ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κουβέντα με τον Ομάρ θα γίνει, αλλά…

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÍÁÉÔÙËÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός θέλει την παραμονή του Ομάρ Ελαμπντελαουί, αλλά ο ατζέντης του ψάχνεται για τα καλά. Ο Νορβηγός καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση και να πάρει μια απόφαση, για το καλύτερο συμβόλαιο της ζωής του.

Το όνομα της Γαλατά από την Τουρκία, ήρθε να προστεθεί στις ομάδες που ενδιαφέρονται για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Το συμβόλαιο του αρχηγού του Ολυμπιακού ολοκληρώνεται τυπικά 30 Ιουνίου, απλά θα πάρει μια μικρή παράταση, όπως όλα, για να γίνουν τα ματς των ομάδων. Αν τελικά γίνουν φυσικά.

Ο Ομάρ, δεν έχει κρύψει πως ψάχνει το καλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του. Στα 28 του χρόνια, φορώντας περιβραχιόνιο αρχηγού σε Ολυμπιακό και εθνική Νορβηγίας, δείχνει έτοιμος για το κάτι καλύτερο, τουλάχιστον οικονομικά. Βέβαια, ο ίδιος δημοσίως δεν έχει εκφραστεί με τάσεις φυγής. Σαν να περιμένει κάτι από τον Ολυμπιακό…

ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΕΙΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Στον Ολυμπιακό από τον Ομάρ, είναι ικανοποιημένοι. Ταλαιπωρήθηκε παλιότερα με τραυματισμούς, αλλά είναι ένα παιδί που δεν έχει δώσει δικαιώματα, που είναι σοβαρός εντός και εκτός γηπέδων, που δείχνει αφοσιωμένος στο έργο του. Ακόμη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλωστε, όταν του είχε τεθεί το θέμα για το συμβόλαιο του Ομάρ που λήγει, είχε τονίσει πως θα γίνει μια κουβέντα με τον ποδοσφαιριστή. Ένα δείγμα του ότι ο Ολυμπιακός θέλει να τον κρατήσει και για τα επόμενα χρόνια.

ΤΟ «ΑΛΛΑ…» ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ

Το συμβόλαιο του Ομάρ στον Ολυμπιακό, μικρό δεν ήταν. Γύρω στις 800.000 ευρώ το χρόνο για δεξί μπακ, δεν είναι λίγα λεφτά. Κάθε άλλο. Κι εδώ, μπαίνει μια σημαντική παράμετρος. Η πιάτσα, έλεγε πως ο ατζέντης του Ελαμπντελαουί, όπου έκανε κουβέντα για τον πελάτη του, ζητούσε 1.500.000 ευρώ ανά χρόνο συμβολαίου!!! Σχεδόν τα διπλάσια χρήματα. Και από την Τουρκία μάλιστα, αφήνουν να εννοηθεί ότι η πρόταση της Γαλατά θα είναι δελεαστικότατη.

Εδώ, μπαίνει το… αλλά. Αν έρθει πρόταση με τέτοια χρήματα, με ποσό 1.200.000 ή 1.300.000 ευρώ το χρόνο, δύσκολο ως απίθανο είναι να συνεχίσει ο Ομάρ στον Ολυμπιακό. Απλά μετρώντας συμβόλαια να το δεις κανείς, σε τρία χρόνια με ένα συμβόλαιο στο 1,3 εκατ. ευρώ, θα ήθελε άλλα πέντε χρόνια εδώ με το υπάρχων καθεστώς…

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ…

Είναι ξεκάθαρο πως στην περίπτωση αυτή, ο Ομάρ είναι αυτός που θα δείξει τι θα γίνει. Ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να κάνει κουβέντα μαζί του, να του καταθέσει μια πρόταση. Αρκεί βέβαια να υπάρξει και λόγος. Αν καταφέρει ο ατζέντης του και βρει νούμερο που και με τα νέα δεδομένα δείχνει εξωπραγματικό, τότε η λογική λέει πως ο Ολυμπιακός θα κληθεί να αναζητήσει άλλον δεξιό μπακ.

Αν ο Ομάρ δεν είναι ικανοποιημένος από αυτό που θα πάρει στα χέρια του, τότε προφανώς και το μήνυμα προς τον Ολυμπιακό θα είναι σε άλλη κατεύθυνση. Κι αυτό, ίσως επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις.

ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ

Ένα ακόμη δεδομένο. Λέγεται πως η πρόταση της Γαλατά έχει πολλά μπόνους. Ο Νορβηγός μπακ του Ολυμπιακού, βάζει τη σιγουριά σε προτεραιότητα. Δεν πρόκειται δηλαδή να πάρει ένα ρίσκο να υπογράψει με 800.000 ευρώ και να έχει άλλα 500.000 σε στόχους. Αυτό είναι ξεκάθαρο, έτσι λειτουργεί… Στην τελική, καλείται να διαχειριστεί μια κατάσταση και να πάρει μια απόφαση, για το καλύτερο συμβόλαιο της ζωής του.

Συμπερασματικά, κουβέντα με τον Ομάρ θα γίνει από τον Ολυμπιακό. Αρκεί να υπάρχει η βάση για συμφωνία, ένα θετικό μήνυμα για να καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι. Αν έρθει πρόταση δελεαστική, τότε πάει… γι’ άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Ο Αραμπί είναι ο πιο δύσκολος επιθετικός που έχω αντιμετωπίσει"
Ολυμπιακός: Το άγχος του Χασάν για την επόμενη ημέρα
Ολυμπιακός: Αντίστροφη μέτρηση για το 45οπρωτάθλημα
Ολυμπιακός: Φουλάρουν για Ομάρ οι Τούρκοι
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ