ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το ντέρμπι της μιας μέρας

Ο Σεμέδο και ο Μαρτίνς στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League
Ο Σεμέδο και ο Μαρτίνς στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Πόρτο EUROKINISSI SPORTS

Η εβδομάδα της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε και ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει μόλις μια μέρα προπόνησης στη διάθεσή του για να μοντάρει την ομάδα, ενώ ακολουθεί και η Σίτι.

Το ποδόσφαιρο στηρίζεται με πολύ απλές αρχές, όταν το γνωρίζεις, αλλά είναι γεμάτο λεπτομέρειες που στο υψηλό επίπεδο κάνουν και τη διαφορά. Ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός, έχει μοιράσει αυτές τις μέρες σε αρκετές γωνιές του πλανήτη 13 ποδοσφαιριστές. Υπό νορμάλ συνθήκες η επιστροφή των διεθνών αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη (19/11). Με δύο λόγια, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να κουμπώσει τα κομμάτια του παζλ έχοντας στη διάθεσή του μόλις μία προπόνηση ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Την ώρα που ο Λάζλο Μπόλονι έχει στη διάθεσή του δύο γεμάτες εβδομάδες για να δουλέψει πάνω σε αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι, ο Πορτογάλος κόουτς του Ολυμπιακού πρέπει να τα έχει όλα έτοιμα μέσα από μία προπόνηση! Αυτής της Παρασκευής, οπότε και θα έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους, εκτός απροόπτου, όχι μόνο για το ντέρμπι “αιωνίων” του προσεχούς Σαββάτου (21/11), αλλά και για τα ακόμη πιο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν, με πρώτο, τέσσερις μέρες αργότερα, αυτό με τη Σίτι.

Όπως διαβάσατε από την προηγούμενη εβδομάδα στο SPORT24, περισσότεροι από μια… ενδεκάδα “ερυθρολεύκων” ταξίδεψαν στις πατρίδες του για υποχρεώσεις με το Εθνόσημο.

Συγκεκριμένα έφυγαν οι Κρίστινσον (Ισλανδία), Ντρέγκερ (Τυνησία), Σεμέδο (Πορτογαλία), Βρουσάι, Τζολάκης, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Μασούρας (Ελλάδα, Κ19, Κ21 και Ανδρών), Ραντζέλοβιτς (Σερβία), Χασάν (Αίγυπτος), Ελ Αραμπί (Μαρόκο), Σισέ (Σενεγάλη) και Καμαρά (Γουινέα).

Όποιος ρίξει μια προσεκτική ματιά στα ονόματα, θα διαπιστώσει πως σχεδόν όλη η βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού βρίσκεται εκτός Ρέντη το τελευταίο 10ήμερο. Αντίθετα, από πλευράς Παναθηναϊκού διεθνείς είναι οι Κουρμπέλης, Διούδης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής, Μπουζούκης, Εμμανουηλίδης, Ιωαννίδης, εκ των οποίων μόνο οι τρεις πρώτοι αποτελούν βασικές μονάδες.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, πως για τον κόουτς των “πρασίνων” είναι πολύ πιο εύκολο να δουλέψει αυτό το διάστημα για να διορθώσει τα κακώς κείμενα στην ομάδα του, την ώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να σχεδιάζει στον… αέρα, μιας και δεν γνωρίζει σε τι κατάσταση θα γυρίσουν από πλευράς κούρασης, ετοιμότητας και... Covid 19 περίπου οι μισοί του ποδοσφαιριστές.

Ασφαλώς και δεν γίνεται μέσα από αυτό το κείμενο σύγκριση μεταξύ των δύο ομάδων, καθώς ο Ολυμπιακός είναι σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση, σε όποιον τομέα κι αν θελήσουμε να εστιάσουμε. Έχει σημασία, ωστόσο, το πως προετοιμάζεται μια ομάδα με υψηλούς στόχους, πριν από μια σειρά πολύ δύσκολων αγώνων που ασφαλώς θα χρειαστούν πέρα από καλή προεργασία και καλό σχεδιασμό.

Πως να σχεδιάσει, λοιπόν, ο Πέδρο Μαρτίνς όταν για παράδειγμα δεν μπορεί να γνωρίζει αν και πόσο θα αγωνιστούν την Τετάρτη οι Φορτούνης, Μπουχαλάκης και Μασούρας, για παράδειγμα. Ασφαλώς και υπάρχει ικανοποίηση στο σύλλογο για την πολύ γεμάτη εμφάνιση των δύο πρώτων και ειδικά του “Φορτού” στο ματς της Μολδαβίας, αλλά η ανησυχία για ομαλή προσγείωση στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη παραμένει.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς αφού πάρει… απουσίες την Πέμπτη, θα πρέπει ουσιαστικά σε μία προπόνηση να οργανώσει το πλάνο δράσης και από Κυριακή μέχρι Τρίτη να κάνει κάτι αντίστοιχο για το νέο κι ακόμη πιο δύσκολο ζευγάρωμα με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Πέρα από τις απουσίες περιμένει με αγωνία και την εξέλιξη αναφορικά με τις ενοχλήσεις που ταλαιπωρούν τον Χοσέ Χολέμπας, από τη στιγμή που και ο Ρούμπεν Βινάγκρε δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος. Λογικά, δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα, αλλά αν υπάρξει δεν αποκλείεται να δούμε στο ντέρμπι με τον “αιώνιο” αντίπαλο τον Ραφίνια αριστερά στην άμυνα και τον Ντρέγκερ δεξιά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ