά ότι η πόρτα του Ρέντη για εκείνον είναι ανοιχτή. Εξάλλου, ποτέ δεν έπαψε να έχει επικοινωνία με το σύλλογο του Πειραιά, ακόμη και στα πολύ ψηλά πατώματα της ΠΑΕ. Το οικονομικό δεν αποτελεί πρόβλημα. Δεν θα γυρίσει για να βγάλει λεφτά, αλλά για να κλείσει την καριέρα του όπως το έχει φανταστεί, με το κεφάλι ψηλά και τον κόσμο να τον χειροκροτεί. Θέλει πολύ, λοιπόν, να γίνει ξανά μέλος των πρωταθλητών Ελλάδας για τα επόμενα δύο χρόνια, προκειμένου και να βοηθήσει και να γράψει τον επίλογο σε μια πολύ γεμάτη καριέρα, όπως έχει ονειρευτεί εδώ και χρόνια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πλέον είναι πατέρας δύο παιδιών, άρα το να επιστρέψει στην Ελλάδα για μόνιμη πλέον εγκατάσταση είναι ότι καλύτερο και από οικογενειακής πλευράς.

Αν χτυπούσε σήμερα το τηλέφωνό του και μια φωνή από τον Πειραιά του έλεγε “έλα”, θα το έκανε με το πρώτο αεροπλάνο. Αρκεί να είχε εξασφαλίσει την ελευθερία του από τη Μαρσέιγ. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τον επόμενο μήνα, αν δηλαδή η ομάδα που ανήκει τον αποζημιώσει και τον αφήσει, θα ήθελε να επιστρέψει με συνοπτικές διαδικασίες. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι ότι πλέον ο χώρος στο ρόστερ είναι πολύ περιορισμένος…

Ο Ελ Αραμπί που επέστρεψε στα γκολ με χατ τρικ κόντρα στο Βόλο, δεν κουνιέται από την ενδεκάδα. Πίσω του ο Χασάν έστω κι αν είναι εκτός αυτό το διάστημα λόγω covid 19, εκμεταλλεύεται την κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάζεται, δικαιώνοντας τον κόουτς για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. Ο Μαροκινός συζητά και είναι πολύ κοντά σε νέο συμβόλαιο για να συνεχίσει άλλη μία διετία στο μεγάλο λιμάνι, ο Αιγύπτιος υπέγραψε έως το 2023. Από πίσω έρχονται ο Χιλάλ Σουντανί και ο πιτσιρικάς Κάιπερς. Λόγω κορονοϊού, ωστόσο, και με τα προβλήματα να ξεφυτρώνουν ως μανιτάρια “όλοι οι καλοί χωράνε” που λέει και η παροιμία.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ, ΑΛΛΑ...

Ο Μήτρογλου έχει τη δυνατότητα να μείνει έως το καλοκαίρι στη Μασσαλία και να βάλει στην τσέπη άλλο 1.250.000 ευρώ. Από την άλλη, είναι ήδη ανενεργός από τις 8 Μαρτίου που έπαιξε για τελευταία φορά με την Αϊντχόβεν κόντρα στην Γκρόνιγκεν, ως αλλαγή για μερικά λεπτά. Είναι μεγάλο το διάστημα που βρίσκεται στη ναφθαλίνη και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο αν δεν αλλάξει φανέλα μέσα στον επόμενο μήνα.

Το ερωτηματικό που προκύπτει είναι τι λέει για όλα αυτά ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος θα πρέπει να δώσει και τη σχετική έγκριση. Κακά τα ψέματα στην παρούσα φάση ο Μήτρογλου δεν είναι απαραίτητος σε ένα γεμάτο ρόστερ όπως το φετινό των “ερυθρολεύκων”, στο σκέλος της επίθεσης. Από την άλλη, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν, όχι μόνο δεν είναι αρνητικός σε τέτοιου είδους επιστροφές, αλλά τις θέλει κιόλας, καθώς ξέρει ότι παίκτες υψηλού επιπέδου και δη Έλληνες, κάνουν καλό όχι μόνο στο χορτάρι, αλλά και στα αποδυτήρια. Μην ξεχνάμε ότι ο Βασίλης Τοροσίδης είναι πλέον τεχνικός διευθυντής στον Ολυμπιακό, επειδή μπορεί να προσφέρει πολλά και στο “εσωτερικό” της ομάδας.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΝΕΟ ΡΟΛΟ

Για να επιστρέψει, λοιπόν, ο Μήτρογλου στα παλιά λημέρια θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να συμβιβαστεί με το ρόλο του. Δεν θα επιστρέψει ως ο “πιστολέρο” που μετράει ως τώρα 476 παιχνίδια, 227 γκολ και 37 ασίστ, φορώντας φανέλες όπως της PSV, της Μπενφίκα, της Γαλατά, της Φούλαμ, αλλά ως μια “χρυσή εφεδρεία” για όποτε η ομάδα κρίνει πως είναι απαραίτητος.

Αν όλα αυτά, κανονιστούν όπως πρέπει, ο δρόμος θα ανοίξει διάπλατα ακόμη και για τον Γενάρη. Αν όχι, οι εξελίξεις θα μεταφερθούν για το καλοκαίρι, οπότε θα είναι δεδομένο πως ο έμπειρος στράικερ δεν έχει καμία δέσμευση από πλευράς συμβολαίου. Όπως από την άνοιξη σας είχαμε ενημερώσει όλοι οι δρόμοι του Μήτρογλου οδηγούν στον Πειραιά, το θέμα είναι πως ακόμη δεν γνωρίζουμε ακριβώς το πότε. Όπως όλα δείχνουν, πάντως, αυτό θα συμβεί μέσα στο 2021...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ