ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με δύο Καμαρά το πλάνο του Μαρτίνς για την Πόλη

Ο Μαντί με τον Αγκιμπού Καμαρά
Ο Μαντί με τον Αγκιμπού Καμαρά

Ο Γιαν Εμβιλά είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενδεκάδα και το τρίγωνο με Μπουχαλάκη, Μαντί θα σχηματιστεί ξανά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, αλλά ο Μαρτίνς θέλει να χωρέσει εκ νέου στην ενδεκάδα το "μηχανάκι" Αγκιμπού.

Είχαμε επισημάνει από την προηγούμενη εβδομάδα το πόσο σημαντικό είναι για τον Ολυμπιακό ότι μπήκε με γεμάτη φαρέτρα στην πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν. Πράγματι, η συνολική βελτίωση της ομάδας, σε συνδυασμό με τις πολλές επιλογές, επέτρεψαν στο σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς να περάσει με επίδειξη δύναμης και χωρίς καρδιοχτύπι από την Τρίπολη.

Τα γρήγορα γκολ του πρώτου ημιχρόνου και η σωστή διαχείριση του αγώνα, επέτρεψαν στην τεχνική ηγεσία να δώσει χρόνο και στους Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, η παρουσία των οποίων στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Πέμπτης (30/9, 19:45, COSMOTE SPORT 3 HD, Live από το SPORT24) με τη Φενέρ, αναμένεται να επιδράσει ευεργετικά, είτε παίξουν από την αρχή του ματς, είτε ως λύσεις από τον πάγκο.

Στο πλαίσιο της αναζήτησης για την καλύτερη δυνατή αγωνιστική φορεσιά ο Πορτογάλος κόουτς έχει καταλήξει και δουλεύει το 4-3-3, με το οποίο ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις και στη διάρκεια της προηγούμενης τριετίας. Με την επιστροφή του Γιαν Εμβιλά, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πλέον τη δυνατότητα να πατήσει πάνω στο τρίγωνο των... Βερμούδων που σχηματίζουν ο Γάλλος χαφ μαζί με τους Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά και να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη μεσαία γραμμή.

Δεν ξεχνά, ωστόσο, και τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει από το ξεκίνημα της σεζόν με τις πολύ μεστές εμφανίσεις του. Τρεχαντήρι από τα λίγα, "κλέφτης" εξαιρετικός στο μαρκάρισμα, με σίγουρες επιλογές στην πάσα και δύο γκολ έως τώρα. Δεν είναι μικρή συγκομιδή για ένα παιδί 20 ετών με μόλις μία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα της Λίλ μέχρι να έρθει στη χώρα μας.

Οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται για το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι τους στη φάση των ομίλων του Europa League, αντιμετωπίζοντας την πρωτοπόρο του τουρκικού πρωταθλήματος Φενέρ, στον πάγκο της οποίας κάθεται κι ένας παλιός γνώριμος, ο Βίτορ Περέιρα. Λογικό είναι, λοιπόν, κόντρα στον συμπατριώτη του κόουτς, ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει θέσει ως πρώτο στόχο την ισοπαλία, από τη στιγμή που η ομάδα του μάζεψε ήδη το πρώτο τρίποντο απέναντι στην Αντβέρπ.

Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, και θέλοντας να ενισχύσει και τα τρεξίματα, αλλά και το πρέσινγκ από την πρώτη πάσα των αντιπάλων, θέλει να χωρέσει στην ενδεκάδα και τον ανεξάντλητο Αγκιμπού. Με αυτό το σκεπτικό και με τον Εμβιλά να παίρνει φανέλα βασικού, το πιο πιθανό πλάνο είναι να δούμε τον πιτσιρικά Καμαρά ως δεξιό μεσοεπιθετικό στην τριάδα της γραμμής κρούσης.

Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο που έχει αυξημένες πιθανότητες, θα μείνει στον πάγκο για να παίξει στο β’ ημίχρονο ο Ονιεκούρου και στην επίθεση θα ξεκινήσουν ο Τικίνιο σε ρόλο φορ και ο Μασούρας αριστερά, στο γνώριμό του ρόλο, προκειμένου να πατά και περιοχή.

Όσο για την άμυνα, μπροστά από τον Τόμας Βατσλίκ αναμένεται να διατηρηθεί το δίδυμο Παπασταθόπουλου, Σισέ, με τον Ρέαμπτσουκ αριστερά και τον Καρμπόβνικ δεξιά. Στα δύο μπακ θα δίνουν βοήθειες όχι μόνο οι τρεις κεντρικοί μέσοι, αλλά και οι Αγκιμπού, Μασούρας, οι οποίοι πέρα από τις όποιες επιθετικές τους αρετές, είναι πολύ συνεπείς και στο ανασταλτικό transition.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ