NATIONS LEAGUE

Μολδαβία - Ελλάδα 0-2: Καθάρισε με ηγετικό Φορτούνη και πάει για "τελικό" με Σλοβενία

Ο Φορτούνης πανηγυρίζει το γκολ της Εθνικής κόντρα στην Σλοβενία για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Nations League.
Ο Φορτούνης πανηγυρίζει το γκολ της Εθνικής κόντρα στην Σλοβενία EUROKINISSI SPORTS

Η Ελλάδα επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Μολδαβίας με γκολ του Φορτούνη και του Μπακασέτα και πλέον θα διεκδικήσει την πρώτη θέση στον όμιλο στον "τελικό" της Τετάρτης (18/11) με την Σλοβενία.

Η Ελλάδα επικράτησε στο Κισινάου 2-0 της Μολδαβίας πραγματοποιώντας μία ουσιαστική εμφάνιση που της έδωσε το τρίποντο. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα του Φαν Σιπ έφτασε τους 11 βαθμούς και βρίσκεται δύο πόντους πίσω από την Σλοβενία. Πλέον θα δώσει έναν τελικό απέναντι στην "παρέα" του Όμπλακ την Τετάρτη (18/11) για την πρώτη θέση του ομίλου που θα έχει ως έπαθλο την άνοδο στην League B.

Η Εθνική καθάρισε την αναμέτρηση από το πρώτο μέρος, όταν προηγήθηκε στο 32' με τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος έφτιαξε και το δεύτερο γκολ δίνοντας την ασίστ στον Μπακασέτα στο 41' για το τελικό 0-2. Η Ελλάδα είχε ευκαιρίες και για τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ και μπορεί με αισιοδοξία να συγκεντρωθεί για την τελευταία αγωνιστική του Nations League.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Η Ελλάδα ξεκίνησε από την αρχή του παιχνιδιού δείχνοντας ακριβώς τι θέλει να κάνει. Να πάρει από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του ματς και να μην αφήσει σε κανένα σημείο την Μολδαβία να πιστέψει ότι μπορεί να απειλήσει. Αυτό το πέτυχε, αφού οι παίκτες του Φαν Σιπ είχαν την μπάλα στα πόδια τους και κυκλοφορούσαν.

Ωστόσο, μέχρι τουλάχιστον και το 30', η Ελλάδα συνάντησε προβλήματα στην δημιουργία. Η Μολδαβία έκλεινε με επιτυχία τους χώρους και δυσκόλευε τους διεθνείς μας. Η πιο σημαντική ευκαιρία καταγράφηκε στο 11ο λεπτό, όταν ο Μπακασέτας βρήκε τον Φορτούνη μέσα στην περιοχή, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να πλασάρει, αλλά τον γκολκίπερ της Μολδαβίας να απομακρύνει.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟΝ ΓΟΡΔΙΟ ΔΕΣΜΟ, Ο ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΔΙΕΥΡΥΝΕ ΤΟ ΣΚΟΡ

Την λύση στα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στην Εθνική έδωσε ο Κώστας Φορτούνης με τον ιδανικό τρόπο. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων πραγματοποίησε μία βολίδα έξω από την περιοχή, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον Ναμάσκο γράφοντας με ένα τρομερό γκολ το 0-1 για την Ελλάδα στο 32'.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πιο απλά. Η Εθνική συνέχισε τον υψηλό ρυθμό πίεσης της κουράζοντας με αυτόν τον τρόπο τους Μολδαβούς και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 42ο λεπτό ο Φορτούνης, ο οποίος ήταν ξανά πρωταγωνιστής, από τα αριστερά της περιοχής, είδε τον Μπακασέτα που ακολουθούσε και εκείνος περίπου από το ύψος του πέναλτι με πλασέ σημείωσε το 0-2 για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Ελλάδα θα μπορούσε να πανηγυρίσει και άλλο τέρμα πριν από την ανάπαυλα. Ο Τσιμίκας έκανε μία φανταστική ενέργεια στο 43ο λεπτό, αλλά ο Ναμάσκο αυτή την φορά είχε απάντηση και έδιωξε σε κόρνερ.

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΕΜΠΟ ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν σαφέστατα πιο ήρεμο από άποψη ρυθμού. Η Ελλάδα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού με την εξαίρεση ότι η Μολδαβία πίεζε λίγο πιο ψηλά σε σχέση με το πρώτο μέρος. Στο 54΄η Εθνική είχε την ευκαιρία για το γκολ, με τον Μπακασέτα και τον Φορτούνη να συνεργάζονται ξανά. Ο σκόρερ του πρώτου γκολ δεν κατάφερε όμως να πλασάρει τον Ναμάσκο. Στο 59' η Μολδαβία απείλησε με ένα σουτ του Καϊμάκοβ, το οποίο σταμάτησε στα σώματα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στο παιχνίδι που οι γηπεδούχοι έδειξαν κάπως επικίνδυνοι σε μία φάση διαρκείας.

ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΝ ΣΙΠ

Η Ελλάδα είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού με το προβάδισμα των δύο γκολ. Ο Τζον Φαν Σιπ σε αυτό το σημείο του ματς είχε το μυαλό του το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Σλοβενία στην Ριζούπολη και έτσι προχώρησε σε αλλαγές για να φρεσκάρει τους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα στο 62' αποχώρησε ο Τσιμίκας για τον Κυριακόπουλο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο πρωταγωνιστής Φορτούνης άφησε την θέση του στον Τζόλη.

Λίγο πριν το 80' και με την Εθνική να διατηρεί τον έλεγχο πέρασαν οι Χατζηγιοβάνης και Γιακουμάκης αντί των Λημνιό και Παυλίδη. Μάλιστα, ο επιθετικός της Φένλο έχασε και ευκαιρία στο 81ο λεπτό όταν δεν μπόρεσε να κερδίσει σε τετ α τετ τον Ναμάσκο. Ο Γιακουμάκης είχε κι άλλη καλή στιγμή πριν το τέλος, όμως ο τερματοφύλακας της Μολδαβίας τον κέρδισε ξανά, με αποτέλεσμα το 0-2 να μην αλλάξει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Γήπεδο: Ζίμπρου (Κισινάου)

Μολδαβία: Ναμάσκο, Πόσματς, Αρνάς, Γιαρντάν, Ρέαμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46' Επουρεάνου), Ιονίτα (83' Μπόιτσουκ), Ράτσα (62' Τούρκαν), Τσότσιουτς (46' Καϊμάκοβ), Σπάταρου, Νταμασκάν (71' Ντρος)

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλας, Τσιμίκας (62' Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (78' Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65' Τζόλης), Παυλίδης (78' Γιακουμάκης)

ΓΚΟΛ: 32' Φορτούνης, 41' Μπακασέτας

Κίτρινες: 61' Γιορντάν, 90+1' Πόσμακ / 47' Μαυρίας

Κόκκινη: -

Διαιτητής: Γιόβιτς (Κροατία)

Βοηθοί: Μόντρις(Κροατία), Ράντιτς (Κροατία)

Τέταρτος: Βούκοβιτς (Κροατία)

TAGS NATIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ