ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Κρούση σε Τσέκα, το ψάχνει για Μπακαγιοκό, σε επαφές και με άλλους χαφ

Ο Τσέκα με τη φανέλα της Λιλ
Ο Τσέκα με τη φανέλα της Λιλ 2021 AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Στο περιθώριο της άφιξης του Μαρσέλο για λογαριασμό του Ολυμπιακού και της παρουσίασης του στον κόσμο των "ερυθρόλευκων" η ομάδα του Πειραιά έχει στρέψει το ενδιαφέρον της και στην ενίσχυση της μεσαίας γραμμής με τον Τσέκα της Λιλ να είναι το τελευταίο όνομα στο μπλοκάκι των ανθρώπων της ομάδας.

Η μεταγραφή του Παγκόσμιου σταρ Μαρσέλο έχει επισκιάσει κάθε άλλο γεγονός αυτά τα εικοσιτετράωρα στον Ολυμπιακό και είναι λογικό, όμως, οι ερυθρόλευκοι προχωρούν τις διαδικασίες και για άλλη μεταγραφή και δη κεντρικού χαφ. Παράλληλα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει προσθήκη τερματοφύλακα μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου που πέφτει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου -για τους ελεύθερους παίκτες η προθεσμία είναι μέχρι τις 30/9.

Μπακαγιόκο για Ιανουάριο

Την περασμένη εβδομάδα κάναμε αναφορά στην προσπάθεια της πειραϊκής ΠΑΕ για τη μεταγραφή του Τιεμουέ Μπακαγιοκό την τελευταία ημέρα του Αυγούστου, αλλά λόγω ενός γραφειοκρατικού λάθους χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του.

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος ανήκει στην Τσέλσι και έχει παραχωρηθεί από πέρυσι δανεικός στη Μίλαν για δύο σεζόν -έως τον Ιούνιο του 2023- αντί 3.000.000 ευρώ. Έπρεπε, λοιπόν, να λυθεί ο δανεισμός του 28χρονου χαφ από την ιταλική ομάδα, να επιστρέψει στο Λονδίνο και η Τσέλσι στη συνέχεια να τον δανείσει στον Ολυμπιακό. Ο παίκτης έχει συμβόλαιο με τους μπλε μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Από την πειραϊκή ΠΑΕ αναζητούν αν υπάρχει νομική φόρμουλα για να πάρουν τον Γάλλο ποδοσφαιριστή, καθώς έχει λήξει η μεταγραφική περίοδος και στην Αγγλία και στην Ιταλία και εμπλέκονται στην υπόθεση δύο ομάδες. Αν δεν καταστεί δυνατό να αποκτηθεί άμεσα ο Μπακαγιοκό, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός, θα επιδιώξει να τον κλείσει από τώρα για τον Ιανουάριο, καθώς τα έχει βρει με την Τσέλσι και την Μίλαν, αλλά και τον παίκτη.

Ο γεννημένος στο Παρίσι, αλλά με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού, κεντρικός χαφ ξεκίνησε την καριέρα του από τις Ακαδημίες της Ρεν, έπαιξε στην πρώτη ομάδα και σε ηλικία 20 ετών πουλήθηκε στη Μονακό αντί 8.000.000 ευρώ. Με τη φανέλα των Μονεγάσκων αγωνίστηκε τρεις περιόδους και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Τσέλσι με το ποσό των 40.000.000 ευρώ. Ο Μπακαγιοκό έμεινε μία σεζόν στο Λονδίνο και ακολούθως παραχωρήθηκε δανεικός από μία περίοδο στην Μίλαν, στην Μονακό, στη Νάπολι και πάλι στη Μίλαν στην οποία βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Σε επαφές με τον Τσέκα

Όμως, εκτός από τον Μπακαγιοκό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφές τα τελευταία εικοσιτετράωρα και με τον Μιγκέλ Άντζελο ντα Σίλβα Ρότσα ή πιο γνωστό ως Τσέκα. Ο Πορτογάλος κεντρικός χαφ έμεινε ελεύθερος από τη Λιλ τον Ιούνιο, αλλά το υψηλό κασέ του (ζητούσε 2.500.000 ευρώ ετήσιο συμβόλαιο, συν πριμ υπογραφής) έκανε δύσκολη τη μεταγραφή του μέσα στο καλοκαίρι. Ενδιαφέρον για τον 27χρονο ποδοσφαιριστή εκδήλωσαν η Πόρτο, η Τράμπζονσπορ, η Λιόν, ομάδες από το MLS, το Κατάρ και την Σαουδική Αραβία, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία.

Ο Τσέκα φέρεται πλέον να έχει ρίξει το κασέ του, καθώς έκλεισε η μεταγραφική περίοδος στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εμφανίζεται να είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα ή στην Τουρκία. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει ανοιχτή γραμμή με τον παίκτη και τους εκπροσώπους του και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Ο Πορτογάλος χαφ ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία της Πάσος Φερέιρα και σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε στην ομάδα Κ19 της Βαλένθια. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε στην Μπράγκα και έπειτα δανεικός στην Λιλ, η οποία τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή με το ποσό των 5.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2017. Ο Τσέκα ήταν πέντε χρόνια στη Λιλ, με εξαίρεση μία σεζόν στην οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Ντιζόν. Είναι περισσότερο “8άρι”, αλλά ανταποκρίνεται καλά στα καθήκοντά του και ως “6άρι”.

Στο ραντάρ άλλοι δύο κεντρικοί χαφ

Πέρα από τον Τσέκα και τον Μπακαγιοκό, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε επαφές, σύμφωνα με πληροφορίες, και με άλλους δύο κεντρικούς μέσους. Στην Ισπανία συντηρούν το όνομα του Νεμάνια Ραντόγια ο οποίος έμεινε ελεύθερος τον Ιούνιο από τη Λεβάντε.

Ο 29χρονος Σέρβος ανασταλτικός μέσος είχε ακουστεί για τους Ερυθρόλευκους το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου, μαζί με τον 23χρονο Ισπανό, Μανού Μορλάνες της Βιγιαρεάλ, ο οποίος είναι περισσότερο επιθετικός χαφ. Ο τελευταίος είχε γίνει συζήτηση για να αποκτηθεί δανεικός με οψιόν αγοράς, καθώς δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Κατά τα άλλα, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο απόκτησης τερματοφύλακα από τον Ολυμπιακό, που θα πλαισιώσει τον Βατσλίκ και θα αυξήσει τον ανταγωνισμό, ενώ διαθέσιμοι είναι επίσης ο Τζολάκης και ο Κρίστινσον.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ