FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Τα στατιστικά του Κούντε στο πρώτο του ματς ως βασικός στο πρωτάθλημα

Ο Κούντε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης
Ο Κούντε στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης EUROKINISSI

Ο Πιέρ Κούντε αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως βασικός στο πρωτάθλημα στην αναμέτρηση απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και αποτέλεσε τον πυλώνα στον ερυθρόλευκο άξονα.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη του εύκολη νίκη στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ένα ήσυχο απόγευμα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, καθώς επικράτησαν 4-1 του Απόλλωνα Σμύρνης για την 3η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν φυσικά ο Τικίνιο, ο οποίος σκόραρε δύο εκ των τεσσάρων γκολ των ερυθρόλευκων. Ωστόσο, ένας απ' τους πιο σημαντικούς παίκτες της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στην αναμέτρηση απέναντι στην Ελαφρά Ταξιαρχία ήταν ο Πιέρ Κούντε, ο οποίος αποτέλεσε τον στυλοβάτη στον άξονα του Ολυμπιακού, αντικαθιστώντας ουσιαστικά τον Μαντί Καμαρά. Να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκε βασικός στο πρωτάθλημα.

Κυρίαρχος στις μεταβιβάσεις του στον άξονα του Ολυμπιακού

Ο Πιέρ Κουντέ κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο passing game του Ολυμπιακού. Ο 26χρονος Καμερουνέζος είχε 80/83(!) πάσες, με 96,4% ποσοστό επιτυχίας. Ήταν ο κυρίαρχος στον άξονα, παίρνοντας τα "ηνία" απ' τον Μπουχαλάκη, ο οποίος είχε 63 πάσες. Δείτε στο γράφημα της Opta / Stats Perform τις μεταβιβάσεις.

Μεγάλο ρόλο παίζει η κατεύθυνση και τα σημεία των συγκεκριμένων μεταβιβάσεων. Οι 48 πάσες απ' τις 83 ήταν προωθημένες, δηλαδή πάνω απ' τις μισές. Επιπλέον, ο Κούντε είχε 48/51 πάσες πάνω απ' τη σέντρα και 24/26 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, στην επίθεση.

Κανείς συμπαίκτης του δεν είχε περισσότερες μεταβιβάσεις πάνω από τη σέντρα και στην επίθεση, ο Κούντε ήταν ο κορυφαίος των ερυθρόλευκων. Επιπλέον, ο Καμερουνέζος εκτέλεσε έξι κόρνερ και σε ένα εξ αυτών είχε την ασίστ, στην κεφαλιά του Τικίνιο για το 2-0 στο 47'.

Πανταχού παρών ο Κούντε πάνω απ' τη σέντρα

Ο κομβικός ρόλος του Πιέρ Κούντε στην αναμέτρηση του Απόλλωνα έγινε φανερός και απ' τις ενέργειες του με την μπάλα. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε 97 ενέργειες και ήταν δεύτερος στη σχετική κατηγορία, με τον Ανδρούτσο να βρίσκεται στην πρώτη θέση μετρώντας 105 ενέργειες με την μπάλα.

Στο παραπάνω γράφημα της Opta/Stats Perform φαίνεται και το πεδίο δράσης του Πιέρ Κούντε. Όπως, βλέπουμε ο Καμερουνέζος μέσος δραστηριοποιούταν κυρίως πάνω απ' το κέντρο και σε όλο το πλάτος του αγωνιστικού χώρου. Έτσι, αποδεικνύεται πως αποτέλεσε έναν απ' τους πιο σημαντικούς παράγοντες στην κυριαρχία του Ολυμπιακού απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ