ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η φαρέτρα του Μαρτίνς γέμισε την ώρα του "πολέμου"

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει γκολ στο Europa League κόντρα στην Αντβέρπ
Ο Ελ Αραμπί στο Europa League INTIME

Ελ Αραμπί και Εμβιλά φώναξαν δυναμικό παρών πριν από την πρώτη “διαβολοβδομάδα” του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν και ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζει το πλάνο με τον ξεκούραστο Μαντί Καμαρά σε ρόλο κλειδί.

Ο συναγερμός χτύπησε εδώ και καιρό στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Η σεζόν ξεκίνησε με αναταράξεις για τον Ολυμπιακό, αλλά οι καλοί καπεταναίοι όπως ο Πέδρο Μαρτίνς ξέρουν από φουρτούνες. Ο Πορτογάλος κόουτς έχει περάσει πολλές συμπληγάδες από την ημέρα που ανέλαβε το "βαρύ" τιμόνι της ομάδας του Πειραιά και πλέον ετοιμάζεται να περάσει έναν ακόμη σκόπελο.

Η πρώτη διαβολοβδομάδα της σεζόν ξεκινά το απόγευμα της Κυριακής στην Τρίπολη (16.00, NS Prime, LIVE SPORT24) κι έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" μπαίνουν με γεμάτη φαρέτρα στα… χαρακώματα. Κάποιες λεπτομέρειες παίζουν πολύ μεγάλη σημασία για τη λειτουργία μιας ομάδας και η τεχνική ηγεσία του συλλόγου είδε την κρίσιμη ώρα να δίνουν δυναμικό παρών δύο παίκτες που ξέρουν πως να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο Ελ Αραμπί και ο Εμβιλά ξέρουν καλά από… μπαρούτι, είναι "πολεμιστές" μέσα στο γήπεδο και ικανοί να ηγηθούν σε μάχες όπως αυτή με τον Αστέρα, αλλά κι εκείνες που ακολουθούν με τη Φενέρ στην Τουρκία και με τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο. Το θέμα δεν είναι ποσοτικό, ούτε μόνο ατομικής ποιότητας. Με άλλα λόγια, ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει και χωρίς δύο από τα μεγάλα του “όπλα”, με το βάθος που διαθέτει στο ρόστερ του.

Είναι, ωστόσο, πολύ σημαντικό το timing που οι δύο έμπειροι παίκτες παίρνουν θέση, όχι στην κερκίδα, αλλά μέσα στο γήπεδο. Περνούν κι ένα ξεκάθαρο εσωτερικό μήνυμα στα αποδυτήρια, ότι την ώρα της μάχης δεν περισσεύει κανείς. Είναι δεδομένο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα αλλάξει πρόσωπα και σχήματα αρχής γενομένης από την αναμέτρηση στο "Θ. Κολοκοτρώνης". Εκείνο που μετράει, ωστόσο, είναι η ομάδα με όλα της τα "όπλα" (πλην του ανέτοιμου Γκάρι Ροντρίγκες και του Σεμέδο...) να εμφανιστεί στο γήπεδο έτοιμη να προσαρμοστεί σε κάθε συνθήκη.

Απέναντι στον Αστέρα είναι δεδομένο ότι θα πέσουν κορμιά. Το παιχνίδι θα πάει στη δύναμη, στην προσωπική μονομαχία, στη διάθεση για ποδοσφαιρικό… ξύλο, στη μία ευκαιρία που μπορεί και να κρίνει την αναμέτρηση. Θα έχει, λοιπόν, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο το αγωνιστικό πλάνο, αλλά και η όρεξη που θα πατήσουν οι πρωταθλητές στο γήπεδο.

Είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν σε κάθε συνθήκη, να ξεχάσουν τον αγώνα του Europa League και να αυξήσουν όχι μόνο την ένταση, αλλά τον τσαμπουκά τους μέσα στο γήπεδο. Ειδικά σε εκτός έδρας αγώνες με δυνατούς αντιπάλους, είναι σίγουρο πως καμία ομάδα δεν θα περιμένει τους Πειραιώτες με… ανθοδέσμες. Αντίθετα, το κίνητρο είναι αυξημένο ειδικά για μια ομάδα που ακόμη δεν έχει γευθεί τη χαρά της νίκης έπειτα από τρεις στροφές στο νέο πρωτάθλημα.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Πέδρο Μαρτίνς σκοπεύει να θολώσει τα νερά και για να αιφνιδιάσει την ομάδα της Τρίπολης, αλλά και για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας απαιτητικής κόντρας. Ο Πορτογάλος κόουτς δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του αναφορικά με το δεξί άκρο της άμυνας που υπολογίζει στον Καρμπόβνικ, πέρα από τον Ανδρούτσο, Στις θέσεις των στόπερ διεκδικεί ξανά θέση ο Σωκράτης, ανάμεσα σε Σισέ και Μπα. Επίσης, στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Εμβιλά μάλλον θα δει τον αγώνα από τον πάγκο, έχοντας μόλις δύο προπονήσεις στα πόδια του, με τον Κούντε να έχει κερδίσει την παραμονή στο αρχικό σχήμα, ενώ άλλη μία θέση διεκδικούν οι δύο Καμαρά, με τον Μαντί να έχει φορτίσει τις μπαταρίες.

Για την τριάδα της επίθεσης, ο Γιώργος Μασούρας που άνοιξε το σκορ και στον μεσοβδόμαδο αγώνα με τον Απόλλωνα θα ξεκινήσει στο ένα άκρο με τον Βαλμπουενά ή τον Ονιεκούρου στο άλλο κι έναν από τους Τικίνιο, Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη θεωρία για τον συγκεκριμένο αγώνα, ξεκαθάρισε ότι περιμένει aggressive παιχνίδι από τον Αστέρα, ζήτησε από τους παίκτες του να παίξουν με ανάλογη διάθεση και να μπουν στο γήπεδο σα να μην υπάρχει αύριο.

Το παιχνίδι είναι κομβικό από κάθε άποψη, όχι μόνο βαθμολογική, αλλά και ψυχολογική. Άρα το πρώτο από το τρία παιχνίδια που έχουν μπροστά τους οι πρωταθλητές θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα για να μπουν άλλοι τρεις βαθμοί στο σακούλι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ