ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η "διαβολοβδομάδα" με τρεις αγώνες φωτιά που κρίνουν πολλά για το ερυθρόλευκο μέλλον

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι κομβικός για τη λειτουργία του Ολυμπιακού στα κρίσιμα ματς`
Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι κομβικός για τη λειτουργία του Ολυμπιακού στα κρίσιμα ματς INTIME

Αρχής γενομένης απ' την αναμέτρηση απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη την Κυριακή (26/9, 16:00, NOVASPORTS PRIME, SPORT24), ο Ολυμπιακός έχει μία κρίσιμη τριάδα αγώνων μέχρι και τη νέα διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Χωρίς αμφιβολία ο Σεπτέμβριος ήταν και παραμένει ένας δύσκολος μήνας για τον Ολυμπιακό. Από τις 12/9 που άρχισε το πρωτάθλημα οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονται ασταμάτητα Σαββατοκύριακα και μεσοβδόμαδα με αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η αρχή μπορεί να μην ήταν η ιδανικότερη εξαιτίας της εντός έδρας ισοπαλίας απέναντι στον Ατρόμητο, γρήγορα όμως ο πρωταθλητής έδειξε ότι αφυπνίζεται.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε το πρώτο βήμα απέναντι στην Αντβέρπ για την πρεμιέρα του Europa League, πήρε δύσκολο αλλά και σημαντικό διπλό κόντρα στη Λαμία, ενώ ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με την τεσσάρα απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Με το τελευταίο αποτέλεσμα κόντρα στην ελαφρά ταξιαρχία οι Πειραιώτες έδειξαν ένα κομμάτι απ' το πρόσωπο που θέλουν να παρουσιάζουν, απέδειξαν πως τώρα αποκτούν στην πραγματικότητα φόρα, ενώ μπήκαν στην αγωνιστική εξίσωση ποδοσφαιριστές όπως ο Τικίνιο και ο Κούντε, τους οποίους το τεχνικό τιμ θα χρειαστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ακολουθεί κρίσιμη τριάδα αγώνων

Ο Ολυμπιακός θα συνεχίζει να παίζει άνευ διαλείμματος έως την επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες. Μέχρι τις 3 Οκτωβρίου περιθώρια ξεκούρασης δεν υπάρχουν, με τους ερυθρόλευκους να μετρούν υποχρεώσεις σε Ελλάδα και σε Ευρώπη.

Αρχής γενομένης απ' το παιχνίδι απέναντι στην Τρίπολη αρχίζει για τον Ολυμπιακό μία δύσκολη και κρίσιμη τριάδα αγώνων. Την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Αστέρα (26/9, 16:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24), αργότερα την Πέμπτη (30/9, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, LIVE SPORT24) ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη για το ματς απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, ενώ την επόμενη Κυριακή (3/10, 20:30, NOVA, LIVE SPORT24) στο Καραϊσκάκης θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των αιωνίων.

Πρόκειται για κομβικά παιχνίδια σε χρονική απόσταση μιας εβδομάδας, στα οποία ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να μην υποστεί άλλες απώλειες στην Ελλάδα και τουλάχιστον να μην ηττηθεί σε μία απαιτητική έδρα, όπως το Σουκρού Σαράτσογλου, απέναντι στον βασικό ανταγωνιστή για την απευθείας πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Οι επόμενοι αγώνες του Ολυμπιακού:

  • 26 Σεπτεμβρίου: Αστέρας - Ολυμπιακός (16:00)
  • 30 Σεπτεμβρίου: Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός (19:45)
  • 3 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (20:30)

Η δύσκολη αποστολή στην Τρίπολη

Η κρίσιμη λοιπόν τριάδα αγώνων αρχίσει με αντίπαλο τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήδη καταστρώνει τα πλάνα του για το παιχνίδι και αναμένεται να τα οριστικοποιήσει στην τελευταία προπόνηση με την ανακοίνωση και της αποστολής που θα ταξιδέψει στην Πελοπόννησο.

Ο Αραμπί και ο Εμβιλά έχουν ανεβάσει ρυθμούς με τη συμμετοχή τους στην προπόνηση της Παρασκευής. Ο Μαροκινός επιθετικός φαίνεται να προλαβαίνει να μπει στην αποστολή, ενώ πιο δύσκολη είναι η περίπτωση του Γάλλου μέσου. Πάντως στην κορυφή της επίθεσης πρόκειται να ξεκινήσει ο Τικίνιο, ο οποίος είναι σε φόρμα έχοντας ανοίξει λογαριασμό με τη φανέλα του Ολυμπιακού με δύο γκολ.

Από εκεί και πέρα δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές, με την επιστροφή βέβαια του Καμαρά και του Παπασταθόπουλου στο αρχικό σχήμα των ερυθρόλευκων να είναι η πιθανότερη εκδοχή. Βασικός αναμένεται να συνεχίσει επίσης ο ανεβασμένος Κούντε, ο οποίος ήταν καθοριστικός στο ματς με τον Απόλλωνα, κάτι που φάνηκε και στα στατιστικά του απ' την Opta, ενώ ο Βαλμπουενά μπορεί να πάρει τη θέση του Ονιεκούρου.

Τα τελικά πλάνα, όπως προαναφέρθηκε, θα οριστικοποιηθούν απ' τον Πέδρο Μαρτίνς στην προπόνηση του Σαββάτου (25/9), όπου θα καταλήξει στα τελικά πρόσωπα που θα ξεκινήσουν στην αναμέτρηση με τον Αστέρα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ